Wereldmuseum Rotterdam: Medewerker Museumcafé

Het Wereldmuseum Rotterdam in Rotterdam zoekt een Medewerker Museumcafé voor een wisselend aantal uren per week/oproep | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 17-07-2022Sinds mei 2017 behoort het Wereldmuseum als samenwerkingspartner tot de familie van het Nationaal Museum voor Wereldculturen (NMVW), waartoe ook het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum bij Nijmegen en Museum Volkenkunde in Leiden behoren.
In 2018 is gestart met grootschalig onderhoud aan het museumgebouw aan de Willemskade in Rotterdam en het jaar 2019 staat in het teken van de herinrichting en de heropening van het Wereldmuseum. De herinrichting betreft de tentoonstellingszalen en het reeds geopende kindermuseum, maar ook de bezoekersfaciliteiten, het museumcafé en de museumshop.

Het museumcafé is onderdeel van de horeca-organisatie en ondergebracht bij de Wereldbusiness BV. Museumbezoekers maar ook passanten kunnen tijdens de openingstijden van het museum met een lekker taartje, een broodje en een drankje vanuit het café genieten van het prachtige uitzicht over de Maas.

Van oudsher beschikt ons gebouw aan de Willemskade over indrukwekkende zalen: de Balzaal, de Salon en de Elie van Rijckevorselzaal. In deze zalen vinden zowel zakelijke (congressen, presentaties, vergaderingen) als feestelijke evenementen (recepties, huwelijken, diners) plaats. De zalen worden eveneens geëxploiteerd door Wereldbusiness BV.

Wij zoeken voor het Museumcafé van de Wereldbusiness B.V.

Medewerker Museumcafé

wisselend aantal uren per week/oproep

DE FUNCTIE
Als medewerker van het Museumcafé ben je het visitekaartje van het museum en voorzie je onze gasten van Rotterdamse koffie met origineel gebak, een lekker broodje of een eigengemaakte soep. Vanzelfsprekend behoren de keuken en kassahandelingen ook tot de taken.

Je werkzaamheden vinden plaats op basis van inroostering. De werktijden in het Museumcafé zullen in de regel de openingstijden van het museum volgen.

WIE BEN JIJ?
Je bent gedreven, sociaal vaardig, professioneel, servicegericht en flexibel. Je hebt ervaring in de horeca en bent gastgericht.

DIT BIEDEN WIJ:

  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van jaar, met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren;
  • Werktijden tussen 9.00 en 18.00 uur worden in overleg vastgesteld;
  • Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring, minimaal (vanaf 21 jaar) € 1.780,= bruto per maand bij een volledige werkweek, met een maximaal te bereiken salaris van € 2.027,= De functie is gewaardeerd in schaal II. De Horeca cao is van toepassing;
  • De mogelijkheid om mee te bouwen aan een prachtig museum dat volop in ontwikkeling is;
  • Een unieke werkplek aan de Maas, met collega’s in Amsterdam, Leiden en bij Nijmegen;
  • En natuurlijk gratis bezoek aan onze vier mooie musea.

BEN JE GEINTERESSEERD?
Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Stuur jouw sollicitatiebrief met motivatie en CV uiterlijk zondag 17 juli 2022 naar leonie.klepke@wereldculturen.nl.

Het Wereldmuseum is een inclusieve organisatie en staat open voor alle mensen in de samenleving. Wij willen bijdragen aan een arbeidsmarkt zonder discriminatie waarin iedereen gelijke kansen heeft. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis en selecteren onze medewerkers op basis van kwaliteiten.

Heeft bovenstaande nog niet al jouw vragen beantwoord?
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Edwin Vonk
edwin.vonk@wereldculturen.nl of telefoonnummer 010-2707104.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.