DOX: Productieleider

DOX in Utrecht zoekt een Productieleider voor 0,8-1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 17-08-2022DOX is hét talentontwikkelhuis voor makers en performers uit verschillende (sub)culturen. Sinds januari 2021 is DOX toegetreden tot de BIS (meerjaren Basisinfrastructuur-subsidie). Cross-overs tussen theater en dans zijn bij ons favoriet, urban arts als spoken word en Hiphop zijn inspiratiebronnen. Op jaarbasis maken wij ongeveer 5 (co-)producties, hebben wij verschillende onderzoeksprojecten en bieden wij een doorlopend talentonwikkelingsprogramma genaamd DOX Club. Wij werken vanuit het Theaterhuis de Berenkuil, een levendig cultureel verzamelpand met een team van 16 gepassioneerde DOX-medewerkers.

DOX zoekt een nieuwe

Productieleider (x/v/m)

0,8 – 1 fte

DOX heeft plek direct plek voor een verbindende Productieleider (x/v/m) met een hart voor theater, muziek en dans. Op projectniveau ben je de schakel tussen de verschillende afdelingen binnen de organisatie: artistiek, zakelijk, administratie, marketing & communicatie en educatie & publiekswerking. Kom jij ons productieteam versterken?

Als productieleider heb je een verbindende positie in een kleine organisatie en heb je de productionele verantwoordelijkheid voor onze producties. Je valt onder directe leiding van de 1e productieleider.

Wat je doet:
Vanaf het moment dat artistieke plannen en budgetten duidelijk zijn, neem jij als productieleider het voortouw om deze plannen te verwezenlijken;

 • Je produceert nieuwe voorstellingen of hernemingen, residenties en/of eendaagse events;
 • Je draagt zorg voor de planning, organisatie en uitvoering van het productieproces. Je voert productionele werkzaamheden uit bij repetities, montages, rondom voorstellingen op tournee of op locatie;
 • Je bewaakt de voortgang, signaleert eventuele knelpunten en onderneemt waar nodig actie;
 • Je bewaakt en beheert de begroting binnen vooraf bepaald financieel kader, en stuurt bij waar nodig;
 • Je coördineert de werkzaamheden van het team en zorgt voor afstemming tussen onder andere vormgevers, technici en makers;
 • Je bent verantwoordelijk voor de administratie, archivering en juiste afronding van producties;
 • Je bouwt sterke relaties op met cast & crew en zij zien jou als eerste aanspreekpunt en vraagbaak voor informatie, begeleiding en hulp.

Wat je in je mars hebt:

 • Je bent goed in organiseren & plannen, hebt oog voor mens & detail, en je bent niet snel gek te krijgen;
 • Je hebt een flexibele, hulpvaardige instelling en werkt oplossingsgericht;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in groepsdynamieken en bent een verbinder;
 • Je hebt kennis en/of affiniteit met theater en soortgelijke kunstvormen;
 • Je hebt ervaring met kantoor-software zoals Office, Word, Excel;
 • Je bent in bezit van een rijbewijs.

Wat wij je bieden:

 • Een werkplek in een bruisend cultureel verzamelpand;
 • Een diverse club leuke collega’s;
 • Een jaarcontract met optie tot verlengen bij goed functioneren;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao Toneel en Dans, schaal 5 of 6 (afhankelijk van ervaring).

Word jij onze nieuwe collega?
We vragen je om een motivatiebrief te sturen, waarin je aangeeft waarom deze functie jou zou passen. Stuur deze motivatiebrief met je cv t.a.v. Deborah de Vries-Pinas naar info@wijzijndox.nl. Je sollicitatie ontvangen we graag voor woensdag 17 augustus. Gesprekken vinden plaats op woensdag 24 of donderdag 25 augustus.

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kan je contact opnemen met Deborah de Vries-Pinas via 06 48 18 16 93

Wij hechten veel waarde aan diversiteit op alle niveaus binnen de organisatie en daarnaast maken alle collega’s gelijkwaardig deel uit van het DOX-team. Wij nodigen daarom iedereen uit om te solliciteren. Mochten er punten in de taak-of profielomschrijving staan waar je jezelf niet (of nog niet) in herkent, laat dit je vooral niet weerhouden van solliciteren en maak het kenbaar in je brief.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.