De Bastei: Medewerker Collectiebeheer

De Bastei in Nijmegen zoekt een Medewerker Collectiebeheer voor 24 tot 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-08-2022


De Bastei, waar heden, verleden en toekomst samenkomen

De Bastei is hét natuur- en cultuurhistorisch centrum van Nijmegen, waar het leven in, om en aan de rivier centraal staat. De Bastei verbindt de stad op een laagdrempelige manier met de omliggende natuur. Het biedt bezoekers verrassende tentoonstellingen en vrolijke educatieve programma’s en betrekt bewoners actief bij natuur- en duurzaamheidsprojecten. Dit jonge museum vertelt ook het verhaal over 2000 jaar bewoning op deze plek aan de Waalkade in de oudste stad van Nederland. Een kleine gemotiveerde staf en een grote groep enthousiaste vrijwilligers leveren hun diensten aan meer dan 50.000 bezoekers per jaar.

De Bastei zoekt een

Medewerker Collectiebeheer

24 tot 28 uur per week

Functieprofiel
De Bastei is in ontwikkeling en zoekt voor het (mede) realiseren van zijn ambities een medewerker collectiebeheer. Als medewerker collectiebeheer maak je deel uit van de afdeling Collecties, dat naast het afdelingshoofd bestaat uit één vaste kracht en vele vrijwilligers. Samen met collega’s zorg jij voor het beheer en behoud van de collecties van De Bastei. Met ruim 100 000 objecten is de collectie uitgegroeid tot de grootste natuurhistorische verzameling van de provincie Gelderland. Het is hiermee een bundeling van waardevolle gegevens ten aanzien van de natuurlijke historie van onze regio.

De komende tijd staat de afdeling voor een aantal uitdagende projecten. Zo wil De Bastei zijn collecties beter (online) toegankelijk maken. Daarnaast zoeken we een nieuw (te ontwikkelen) depot voor een betere huisvesting van de collectie.

Wat ga je doen?

 • Je voert object- en standplaatsregistratie uit;
 • Je verricht (preventief) conserveringswerk aan de collectie;
 • Je assisteert de collectiefotograaf en zorgt voor de verwerking en ontsluiting
  van de foto’s;
 • Je verricht (schoonmaak)werkzaamheden aan tentoongestelde objecten en
  assisteert bij collectiewisselingen in de exposities;
 • Je zorgt voor het schoon, netjes en toegankelijk houden van de collectieruimtes;
 • Je signaleert en rapporteert tijdig problemen, onduidelijkheden en afwijkingen
  aan de collectie;
 • Je verricht diverse ondersteunende werkzaamheden binnen de afdeling
  Collecties.

Wie ben jij?

 • Je hebt een (passende) opleiding op MBO+/HBO niveau;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je weet hoe je museale, natuurhistorische objecten moet hanteren;
 • Je hebt ervaring met het invoeren van gegevens in geautomatiseerde systemen;
 • Je bent verantwoordelijk, zelfstandig en nauwkeurig;
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met natuurhistorie / archivering.

Wat bieden we jou?

 • Een leuke en verantwoordelijke functie bij een jonge organisatie in
  ontwikkeling;
 • Een dienstverband van 24 tot 28 uur in schaal 4 van de cao sociaal werk, afhankelijk van ervaring minimaal € 2.059 en maximaal € 2.832 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek;
 • Overige arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantietoeslag en 8,3%
  eindejaarsuitkering;
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, mogelijk leidend tot een vast
  dienstverband.

Interesse?
Ben jij die professional met een zelfstandige en nauwkeurige manier van werken die graag samenwerkt met vrijwilligers? Stuur dan je motivatie en CV uiterlijk 28 augustus 2022 naar vacatures@debastei.nl ter attentie van Hans Hooijmaijers, directeur-bestuurder, onder vermelding van Sollicitatie Medewerker Collectiebeheer’. De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 2 september 2022.

De Bastei wil een net zo diverse en inclusieve organisatie zijn als de bezoekers die het trekt. We mikken daarom op een brede belangstelling. Wil je meer informatie over de functie? Mail naar Daphne Niehoff, daphne.niehoff@debastei.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.