Comenius Museum: Directeur

Het Comenius Museum in Naarden zoekt een Directeur voor 0,5 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 20-08-2022Het Comenius Museum en Mausoleum in Naarden-Vesting is gewijd aan de Tsjechische filosoof en homo universalis Jan Amos Comenius (1592-1670) die de laatste jaren van zijn leven in Amsterdam heeft doorgebracht en die in Naarden is begraven. Het museum organiseert tentoonstellingen, rondleidingen, lezingen, symposia, publicaties en het stimuleert wetenschappelijk onderzoek. Jaarlijks wordt ook de drukbezochte Comeniusdag georganiseerd. Tijdens deze dag wordt de Comeniuslezing gehouden en de Comeniusprijs uitgereikt. Het museum participeert in meerdere regionale en internationale samenwerkingsverbanden.

De Stichting Comenius Museum zoekt voor haar vrijwilligersorganisatie (circa 30 vrijwilligers) een parttime

Directeur

0,5 fte

Voor deze functie geldt het volgende profiel

  • Academisch werk- en denkniveau met afgeronde opleiding; ervaring
    met onderzoek en publicaties.
  • Affiniteit met Comenius en zijn denk- en leefwereld, dan wel de bereidheid deze zich eigen te maken.
  • Ervaring in de culturele sector, bij voorkeur in de museumwereld, blijkend uit betrokkenheid bij tentoonstellingen, publicaties en andere.
  • Ervaring en affiniteit met vrijwilligerswerk en met de aansturing van een kleine kantoororganisatie.
  • Goede contactuele en samenwerkingseigenschappen.
  • Initiatiefrijk en resultaatgericht.
  • Vaardig in meerdere talen.

Het Comenius Museum werkt met een ‘meewerkend bestuursmodel’, wat betekent dat de bestuursleden bepaalde organisatorische en inhoudelijke taken voor hun rekening nemen. Daarnaast is er een betrokken Raad van Advies die gevraagd en ongevraagd adviseert.

Bij vragen kunt u contact opnemen met drs. J.H. Landsaat, voorzitter van het bestuur (janlandsaat@comeniusmuseum.nl, 0653177500). Solliciteren kan tot en met 20 augustus 2022. U stuurt uw motivatiebrief en cv naar het bestuur van het Comenius Museum ter attentie van drs. J.H. Landsaat (janlandsaat@comeniusmuseum.nl).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.