de Bibliotheek Venlo: Community Librarian / Programmamaker

de Bibliotheek Venlo in Venlo zoekt een Community Librarian / Programmamaker voor 28-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-08-2022



De Bibliotheek Venlo is dé plek voor ontmoeting waar inwoners van de gemeente Venlo zich persoonlijk kunnen ontwikkelen, Een laagdrempelig Huis van Informatie waar de deur voor iedereen openstaat. Samen met onze partners en vrijwilligers zorgen we ervoor dat iedere inwoner van Venlo een leven lang kan leren en meetelt in onze samenleving. We maken ons bovendien sterk voor de toegang van alle Venlose kinderen en jongvolwassenen van 0 tot 25 jaar tot rijke (lees)informatie.

De bibliotheek is anno 2022 dan ook zoveel meer dan alleen boeken. Jaarlijks organiseren we honderden activiteiten die gericht zijn op ontwikkeling & educatie, maar die ook voor verbinding en ontspanning zorgen. Met vestigingen in Arcen, Belfeld, Blerick, Tegelen, Velden en Venlo is er altijd een Bibliotheek dichtbij.

Kom jij bij ons? Het team publieke dienstverlening kijkt uit naar jou!

Community Librarian / Programmamaker Studenten

28-32 uur per week

Maakt deze functietitel jou nieuwsgierig? Want wat is dat eigenlijk, een community librarian. In een Bibliotheek nog wel. We leggen het graag uit zodat jij met volle overtuiging kunt solliciteren.

Als community librarian ben jij de bibliotheekmedewerker 3.0. Een combinatie van een programmamaker, netwerker en informatiemedewerker. Een belangrijk deel van je uren ben je bezig met het bedenken en uitvoeren van projecten en activiteiten met en voor communities. In jouw geval bestaan die communities uit studenten die in Venlo studeren en/of wonen.

Venlo zet zich als studentenstad langzaam maar zeker op de kaart met een knusse, levendige studentenpopulatie. En die studenten willen zich zo goed mogelijk op hun plek voelen in onze gemeente. Jij bent dan ook een belangrijke spil in het ophalen van wat er leeft in deze diverse groep. Met die vragen en wensen ga je vervolgens aan de slag. Daar neem je de studenten in mee en dat doe je zowel binnen als buiten de bibliotheek. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat onze werkplekken aan alle studiebehoeften voldoen, maar ook door ontmoetingen te creëren, workshops te faciliteren en lezingen te organiseren die passen binnen de belevingswereld van jouw communities.

In een ander deel van je uren sta je ‘op de vloer’ zoals we dat zo mooi noemen. Je deelt jouw kennis en informatie. Je bent de wegwijzer voor klanten en bezoekers die vragen hebben over bijvoorbeeld websites van de digitale overheid, abonnementen, de collectie of de online Bibliotheek.

Een mooie dubbele rol dus waarin jouw competenties en kwaliteiten helemaal tot hun recht komen.

Dit ben jij als community librarian

 • Nieuwsgierig en geïnteresseerd: je wilt weten wat er speelt in de maatschappij en in jouw omgeving. Wat zijn de behoeften van de inwoners van Venlo, hoe kun je hen stimuleren en ondersteunen bij een leven lang leren;
 • Ondernemend, open en vindingrijk: je denkt in kansen en mogelijkheden, zorgt voor verbinding met de (lokale) gemeenschap en deelt informatie op een proactieve wijze met collega’s, vrijwilligers, klanten/bezoekers en partners;
 • Thuis in de wereld van studenten (16–26 jaar): je spreekt hun taal, je weet hoe je ze kunt bereiken en hoe je hun wensen en vragen kunt ophalen; vervolgens ga je met en voor hen aan de slag om een programma te ontwikkelen dat hierbij aansluit;
 • Competent en kundig; je zorgt voor de verbinding van collectie en programmering en draagt dit met veel plezier uit.

Bovendien:

 • Heb je een hbo werk- en denkniveau op basis van een relevante opleiding en/of werkervaring binnen jouw specialisme. We noemen een paar voorbeelden, maar je mag ons altijd verrassen!
  • Eventmanagement/Vrijetijdsmanagement
  • Antropologie
  • Cultuurwetenschappen
 • Weet je jouw marketing skills goed in te zetten en ben je een goede planner en organisator;
 • Heb je een enthousiaste, gastvrije en representatieve uitstraling;
 • Ben je flexibel inzetbaar en is samenwerken voor jou een tweede natuur;
 • Ben je digitaal helemaal bij de tijd;
 • Heb je uitstekende communicatieve vaardigheden en kun je je bovendien goed uitdrukken in de Engelse taal;
 • Heb je zin om je verder te ontwikkelen bij jouw nieuwe werkgever: je gaat ervoor!

Dit krijg je ervoor terug

 • Ruimte voor jouw goede ideeën;
 • Echte uitdaging en volop afwisseling: voor verveling hoef je bij ons niet bang te zijn;
 • Scholing (we zijn niet voor niets dé plek voor persoonlijke ontwikkeling);
 • Een informele en open werksfeer in een creatieve omgeving met fijne collega’s. Tip: ons ‘smoelenboek’ op de website, neem alvast een sneakpreview!;
 • Jaarcontract met intentie tot verlenging;
 • Salaris volgens CAO Openbare Bibliotheken, schaal 7 (min €2433,- en max. €3226 bij een 36-urige werkweek;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, deelname aan het pensioenfonds en natuurlijk een bibliotheekabonnement.

Meer weten over ons ‘hoe, waarom en wat?’ Op onze website vertellen we hoe we onze dromen willen waarmaken en met welke ambities we samen met jou aan de slag gaan.

Word jij blij van deze vacature? Wil je meer weten of gewoon direct solliciteren?
Voor vragen over de vacature stuur je een mail naar Juul Hollman, teamleider Publieke Dienstverlening: jhollman@bibliotheekvenlo.nl. Samen even koffie drinken bij STEK is ook altijd mogelijk, Juul maakt graag een afspraak met jou.

Je motivatie en cv ontvangen we graag via info@bibliotheekvenlo.nl eveneens ter attentie van Juul Hollman. Hier heb je tot en met 28 augustus 2022 de tijd voor. Gesprekken worden gepland in week 35.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.