Amsterdam Light Festival: Relatiemanager Partnerships

Amsterdam Light Festival in Amsterdam zoekt een Relatiemanager Partnerships voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 14-08-2022Met méér dan 100 partners en 900.000 bezoekers per jaar is Amsterdam Light Festival een jaarlijks terugkerend lichtkunst festival gedurende de Amsterdamse winter. Nationale en internationale kunstenaars presenteren lichtkunstwerken in de openbare ruimte langs twee verschillende routes: de vaarroute en de wandelroute.

Wij zijn op zoek naar een

Relatiemanager Partnerships

24 uur per week

Als relatiemanager Partnerships zoek je bij bestaande én nieuwe partijen continue naar de verbetering van samenwerkingsmogelijkheden op verschillende onderdelen van het festival. Je vraagt je af met welk doel je wil samenwerken en welke organisatie/bedrijf daarbij past. Je enthousiasmeert nieuwe en bestaande partners om ze vervolgens voor langere termijn aan het festival te binden. Denk hierbij aan onze belangrijke partners zoals bedrijven, leveranciers, onderwijsinstellingen, horeca, altijd met een relevante
link naar het festival.

Je onderhoudt de relatie intensief en zorgt ervoor dat partners tevreden worden gesteld. Je signaleert wensen en weet die te vertalen in middelen. Met als doel meerwaarde te genereren voor het festival op basis van een oprechte en goede relatie met de partners.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Verantwoordelijk voor sales management met betrekking tot het werven van nieuwe partners voor het festival (onder andere bedrijven, culturele instellingen, onderwijsinstellingen, leveranciers, horeca en andere interessante partijen voor het festival).
 • Verantwoordelijk voor accountmanagement en relatiebeheer van bestaande partners.
 • Bedenken en opzetten van nieuwe (merk)activatie en campagne mogelijkheden.
 • Onderhandelen en vastleggen afspraken.
 • Je werkt nauw samen met de rest van het team in de uitvoer van afspraken.

De relatiemanager Partnerships werkt nauw samen met de rest van het festival team, die allen middels hun specialiteit het Amsterdam Light Festival naar een hoger plan willen trekken. We heten je van harte welkom!

Kennis & vaardigheden

 • Je hebt gevoel en liefde voor kunst en cultuur.
 • Minimaal HBO denk- en werkniveau.
 • Een relatiemanager pur sang met gevoel voor verschillende doelgroepen.
 • Een ambitieuze en ondernemende netwerker, een relevant Amsterdams netwerk is een pre, evenals ervaring in sponsorwerving.
 • Minimaal vijf jaar ervaring in sales/accountmanagement.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Analytisch sterk en denkt commercieel / creatief, out of the box.
 • Proactief, resultaatgericht, stressbestendig.
 • Sociaal en positief, je bent een teamplayer en denkt in kansen!

Ben je representatief, werk je gestructureerd en geldt voor jou ‘afspraak = afspraak’? Dan ontvangen we graag jouw CV met een motivatiebrief vóór 15 augustus 2022. Deze kan worden gestuurd ter attentie van Frouke Pilon (HR) via hr@amsterdamlightfestival.com. Voor vragen over de inhoud van de functie kun je telefonisch contact opnemen met Monsie van Diemen, Projectleider vaar-partners telefoon +31 6 83 56 69 15.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in de week van 15 augustus 2022. Het betreft een marktconform salaris.

Amsterdam Light Festival onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en vindt het belangrijk dat de organisatie een plek is waar iedereen zich thuis voelt en een afspiegeling van de samenleving weergeeft.

Wij geloven dat werken in een divers samengesteld team het werk inspirerend en innovatief maakt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.