De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten: Onderwijsinstructeur Fotografie Werkplaats

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag zoekt een Onderwijsinstructeur Fotografie Werkplaats voor 0,5 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 17-08-2022Het Koninklijk Conservatorium (KC) en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) vormen samen de Hogeschool der Kunsten Den Haag. De hogeschool biedt een breed scala aan kunstopleidingen aan circa 1800 studenten. Daarnaast verzorgen we vooropleidingen aan jonge leerlingen in combinatie met primair en voortgezet onderwijs. In samenwerking met de Universiteit Leiden is de Academie der Kunsten opgericht, waar minorprogramma’s, masteropleidingen en doctoraatstrajecten worden gegeven. De hogeschool is gevestigd op twee locaties in het centrum van den Haag.

De Werkplaats Fotografie is open voor studenten van alle afdelingen en kennisniveaus. De werkplaats is gericht op het werken met analoge, digitale fotografie en video in de (green)studio’s en op locatie, Ook biedt zij de mogelijkheid tot het ontwikkelen en bewerken van beeldmateriaal. Onderzoek naar nieuwe (digitale) toepassingen, materialen of samenwerkingen met andere vakgebieden wordt gestimuleerd. Naast de studio’s beschikt de werkplaats over een breed scala aan camera’s en toebehoren.

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten is volop in beweging. Voor onze werkplaats Fotografie zoeken wij een

Onderwijsinstructeur Fotografie Werkplaats

0,5 fte

Wat ga je doen?

 • Zelfstandig ondersteunen van het onderwijs;
 • Begeleiden en adviseren van studenten bij soms complexe fotografische processen;
 • Het verzorgen van instructies;
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van onderwijsmateriaal, bijv tutorials;
 • Ondersteunen van studenten en docenten bij onderzoek;
 • Beheren, onderhouden en administreren van de werkplaats en de rental.

Jouw profiel

 • Je hebt ervaring en beschikt over een breed arsenaal aan vaardigheden in het werken met analoge en digitale fotografische processen;
 • Je kan op basis of gevorderd niveau overweg met video en doka techniek;
 • Je bent goed in het overdragen van kennis en vaardigheden;
 • Je kent de veiligheidsrisico’s van de verschillende processen en weet hoe je daarmee om moet gaan;
 • Je bent initiatiefrijk en zoekt de grenzen van je vakgebied op;
 • Je kunt verantwoordelijkheid nemen en in drukke periodes houd je overzicht;
 • Affiniteit met artistic en material research is een pré;
 • Flexibiliteit in werkdagen is een pré;
 • Je bent in het bezit van een bhv diploma of je bent bereid dit te halen.

Wat bieden we jou?
Een dynamische functie met veel ruimte voor eigen inbreng en volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Het salaris bedraagt maximaal € 3.264,65 bruto per maand volgens schaal 7 van de cao-hbo (op fulltime basis). Het betreft een structurele functie, waarbij gestart wordt met een jaarcontract. De cao-hbo kent een ruime verlofregeling, 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Ook kun je tegen gunstige voorwaarden deelnemen aan een ziektekostenverzekering en/of een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Interesse?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bart Vissers, hoofd Werkplaatsen: b.vissers@kabk.nl of a.valkenburg@kabk.nl of f.degroot@kabk.nl, instructeurs fotografie.

Je sollicitatie, vergezeld van een curriculum vitae en motivatiebrief kun je tot en met 17 augustus 2022 als PDF sturen aan: werving@hdkdenhaag.nl.

Binnen de Hogeschool der Kunsten werken we aan een gemeenschap waarbij diversiteit en inclusie als uitgangspunt gelden. We willen dat binnen onze hogeschool het unieke van elk individu wordt (h)erkend en verwelkomd. We nodigen je daarom van harte uit om te solliciteren en zijn benieuwd naar wie jij bent!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.