We Are Public: Programma-coördinator Muziek

We Are Public in Amsterdam zoekt een Programma-coördinator Muziek voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-07-2022We Are Public is een nieuwe manier van kunst ontdekken en financieren. Wij vinden dat spannende kunst meer publiek verdient. En meer geld. We zijn actief in 12 Nederlandse steden. Onze leden investeren mee in cultuur en bezoeken onbeperkt de beste voorstellingen, concerten, films en exposities, geselecteerd door We Are Public. Makers en culturele instellingen ontvangen een vergoeding voor ieder bezoek.

Wij zoeken een

Programma-coördinator Muziek

Gemiddeld 24-32 uur per week. Start augustus/september 2022.

Als programma-coördinator muziek ben jij verantwoordelijk voor de totstandkoming van onze programma-selectie. Je hebt een passie voor muziek én bent goed op de hoogte van alles wat er landelijk gebeurt op dit vlak.

Belangrijkste taken:

 • In samenwerking met de coördinatoren en curators (theater & dans, film en beeldende kunst) zorg je voor een scherp en avontuurlijk We Are Public programma.
 • Jij bent verantwoordelijk voor de discipline muziek. Iedere maand selecteer je bij onze muziekpartners de concerten die We Are Public leden wat jouw betreft echt niet mogen missen.
 • Je stemt de praktische zaken af met de de culturele instellingen – denk aan ticketing, scannen, afdracht en bezoekersaantallen.
 • Je bent eerste aanspreekpunt voor onze culturele partners. Je onderhoudt contact en informeert ze over de gemaakte afspraken.
 • Je bent verantwoordelijk voor de eindredactie van de programma’s van jouw discipline op de website en schrijft quotes over concerten.
 • Je signaleert tijdig knelpunten bij culturele instellingen en bespreekt deze met het hoofd programma.

Jouw profiel:

 • Je bent een echte muziekfanaat. Je hebt kennis over verschillende muziekgenres en hebt een uitgesproken mening over welke concerten je relevant vindt voor het We Are Public programma.
 • Je voelt je verwant met onze missie: meer publiek en meer inkomsten voor avontuurlijke kunst en cultuur.
 • Je communiceert helder en weet het overzicht te bewaren in het contact met culturele instellingen.
 • Je werkt secuur en gestructureerd, maar kan ook buiten de gebaande paden denken.
 • Je bent 24 tot 32 uur per week beschikbaar en verder flexibel inzetbaar.
 • Je woont bij voorkeur in de omgeving van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht.

Wat biedt We Are Public?
Je werkt samen in een team met curators, drie andere programma-coördinatoren en het hoofd programma. Je vaste werkdagen vinden plaats op ons hoofdkantoor in Amsterdam (of vanuit huis als dit wordt geadviseerd). De functie is op freelance basis of in loondienstverband in te vullen.

Solliciteer nu!
Ben jij de persoon die we zoeken? Dan horen we graag van je! Stuur uiterlijk vrijdag 8 juli een schriftelijke motivatie met cv naar vacature@wearepublic.nl. Gesprekken vinden plaats in de week van 11 juli. Vragen over deze vacature? Bel dan naar 085 – 064 04 33 en vraag naar Leon Caren of Daniël Kieft.

We Are Public onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en vindt het belangrijk dat de organisatie divers is in de breedste zin. Iedereen die denkt daar een bijdrage aan te kunnen leveren wordt van harte uitgenodigd om te reageren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.