Effenaar: Programmeur

Effenaar zoekt Programmeur

Effenaar in Eindhoven zoekt een Programmeur voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 21-08-2022Poppodium Effenaar is met bijna vijftig jaar historie een muzikaal begrip in Eindhoven en ver daarbuiten. We zijn gehuisvest in een multifunctioneel gebouw met twee zalen, een restaurant-café en een eigen achtertuin. Daarnaast programmeren we ook op plekken die de magie rond een optreden vergroten; bijvoorbeeld in een skatepark, een kerk, het Klokgebouw, een groendomein of bij een kunstenaarscollectief. Ook werken we nauw samen met diverse culturele initiatieven in de stad. Effenaar transformeert van een traditioneel poppodium naar een multifunctionele live venue waarin een belangrijke rol is weggelegd voor het benutten van de mogelijkheden van de nieuwste technologieën. We werken aan toepassingen die de beleving van live events radicaal gaan veranderen.

Effenaar bedient hiermee alle muziekliefhebbers; van jong tot oud en van lokaal tot (inter)nationaal. De programmering strekt zich uit van bekende artiesten van internationale faam en nationale allure voor een breed publiek, tot opkomende artiesten, lokaal talent, vernieuwing en experiment. Naast concert en dance programmering, geeft Effenaar plaats aan festivals als Hit The City, Eindhoven Metal Meeting, Come As You Are, Prognosis en Into The Void.

Effenaar zoekt per direct een programmeur die artiesten, publiek, genre experts, locaties en creatieve geesten in Eindhoven kan verbinden.

Programmeur

32 tot 36 uur per week

De afdeling Programma bestaat uit een team van drie vaste medewerkers. Zij zorgen voor het ontwikkelen, uitvoeren en extern uitdragen van het inhoudelijk programmabeleid van Effenaar. De afdeling Programma werkt nauw samen met de afdeling Marketing en Communicatie, die uit vijf vaste medewerkers bestaat.
Je bent een netwerker met een groot hart voor muziek en publiek en weet hoe je de mix van artiesten, publieksbeleving en locatie tot meer dan de som der delen kunt laten zijn. Je weet hoe je mensen kunt enthousiasmeren en bent in staat om feestjes te bouwen, maar je kunt het publiek ook hun nieuwe favoriete band laten ontdekken. Je bent een creatieve allrounder en hebt de dynamische ontwikkelingen en trends popmuziek vroeg in de smiezen.

Wat je gaat doen

 • Verzorgen van de programmering en het inkopen van artiesten.
 • Volgen van trends binnen de muziekwereld.
 • Onderhouden van externe contacten.
 • Het (mede) ontwikkelen en up-to-date houden van de programmavisie en de daaruit voortvloeiende doelstellingen.
 • Heeft zitting in de programmacommissie.
 • Budgetteren van de programma’s.
 • Acquisitie, contracteren en de begeleiding van programma partners.
 • Verzorgen van de benodigde informatie voor promotrajecten.
 • Uitwisselen van informatie met overige afdelingen binnen Effenaar zodat zij daarop hun activiteiten en planning kunnen afstemmen.

Wat wij vragen

 • Ruime en brede kennis van de ontwikkelingen in de popmuzieksector.
 • Sterke affiniteit met de activiteiten van Effenaar.
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie in de pop sector.
 • Het hebben van een uitgebreid netwerk binnen de popmuziekwereld.
 • Ervaring met het beheren van budgetten.
 • Vaardigheden: creatief, zelfstandig, stressbestendig en communicatief.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden jou

 • Een gezellig team van gedreven muziekprofessionals.
 • Salaris conform CAO Poppodia & Festivals schaal 6 of 7 (afhankelijk van opleiding en ervaring).
 • 36-urige werkweek (32 uur is bespreekbaar).
 • 25 vakantiedagen.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Pensioenregeling bij PfZw.
 • Hybride werken is bespreekbaar.
 • Collectiviteitskortingen bij verzekeringen.

Contact- en vacature informatie
Effenaar verbindt muziek en publiek en streeft naar een team waar iedereen zichzelf kan zijn. We willen dat ons team een afspiegeling is van de samenleving en het maakt ons niet uit waar je in gelooft, hoe oud je bent, waar je vandaan komt en op wie je valt. Het gaat ons om jouw unieke talenten. Wij selecteren op de diversiteit van het team.

Ben jij onze nieuwe Programmeur? Stuur dan voor 21 augustus 2022 per e-mail je motivatiebrief en CV ter attentie van Ester Moreno naar personeelszaken@effenaar.nl, onder vermelding van ‘Sollicitatie Programmeur’. Kandidaten ontvangen een reactie in week 34 (22 tot en met 28 augustus 2022).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.