Bibliotheek Rivierenland: BoekStart-/ Leescoach

Bibliotheek Rivierenland in Tiel zoekt een BoekStart-/ Leescoach voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-08-2022Bibliotheek Rivierenland is dé plek voor leesplezier, digitale vaardigheden en ontwikkeling voor en van iedereen. Elke dag werken we aan gelijke kansen, want goed kunnen lezen draagt hieraan bij. We organiseren tal van activiteiten, prikkelen de nieuwsgierigheid, geven inspiratie en nodigen uit tot ontmoeting. Jong en oud, lid of geen lid, iedereen kan binnenlopen. Wij veranderen voortdurend mee met onze omgeving en werken samen met educatieve en maatschappelijke partners om iedereen de kans te bieden zich te ontwikkelen naar behoefte en vermogen.

Naast ons werk vanuit 21 vestigingen en verspreid over negen gemeenten, werken we met name met en voor kinderen en ondersteunen en coachen we professionals vanuit onze expertise op leesbevordering. Onze organisatie is volop in ontwikkeling. We werken met zes multidisciplinaire teams van bibliotheekmedewerkers, leescoaches en activiteitenprogrammeurs. Naast de lokale teams bestaat onze platte organisatie uit een team Positionering & Innovatie en een klein team Bedrijfsvoering.

Om mee te helpen aan de doorontwikkeling van onze doorgaande leeslijn zoeken wij per direct – voor het werken met de doelgroep van 0 tot 6 jaar – een enthousiaste en bevlogen

BoekStart-/ Leescoach

20 uur per week

Bibliotheek Rivierenland zet zich in ter preventie van laaggeletterdheid. Onze aanpak bestaat uit een consistente doorgaande leeslijn van 0-18 jaar met de focus op leesplezier waarbij wij ons met name richten op kinderen die dit het meest nodig hebben. Bibliotheek Rivierenland zet hierbij in op deskundigheidsbevordering, een structurele gezinsaanpak en sleutelmomenten waarbij de intrinsieke leesmotivatie wordt versterkt. Onze inzet is gebaseerd op recente wetenschappelijke onderzoeken.

De BoekStart-/leescoach:

  • werkt zelfstandig en bezoekt gezinnen thuis. Hij/zij bespreekt en stimuleert een taalrijke omgeving en levert de benodigde en gewenste ondersteuning zowel thuis als in de kinderopvanglocatie. De BoekStart-/leescoach werkt in een lokaal netwerk samen met jeugdverpleegkundigen, welzijnswerkers, pedagogisch medewerkers en leerkrachten.
  • informeert, inspireert en stimuleert het voorlezen en lezen door ouders en biedt hulp en ondersteuning waar nodig. Op scholen werkt hij/zij met kleine groepjes leerlingen aan leesmotivatie en stimuleert zo het leesplezier bij kinderen.
  • werkt volgens een jaarwerkplan en op basis van afspraken met onze opdrachtgevers. Hij/zij kan zowel zelfstandig als in teamverband werken aan de gestelde resultaten.

Voor de functie van BoekStart-/leescoach beschik je over:

  • hbo werk- en denkniveau
  • affiniteit met de doelgroep en hun ouders
  • je hebt een aantoonbare passie voor lezen en bent in staat dit enthousiasme over te brengen op anderen
  • kennis van leesbevordering, jeugdliteratuur en didactische vaardigheden zijn een pre
  • goede communicatieve vaardigheden waarbij actief en empathisch luisteren met aandacht en een open houding belangrijk zijn
  • resultaatgerichtheid, creativiteit en flexibiliteit
  • initiatiefrijke samenwerker en teamspeler

De functie is ingeschaald in schaal 7 conform cao Openbare Bibliotheken.

Informatie en solliciteren
Voor meer informatie over deze functie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Petra Heimeriks, tel. 0344 639 940.

Heb je belangstelling voor deze vacature? Mail je motivatiebrief en cv uiterlijk 19 augustus via personeelszaken@bibliotheekrivierenland.nl aan Bibliotheek Rivierenland, ter attentie van Monique Meussen, Verbinder (leidinggevende) lokale teams.

De gesprekken worden gehouden op 24 augustus of 25 augustus (1e gespreksronde) en op 29 augustus (2e gespreksronde), locatie hoofdkantoor bibliotheek Rivierenland, Rechtbankstraat 3 in Tiel.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.