De Bastei: Hoofd Publiek en Presentatie

De Bastei in Nijmegen zoekt een Hoofd Publiek en Presentatie voor 28 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-08-2022De Bastei, waar heden, verleden en toekomst samenkomen

De Bastei is hét natuur- en cultuurhistorisch centrum van Nijmegen, waar het leven in, om en aan de rivier centraal staat. De Bastei verbindt de stad op een laagdrempelige manier met de omliggende natuur. Het biedt bezoekers verrassende tentoonstellingen en vrolijke educatieve programma’s en betrekt bewoners actief bij natuur- en duurzaamheidsprojecten. Dit jonge museum vertelt ook het verhaal over 2000 jaar bewoning op deze plek aan de Waalkade in de oudste stad van Nederland. Een kleine gemotiveerde staf en een grote groep enthousiaste vrijwilligers leveren hun diensten aan meer dan 50.000 bezoekers per jaar.

De Bastei zoekt een

Hoofd Publiek en Presentatie

28 tot 32 uur per week

Functieprofiel
De Bastei is in ontwikkeling en zoekt voor het (mede) realiseren van zijn ambities een hoofd Publiek en Presentatie. Als hoofd Publiek en Presentatie maak je deel uit van het managementteam en draag je bij aan de algemene leiding en de operationele gang van zaken in het museum. Je bent verantwoordelijk voor alle onderdelen die direct het publiek bedienen en stuurt de medewerkers tentoonstelling, educatie, marketing en communicatie, reserveringen, kassa en winkel aan.

Het team is verantwoordelijk voor de beleving van de bezoekers, waarvoor het klant- en resultaatgericht werkt. Als leidinggevende enthousiasmeer je jouw team en moedigt hen aan het beste uit zichzelf te halen. Je brengt structuur aan en stimuleert samenwerking en professionalisering. Door feedback en individuele begeleiding geef je je medewerkers vertrouwen om goed te functioneren in de organisatie. Door heldere communicatie weet je mensen te motiveren en zorg je voor sprekende resultaten waar het team trots op kan zijn. Om dit te bereiken coördineer je de werkzaamheden, zorg je voor een goede taakverdeling en faciliteer je het team(overleg).

Naast de aansturing van het team ontwikkel je in nauwe samenwerking met de directeur-bestuurder het presentatiebeleid. Met jouw ervaring zorg je voor een duidelijke planning en een succesvolle realisatie van de diverse projecten. Vanuit je expertise initieer en participeer je in projecten en houdt daarbij ook oog op de financiële kant.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor alle publieksactiviteiten van De Bastei, zoals
  tentoonstellingen, educatie en ontvangst;
 • Je geeft leiding aan het team Publiek en Presentatie en neemt daarbij het
  voortouw in de processen en procedures van de afdeling;
 • Je coördineert en faciliteert het teamoverleg;
 • Je stelt in samenwerking met de directeur-bestuurder en het team het
  presentatiebeleid op;
 • Je beheert het teambudget, ontwikkelt jaarplannen en zoekt daarbij de balans
  tussen doelen, menskracht en middelen;
 • Je bent verantwoordelijk voor correcte en relevante tussentijdse
  (project)rapportages;
 • Je zorgt voor een breed publieksbereik en stimuleert algemene bewustwording
  op cultuur, natuur en duurzaamheid;
 • Je volgt de ontwikkelingen binnen het vakgebied en de markt en acteert daarop
  door bij te dragen aan innovatie in producten en diensten;
 • Je denkt mee over het strategisch (meerjaren)beleid van het museum;
 • Je vertegenwoordigt het museum in het relevante werkveld, binnen netwerken
  en overlegorganen.

Wie ben jij?

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau met ongeveer drie tot vijf jaar aan
  relevante werkervaring op een of meerdere onderdelen van de afdeling Publiek
  en Presentatie;
 • Je hebt ervaring in een leidinggevende functie, bij voorkeur in een
  culturele / museale omgeving;
 • Je betrekt op een soepele manier je medewerkers bij de ontwikkeling van de
  afdeling;
 • Je hebt affiniteit met natuur, duurzaamheid, (bouw)historie en/of archeologie;
 • Je hebt affiniteit met een diverse samenleving en let bij projecten op aspecten
  van sociale inclusie;
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken;
 • Je bent innovatief, hebt een gezonde commerciële instelling en ontplooit van
  (nieuwe) activiteiten;
 • Je bent resultaatgericht, omgevingsbewust en communicatief sterk;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur ook Duitse taal.

Wat bieden we jou?

 • Een leuke, uitdagende en verantwoordelijke functie bij een jonge organisatie in
  ontwikkeling;
 • Een creatieve werkomgeving in een uniek gebouw aan de Waalkade in de oudste stad van Nederland;
 • Een dienstverband van 28 tot 32 uur in schaal 10 van de cao sociaal werk;
  afhankelijk van ervaring, minimaal € 3.221,- en maximaal € 4.830,- bruto per
  maand op basis van een 36-urige werkweek;
 • Overige arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantietoeslag en 8,3%
  eindejaarsuitkering;
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met de intentie tot omzetting in een
  vast dienstverband.

Interesse?
Ben jij die ervaren leidinggevende met hart voor natuur en cultuur, een stevige resultaatgerichte persoonlijkheid die open en graag samenwerkt met zelfstandige en bevlogen professionals? Stuur dan je motivatie en CV uiterlijk 28 augustus 2022 naar vacatures@debastei.nl ter attentie van Hans Hooijmaijers, directeur-bestuurder, onder vermelding van ‘Sollicitatie Hoofd Publiek en Presentatie’. De eerste gespreksronde vindt plaats op maandag 5 september 2022.

De Bastei wil een net zo diverse en inclusieve organisatie zijn als de bezoekers die het trekt. We mikken daarom op een brede belangstelling. Wil je meer informatie over de functie? Mail naar Hans Hooijmaijers, hans.hooijmaijers@debastei.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.