DOK: Digitaal Marketeer

DOK in Delft zoekt een Digitaal Marketeer voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 21-08-2022DOK is de veelzijdige openbare bibliotheek van Delft. Wij zijn trots op onze historie, onze stad en wat we daarbinnen samen met vele partners bereiken. Er werken ongeveer 70 enthousiaste collega’s samen met 200 betrokken vrijwilligers. DOK werkt vanuit de overtuiging dat iedereen blijft groeien. Daarbij zijn de vijf kernwaarden “plezier, innovatief, samenwerken, maatschappelijk betrokken en daadkracht” leidend.

Wij zijn nauw verbonden met onze stad; via onze twee vestigingen (Centrum en Voorhof), via vijftien Vindplaatsen (in scholen) en via onze activiteiten bij mensen thuis. DOK Centrum huist in OPEN, samen met het centrum voor de kunsten De VAK. OPEN is de informele ontmoetingsplaats van Delft waar taal, cultuur en techniek samenkomen. Of je nu komt om te lezen, muziek te maken, te dansen, te schilderen of lekker te eten: iedereen is welkom!

DOK is per direct op zoek naar een digitaal marketeer!

Digitaal Marketeer

24 uur per week

Team marketing & communicatie
Team marketing & communicatie is de verteller van het verhaal van DOK. Vanuit onze expertise helpen wij de communicatiewensen van collega’s en projecten aan te laten sluiten bij dit verhaal. Dat doen we vanuit het meerjarenbeleidsplan en de communicatiestrategieën die we samen opstellen. Ook de fondsen- en sponsorwerving en de marketing van onze diensten en producten valt onder onze afdeling.

Ons team bestaat uit twee adviseurs marketingcommunicatie (waaronder een vormgever), een adviseur fondsenwerving en een projectleider. Ter aanvulling van ons team zoeken we een digitaal marketeer. Kwaliteit, enthousiasme en betrokkenheid zijn woorden die ons kenmerken. De teamleden werken zelfstandig aan hun eigen projecten en schakelen elkaar in voor sparring, hulp bij uitvoering en expertise.

We zoeken een daadkrachtige, vernieuwende online marketeer die de weg goed weet binnen het online landschap.

Hoe ziet jouw werk eruit?
DOK bestaat uit verschillende onderdelen: van boekspecialisten en de klantenservice ‘op de vloer’, tot cultuur- en taaleducatie in het onderwijs en ons eigen proeflokaal, waar je de lekkerste koffie vindt. Al deze afdelingen hebben hun eigen doelgroep en manieren van communiceren. Je gebruikt jouw online expertise om DOK online beter op de kaart te zetten, verbindingen te leggen en de impact van DOK te vergroten. Dat doe je, onder andere, door de e-mailmarketing te structuren, pagina’s op onze website te verbeteren en met gerichte online acties en advertenties die het bezoek aan DOK vergroten en zorgen voor ledengroei.

Wie ben jij?

  • Je bent energiek, daadkrachtig en taakgericht. Je houdt zicht op lopende zaken, signaleert kansen voor verbetering en zorgt in je werk voor een adequate toepassing van het beleid en doel van DOK.
  • Je inspireert door creatief te denken. Jouw (online) oplossingen verrassen doordat ze niet altijd voor de hand liggen of volgens het boekje zijn. Je weet DOK te verrassen met jouw kijk op marketing en je zorgt ervoor dat we (meer) data-gedreven gaan werken.
  • Je houdt van Delft en weet de juiste kanalen moeiteloos te vinden in de stad. Een goed verhaal rolt gemakkelijk uit jouw pen en je weet bij de verschillende doelgroepen de juiste toon te treffen.
  • Met jouw enthousiasme weet je het verhaal van DOK boeiend te over te brengen, of dat nou op een verjaardag of bij een potentiële financier is!

Wat bieden wij jou?
DOK wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we er bovendien in dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als taal- en cultuureducatiecentrum van en voor de stad. We doen daarom ons best om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Delft rijk is, samen te brengen in het medewerkersbestand van onze bibliotheek.

DOK biedt een arbeidsovereenkomst van 24 per week voor een jaar, met de intentie deze te verlengen bij wederzijdse tevredenheid. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao Openbare Bibliotheken. Het betreft functieprofiel Adviseur ondersteunende teams dat bij aanvang is gewaardeerd in schaal 8 (maximaal € 3.665 bruto per maand). Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een DOK-abonnement en een eindejaarsuitkering. Gedeeltelijk thuiswerken is mogelijk.

Hoe kun je reageren?
Roept deze vacature oprechte interesse bij je op en kun je je vinden in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou! Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.

  1. Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?
  2. Bij DOK werken enthousiaste collega’s die vanuit verschillende teams aan diverse projecten en doelen werken en ondersteund wensen te worden door team marketing & communicatie. Er komen veel vragen en informatie op het team af. Hoe zorg jij dat jij overzicht krijgt en houdt binnen jouw takenpakket?
  3. Marketing is een aandachtspunt voor DOK. Welke creatieve ervaring en overtuigingen neem jij mee om het verhaal van DOK op aansprekende wijze te kunnen overbrengen?
  4. Als online marketeer zijn online en social media een belangrijk onderdeel van jouw werk. Kun je een concreet voorbeeld beschrijven waaruit blijkt dat jij daar professionele ervaring mee? Wat was de situatie, hoe heb je gehandeld en wat was het resultaat? En zag je verbeterpunten voor jezelf? Welke?
  5. DOK speelt een belangrijke maatschappelijke rol in Delft. Het is belangrijk steeds weer die verbinding te zoeken en de maatschappelijke meerwaarde te onderstrepen en te vergroten. Welke (online) kanalen zou jij gebruiken om de online positionering van DOK te verbeteren?

Stuur je antwoorden en cv t.a.v. Anouk Vijverberg uiterlijk 21 augustus aanstaande naar werken@dok.info. Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Online Marketing & Communicatie Specialist.

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature, neem dan contact op met Marc Newsome via +31 6 17 17 78 59.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.