DOK: Coördinator Informatiepunt Digitale Overheid

DOK in Delft zoekt een Coördinator Informatiepunt Digitale Overheid voor 10 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-08-2022DOK is de openbare bibliotheek van Delft en volgens ons de leukste bibliotheek van Nederland! Er werken bijna 70 enthousiaste collega’s samen met 200 betrokken vrijwilligers. DOK heeft 2 vestigingen en 14 Vindplaatsen op basisscholen.

Wanneer je bij ons binnenkomt valt de ongedwongen sfeer direct op en word je verrast door de dynamische uitstraling. Wij werken vanuit 5 kernwaarden: plezier, samenwerken, innovatief, bewust betrokken en daadkracht. Wij werken graag samen waarbij we onze talenten en kennis optimaal willen en kunnen inzetten.

Begin oktober starten we met Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in onze beide vestigingen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Daarom zijn wij op zoek naar een Coördinator IDO die ons nieuwe “Informatiepunt Digitale Overheid” in juiste banen weet te leiden.

Coördinator Informatiepunt Digitale Overheid

10 uur per week

Hoe ziet jouw werk eruit?
Het vinden van informatie of iets regelen met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Dat kan lastig zijn. Niet iedereen beschikt over de vaardigheden om tot goede en betrouwbare informatie te komen. Als coördinator IDO help jij de mensen graag verder. Je behandelt vragen over DigiD, belastingen en toeslagen, zorg, werk of uitkering, rijbewijs, AOW-aanvragen, verkeersboetes betalen en nog veel meer.

Als coördinator IDO ben je verantwoordelijk voor de gehele coördinatie van het informatiepunt en verzorg je het spreekuur. Je beantwoordt vragen en/of verwijst mensen door naar de juiste instanties. Je kunt hier denken aan bijvoorbeeld de Gemeente of de Formulierenbrigade.

Wat neem je mee?
Als coördinator IDO heb je hbo werk- en denkniveau en ben je uitstekend in staat informatie over te brengen. Je draait zelfstandig het Informatiepunt Digitale Overheid, ziet daarbij de mogelijkheden voor de groei van deze dienstverlening kortom je bent een echte zelfstarter. Ten slotte zijn samenwerken en netwerken zeer kenmerkend voor deze functie. Het is daarom belangrijk dat je communicatief sterk bent en in staat bent om goed te plannen en organiseren.

Wat bieden we jou?
DOK wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we er bovendien in dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als taal- en cultuureducatiecentrum van en voor de stad. We doen daarom ons best om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Delft rijk is, samen te brengen in het medewerkersbestand van onze bibliotheek.

DOK biedt een arbeidsovereenkomst voor 10 uur per week voor een jaar, met de intentie deze te verlengen bij wederzijdse tevredenheid. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao Openbare Bibliotheken en de functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in schaal 8 met een maximum van € 3.665 euro bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 3,25% eindejaarsuitkering) op basis van 36 uur. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een DOK-pas, korting in ons Proeflokaal, reiskosten en een laptop.

Hoe kun je reageren?
Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.

Vragen

  1. Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?
  2. Waarom spreekt de functie coördinator IDO je aan?
  3. Waaruit blijkt dat jij goed in staat bent informatie over te dragen? Noem een concreet voorbeeld.
  4. Bij deze functie moet je veel samenwerken. Kan jij een voorbeeld geven hoe jij samenwerkt, wat daar goed aan ging en welke feedback heb je eventueel ontvangen?
  5. Wanneer is netwerken voor jou succesvol gebleken, waarom?

Stuur je antwoorden en cv t.a.v. Anouk Vijverberg uiterlijk 15 augustus 2022 naar werken@dok.info. Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature IDO.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.