Dordrechts Museum: Studiezaalmedewerker

Het Dordrechts Museum in Dordrecht zoekt een Studiezaalmedewerker voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenHet Dordrechts Museum verbindt mensen, kunst en geschiedenis. Wij zijn een culturele organisatie (80 fte en 125 vrijwilligers) bestaande uit het Regionaal Archief Dordrecht en drie musea: het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn en Het Hof van Nederland. Wij geloven dat historisch besef en gevoel voor schoonheid het leven van iedereen verrijkt en zo bijdraagt aan een betere samenleving. Het is onze missie om een zo breed en divers mogelijk publiek te laten kennismaken met onze collecties. Wij ondernemen daarom een veelheid aan activiteiten, binnen en buiten de muren van onze locaties en online. Het is essentieel dat de verhalen die we hiermee overbrengen goed aansluiten bij de verschillende doelgroepen die wij willen bereiken.

Het Regionaal Archief Dordrecht beheert naast ongeveer twaalf kilometer aan archieven een uitgebreide beeldcollectie, een bibliotheek en een collectie bewegend beeld en geluid. Naast overheidsarchieven uit Dordrecht en acht regiogemeenten beheren en verwerven we ook particuliere archieven en collecties van personen en instellingen. Dat is belangrijk, omdat deze, meer dan overheidsarchieven, de meerstemmigheid van de samenleving belichten.

Wij zoeken voor het regionaal archief een studiezaalmedewerker die bezoekers helpt bij het zoeken in het archief.

Studiezaalmedewerker

28 uur per week

Tekstblokken
Je hebt hart voor geschiedenis en cultuur en gedijt in een omgeving waar (digitale) dienstverlening en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan! Als studiezaalmedewerker ben je de intermediair tussen onze bezoekers en onze collectie. Spreekt dit jou aan? Dan hebben wij een leuke baan voor jou

Wat ga je doen?
De studiezaal bevindt zich in Het Hof van Nederland en is de plek waar bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Dordrecht en de regio zelf onderzoek kunnen doen. Die bezoekers kunnen zowel cultuurhistorische belangstellenden als recht- en bewijszoekende burgers zijn. Als studiezaalmedewerker ben je samen met een collega de schakel tussen de front en back office van het archief.

Je ontvangt en registreert bezoekers en begeleidt hen bij hun onderzoek. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het beantwoorden van eenvoudige, routinematige vragen op het gebied van archiefonderzoek, genealogie en huizenonderzoek en koppelt daarbij vragen aan relevante databases. Je levert een bijdrage aan het verbeteren van de (digitale) dienstverlening.

De andere helft je werkzaamheden besteed je aan de studiezaal gerelateerde en administratieve werkzaamheden in het Stadsdepot. In dit depot worden alle collecties van het Regionaal Archief Dordrecht beheerd. Je vervoert met onze bedrijfsbus originele archiefstukken tussen de studiezaal en het Stadsdepot.

Als studiezaalmedewerker zorg je, samen met een collega, er tevens voor dat de archiefdepots op orde zijn. Het Stadsdepot bevindt zich op het bedrijventerrein Dordtse Kil III.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over een MBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt affiniteit met archieven en erfgoed; ervaring met archiefonderzoek is een pre.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.
 • Je bent een teamspeler maar kan ook zelfstandig werken.
 • Je bent klantvriendelijk en communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent kritisch, innovatief en beschikt over probleemoplossend vermogen.

Wat bieden we jou?
Naast een arbeidsovereenkomst voor één jaar voor 28 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband, kun je rekenen op:

 • Inschaling in schaal 6 ( Gemeente Cao). Tijdens de sollicitatieprocedure kijken we naar je talenten, kwaliteiten en werkervaring en doen we je een passend voorstel.
 • Opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak.
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Dit budget mag je bijvoorbeeld inzetten voor:
  • extra verlofdagen;
  • een fietsregeling;
  • het inkopen van extra pensioen;
  • een bijdrage aan sportgerelateerde zaken.
 • Woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed.
 • Ouderschapsverlof.
 • Pensioenregeling bij ABP.
 • Collectieve premiekorting bij zorgverzekeraar IZA, Menzis of CZ.
 • Een werkgeversbijdrage voor tegemoetkoming in de zorgverzekering.

Het Dordrechts Museum streeft naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. Bij gelijke geschiktheid wordt hier rekening mee gehouden.

Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar denk je van betekenis te kunnen zijn voor het Regionaal Archief Dordrecht. Ook dan nodigen we je van harte uit te reageren op deze vacature!

Ben je enthousiast geworden?
Reageer dan online. Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Teun de Bruijn, teamleider archief op telefoonnummer 078-770 5311.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met team W&S via 078-770 8030.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.