Bibliotheek Utrecht: Manager Programma

Bibliotheek Utrecht in Utrecht zoekt een Manager Programma voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 21-08-2022Bibliotheek Utrecht heeft zich ontwikkeld tot een toevluchtsoord om te leren, reflecteren, kennis te delen, mensen te ontmoeten en tot rust te komen. Wij zijn een publieke plek waar elke dag duizenden nieuwsgierige mensen rondlopen, van alle leeftijden en achtergronden. De grootste ledenclub van Utrecht. Wij stimuleren geletterdheid, digitale vaardigheden, een leven lang leren en democratisch burgerschap. Opdat iedereen mee kan doen in onze samenleving. En wij maken samen met Utrechters de bibliotheek.

Wil jij elke dag een verschil maken in de wereld waarin we samenleven, nú en straks, kom dan meebouwen!

De Bibliotheek Utrecht zoekt op korte termijn een nieuwe collega voor de functie van

Manager Programma

32 uur per week

Wat ga je doen?
Als één van de vier MT-leden van de Bibliotheek Utrecht ontwikkel je het beleid voor de afdeling Programma. Deze afdeling bestaat uit vier teams die zich met hart en ziel inzetten voor de kansen en uitdagingen die er liggen voor de dienstverlening van de bibliotheek binnen het onderwijs (zoals bijvoorbeeld de Bieb Utrecht op School), het sociaal domein (zoals bijvoorbeeld het Digitaalhuis en het Informatiepunt Digitale Overheid) en de publieksprogrammering in zowel de bibliotheek Neude als de twaalf vestigingen in de wijken. Ook het team van zaalverhuur is onderdeel van de afdeling.

Je faciliteert de teamleiders en programmaleiders van deze vier teams, waarbinnen ongeveer 70 collega’s werkzaam zijn, en je weet in te spelen op hun behoeften. Je zorgt er voor dat deze professionals op een elkaar inspirerende manier samenwerken om zo de doelstellingen van de Bibliotheek Utrecht te realiseren. Daarnaast heb je een ‘open mind’ en ben je sensitief voor signalen uit het maatschappelijke en culturele speelveld.

In deze MT-functie ben je ook medeverantwoordelijk voor de inhoudelijke en organisatie-ontwikkeling. Je maakt vernieuwing en verbetering mogelijk in dienstverlening en werkwijzen vanuit de visie van de bibliotheek.

Wanneer ben je voor ons een interessante kandidaat ?

 • Je hebt ruime managementervaring, bent steeds gericht op het maken van de volgende verbeterstap in de dienstverlening voor Utrechters, je durft te kiezen met een goed gevoel voor timing, prioriteiten en resultaat.
 • Je inspireert mensen, zonder inhoudelijk steeds volledig op de hoogte te zijn, want je maakt effectief gebruik van de aanwezige expertise van de professionals uit je team.
 • Je wordt gedreven door het verder brengen en faciliteren van anderen, je weet aandacht geven te combineren met een vanzelfsprekende monitoring van budget- en voortgang.
 • Je ziet kansen, hebt veranderkracht, bent een energieke, inclusieve (relatie) bouwer met een gunfactor zowel binnen als buiten de organisatie.
 • Je hebt affiniteit met onze maatschappelijke opdracht, realiseert je dat investeren in je netwerk essentieel is om kansen voor de organisatie te benutten.
 • Je bent nieuwsgierig, maakt je snel nieuwe informatie eigen, beschikt over zelfreflectie en stimuleert anderen daartoe.
 • Je wil graag samen met Utrechters in co-creatie de bibliotheek maken.
 • Je werk- en denkniveau ligt op een HBO+/academisch niveau.

 Wat kunnen we voor jou betekenen?

 • Wij bieden je een organisatie waar de afgelopen periode hard gewerkt is aan een herstructurering, waardoor er nu ruimte ontstaat om alle potentieel te benutten, maatschappelijk, inhoudelijk en financieel.
 • Wij bieden je een nieuw MT dat gezamenlijk optrekt, samenwerkt vanuit de multidisciplinaire teams, waarbij het gaat om ‘wij’ in plaats van ‘ik’ en diversiteit en inclusiviteit steeds uitgangspunt is.
 • Wij bieden je ruimte voor eigen ideeën, discussie en sparren met professionals, stakeholders, lokale overheden. De bibliotheek beweegt zich op maatschappelijk, educatief en cultureel terrein.
 • Wij bieden ruimte om je toegevoegde waarde te laten zien in de interessante vernieuwende fase waarin de Bibliotheek Utrecht nu verkeert en zichzelf opnieuw profileert om nog meer maatschappelijke impact te hebben.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Openbare Bibliotheken. De functie is ingeschaald in schaal 12. Inschaling is, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 5.216 en maximaal € 6.323 bruto per maand bij een voltijd werkweek van 36 uur. Je start in eerste instantie met een arbeidsovereenkomst voor een jaar.

Reageren?
Reageren kan tot en met zondag 21 augustus 2022. Je kunt deze onder vermelding van ‘Manager Programma’ mailen naar vacature@bibliotheekutrecht.nl.

De gesprekken zijn gepland op 29 en 31 augustus 2022. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen? Mail Deirdre Carasso, directeur-bestuurder, d.carasso@bibliotheekutrecht.nl (in verband met vakantie beantwoording na 1 augustus 2022).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.