Allard Pierson: Museumgids / Docent

Allard Pierson in Amsterdam zoekt Museumgidsen / Docenten voor 2 tot 6 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 24-08-2022Naast het onderzoek en onderwijs dat de Universiteit van Amsterdam biedt, beschikt de universiteit over bijna 1100 (cultuur) historische collecties die door het Allard Pierson getoond, worden.

We leiden je door het Egypte van de farao’s om via het Athene en Rome uit de Klassieke Oudheid alles te weten te komen over de vroegste en meest actuele verhalen van Amsterdam. Maar evengoed ontdek je meer over de Nederlandse podiumkunsten, moderne robots of ons grafisch en literair erfgoed. We laten je zien hoe oude verhalen vaak razend actueel en belangrijk zijn en hoe we cross overs maken tussen bijvoorbeeld kunst en cultuur enerzijds en geschiedenis, aardrijkskunde en burgerschap anderzijds.

Het Allard Pierson zoekt voor haar afdeling educatie/inclusie per direct

Museumgidsen / Docenten

2 tot 6 uur per week

Onze museumgidsen / docenten nemen bezoekers en leerlingen mee op ontdekkingsreis. Door te kijken naar verschillende beschavingen komen we meer te weten over onszelf. We doen dit niet alleen door te kijken naar de gebruiks- en kunstvoorwerpen die bedacht en gemaakt zijn door mensen, maar vooral ook door te luisteren naar de inspirerende verhalen die er verscholen liggen achter mensen uit lang vervlogen tijden en mensen van nu. Als museumgids/docent leid je bezoekers van alle leeftijden rond: van leerlingen, scholieren en studenten tot bezoekers die in een groep komen, zoals tijdens een bedrijfsuitje of verjaardag. Daarnaast begeleid je activiteiten, zoals workshops, voor het (speciaal) primair en voortgezet (speciaal) onderwijs.

Wat we jou bieden

  • Samenwerking binnen een enthousiast team op een prachtige plek in Amsterdam
  • Je ontvangt een marktconforme vergoeding op uurbasis, zonder reiskostenvergoeding
  • Training in de methode van Visual Thinking Strategies

Sollicitatie
Herken jij jezelf in het profiel en ben je geïnteresseerd, dan zien we je reactie graag tegemoet. Je kunt je brief en cv mailen naar: educatie@allardpierson.nl.

Je kunt tot 24 augustus reageren. Gesprekken vinden plaats in de week van 5 t/m 9 september. Wil je meer weten over deze functie neem dan contact op met Olav van den Brekel: 06 26425229.

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.