Centraal Museum: Medewerker Depot

Het Centraal Museum in Utrecht zoekt een Medewerker Depot voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 14-08-2022Het Centraal Museum, het oudste stadsmuseum van Nederland, verrijkt je met kunst en cultuur uit onze wereld van Utrecht. Utrecht is onze basis, de wereld is ons speelveld. Van Rietveld tot de Utrechtse Caravaggisten, van Dick Bruna tot Moesman en van mode tot internationale hedendaagse kunst. Een museum waar je altijd geïnspireerd vandaan komt.

Het nijntje museum, het allerleukste museum voor peuters en kleuters, en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van de Stichting Centraal Museum.

Het Centraal Museum trekt in reguliere jaren gemiddeld zo’n 350.000 bezoekers per jaar.

Het Centraal Museum zoekt een

Medewerker Depot (m/v/x)

36 uur per week (deeltijd eventueel bespreekbaar)

Dit is het werk
De medewerker Depot heeft een uitvoerende rol in het behoud van de collectie in brede zin. Je draagt zorg voor passende opslag voor de gevarieerde museumcollectie, passieve conservering en standplaatsbeheer. Je hanteert de museumobjecten en draagt zorg voor het zorgvuldig verpakken ervan. Je bereidt kunsttransporten voor. Daarnaast draag je bij aan de veiligheid van de collectie en bedien je klimaat- en beveiligingssystemen.

Plek in de organisatie
De medewerker Depot maakt deel uit van de afdeling Collectiebeheer en is gestationeerd in het museumdepot, dat gelegen is iets buiten het centrum van Utrecht. Er worden plannen gemaakt voor een nieuw depot, dat in 2025 klaar moet zijn.

Dit breng je mee
Naast een MBO-opleidingsniveau (bijvoorbeeld vakgebied collectiebeheer/beheer en behoud of facilitaire dienstverlening) heb je bij voorkeur ervaring als depotmedewerker of art handler. Je weet hoe je museale objecten moet hanteren, hebt materialenkennis, kennis van verschillende bewaaromstandigheden en je bent technisch onderlegd.

Je hebt ervaring met BHV en CHV, bent gecertificeerd voor beveiligde luchtvracht (of bereid die certificering te halen).

Je bent flexibel, communicatief vaardig, stressbestendig, sociaal en integer. Je functioneert goed in een team, maar kunt ook zelfstandig werken en bent betrouwbaar.

Onze arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden conform de Museum CAO; salaris: schaal 5 (inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring: € 2.277,- tot € 2.777,- bruto op basis van een 36-urige werkweek); pensioen ondergebracht bij het ABP.

Meer informatie
Meer informatie over de vacature en de arbeidsvoorwaarden kun je krijgen van Marije Verduijn, hoofd afdeling Collectiebeheer. Zij is te bereiken per e-mail op mverduijn@centraalmuseum.nl.

Solliciteren naar deze functie?
Wij verzoeken te solliciteren vóór 15 augustus. De gesprekken met de sollicitanten zijn gepland op 24 en 25 augustus.

Je kunt je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per e-mail sturen aan vacaturedepot@centraalmuseum.nl.

Een pre-employment screening maakt deel uit van de selectieprocedure.

Het Centraal Museum wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor ons bedrijf. Het Centraal Museum wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking met alle aanwezige verschillen.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.