Avans Hogeschool: Docent Creative Technology Design

Avans Hogeschool in Breda zoekt een Docent Creative Technology Design voor 0,6 tot 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 21-08-2022Jij ontwikkelt het bewustzijn van studenten als het gaat om maatschappelijke thema’s en de rol die zij daar later in gaan spelen.

Docent Creative Technology Design

0,6 tot 0,8 fte

Mooi werk
Ga er maar aan staan: studenten zo opleiden dat ze gaan nadenken over hoe zij met ‘creative technology’ antwoorden kunnen bieden op maatschappelijke thema’s die spelen. Jij verleidt je studenten om breder na te denken wat ‘creative technology’ is, maar ook wat het zou kunnen zijn en hoe je technologie kunt inzetten om oplossingen voor de toekomst te creëren. In hun ontdekkingsreis sta je naast je studenten. Je inspireert ze continu om een stapje verder te zetten en prikkelt ze om vanuit een onderzoekende ontwerphouding prototypes en fysieke, interactieve installaties, belevingen en verhalen te creëren. Zo zorg jij dat jouw studenten technologie bevragen en zet je ze aan tot experimenteren.

In die ontdekkingsreis speel je steeds een andere rol. Zo ben je de docent die inspirerende lessen, workshops en lezingen geeft, maar ben je ook een coach die de ontwerpers van de toekomst helpt om het beste uit zichzelf te halen. Jij ontwikkelt samen met je collega’s het onderwijs dat we aan studenten bieden en zodra je je plek binnen onze organisatie gevonden hebt, pak jij ook het examineren op. Van docent tot coach, van ontwikkelaar tot examinator: als ontwerper in hart en nieren laat jij zo talenten groeien.

Jouw plek als docent Creative Technology Design binnen Avans
Jij versterkt het docententeam van de opleiding Communication & Multimedia Design binnen Avans Creative Innovation in Breda. Dit team telt zo’n 35 leuke en gedreven collega’s, die doceren en coachen combineren met ontwerpen en experimenteren om zo studenten binnen een veilige lesomgeving op te leiden tot maatschappijkritische denkers en doeners. Dat doen we vanuit mooie medialabs en werkplaatsen dicht bij de student. Daar lopen we met onze opleiding mee voorop.

Het docententeam staat bekend als een (h)echte, warme club. Met hart voor elkaar en het vak gaan ze graag het inhoudelijke gesprek met elkaar aan én delen zij hun visie, kennis en ervaring. De betrokkenheid van al deze docenten bij hun studenten is groot. Dat zie je ook terug in de veilige leeromgeving die je collega’s hun studenten bieden én de aandacht waarmee ze onderwijs aan de studenten geven en voor hen ontwikkelen. Je collega’s gaan goed met elkaar om en we ondernemen regelmatig gezamenlijk activiteiten. Denk aan congressen, maar ook aan het bezoeken van musea en festivals.

We bieden je
Een omgeving waar je de vrijheid krijgt om dingen te ontdekken en te verbeteren; zo halen we het beste uit je. We faciliteren je in jouw continue ontwikkeling, waarmee jij vervolgens bijdraagt aan onze verdere vakinhoudelijke en technische professionalisering. Verder bieden we je:

  • Een maandsalaris van minimaal € 3.881,- tot maximaal € 5.332,- bruto, bij een fulltime aanstelling (schaal 11 cao hbo).
  • Een eindejaarsuitkering, die ongeveer gelijk is aan een 13de maand.
  • Een aanstelling voor 1 jaar. Bij goed functioneren en voldoende formatieruimte hoort een verlenging tot de mogelijkheden.
  • Een goede pensioenregeling en collectieve ziektekostenverzekering.
  • Ongeveer 50 vrije dagen als je fulltime werkt.

Jij past bij ons
Of jij passie hebt voor het vakgebied hoeven we niet te vragen: dat spreekt voor zich en blijkt uit alles. Jouw visie op actuele ontwikkelingen binnen technologie, wetenschap, maatschappij én creativiteit zie je in al je ontwerpen terug. Je bent een verbaal sterke ontwerper/kunstenaar die denken en doen in één adem combineert. Je bent sociaal, positief kritisch en je kunt je goed inleven. Daardoor is het fijn om met je samen te werken. Verder heb je:

  • Een universitaire of hbo-master afgerond, liefst in een kunst- of designrichting.
  • In ieder geval 4 jaar ervaring met het realiseren van complexe projecten waarbinnen interactieve technologie een grote rol speelt.
  • De broodnodige kennis van Arduino, Max MSP, Unity of Processing (JavaScript en/of C#).
  • Een certificaat Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) of zin om dit te behalen via Avans.

Vernieuwend Avans
Groot, maar kleinschalig. Betrokken. Persoonlijk. Dat is Avans. Hier kun je jezelf zijn. Je krijgt met jouw unieke ideeën en inzichten bij ons alle ruimte. Dat past bij ons lerende en ondernemende karakter. We bieden optimaal flexibel onderwijs en onderzoek in co-creatie met het werkveld. En we veranderen continu mee met de wereld om ons heen. We willen steeds meer maatwerk aanbieden, waarbij studenten gedeeltelijk zelf hun eigen leerroute bepalen. Dat is onze Ambitie voor 2025. Ontdek Avans als werkgever via deze verhalen.

Draag bij aan onze ambitie
Zie je een mooie rol voor jezelf in het nóg verder professionaliseren van ons onderwijs? Solliciteer dan uiterlijk 21 augustus via de sollicitatiebutton. Vertel ons in je motivatie waarom jij zin hebt in deze uitdaging. Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Sandra Oom, Opleidingsmanager, 06-10344857. Wij geven je binnen 2 weken na de sluiting van de vacature een update over jouw sollicitatie.

Wij vinden onze kandidaten zelf, dus met acquisitie doen we niets.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.