VPRO: Junior Community Manager

VPRO in Hilversum zoekt een Junior Community Manager voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 03-07-2022De VPRO wil een inclusieve organisatie zijn, die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken.

Op zoek naar een baan waarin je je liefde voor boeken kan combineren met je organisatie- en sociale skills? Voor de boekenclub van Brommer op zee zijn wij per 1 september 2022 op zoek naar een

Junior Community Manager

24 uur per week

Wie zijn wij?
Brommer op zee is het boekenprogramma van de VPRO op NPO 2 met Wilfried de Jong en Ruth Joos als presentatoren. Het is een crossmediaal programma met dagelijkse content op sociale media, een wekelijkse TV-uitzending en een levendige online boekenclub met eigen app en meet ups. Bekijk alle informatie op vpro.nl/brommeropzee en vpro.nl/boekenclub.

De afgelopen maanden is onze boekenclub gegroeid naar bijna 20.000 leden waarvan de helft elke maand actief meeleest. Elke maand lezen we samen met de auteur zelf een boek vanuit onze Brommer op zee-app. In de app is het boek gratis beschikbaar met exclusieve notities van de auteur en kunnen lezers met elkaar in gesprek. Aan het eind van de maand komen we met auteur en lezers samen in een bibliotheek in Nederland om het boek te bespreken.

Voor de boekenclub zijn we op zoek naar een proactieve junior community manager. Je maakt deel uit van de online redactie die bestaat uit twee redacteuren, een online samensteller en een redactie stagiair en je werkt nauw samen met de tv-redactie.

Je komt te werken in een hecht, energiek en sociaal team waarin je volledig jezelf kan zijn. We staan voor vernieuwing, leren graag van elkaar en er is ruimte en oog voor je persoonlijke ontwikkeling. – Jikke Wechgelaer, eindredacteur Brommer op Zee.

Wat ga je doen?
Als junior community manager help je mee bouwen, uitbreiden en behouden van een sterke community rondom de Brommer op zee-boekenclub.

Je enthousiasmeert de huidige lezers voor de nieuwe boeken, informeert hen over de app en nodigt ze uit voor de meet ups. Ook ga je op zoek naar leesclubs en nieuwe lezers die het leuk vinden om aan te sluiten bij de boekenclub. Dit doe je onder andere door content te bedenken en maken, de reacties in de app te monitoren, vragen van lezers te beantwoorden, contactpersoon te zijn voor bibliotheken waar we meet ups organiseren over de promotie en lokale leesclubs of culturele organisaties actief uit te nodigen voor de meet ups.

Je werkt nauw samen met onze boekenclubredacteur die zich bezighoudt met de inhoudelijke voorbereiding van de boekenclub, onze online redacteur die de website, sociale media en nieuwsbrief bijhoudt, onze productieassistent die de meet ups organiseert en onze online samensteller die alle uitingen coördineert. Op dinsdag werken we met de hele redactie in Hilversum. Waar en welke dagen je de rest van de tijd werkt is in overleg. Het is belangrijk dat je bij de meet ups aanwezig bent, deze vinden één keer per maand in de avond plaats in bibliotheken door heel Nederland.

Wie ben jij?

  • Ervaring is voor ons niet leidend, enthousiasme en liefde voor boeken is het belangrijkst.
  • Je bent proactief en vindt het leuk om mensen te ontmoeten, enthousiasmeren en informeren.
  • Je vindt het leuk om te schrijven en kunt ook audio/videomontages maken (of wil dit graag leren).
  • Je kent culturele en literaire organisaties of vindt het leuk deze organisaties te gaan leren kennen.
  • Je werkt graag in een team, maar vindt het ook leuk om zelfstandig te werken en op pad te gaan.
  • Je bent goed in organiseren, schept orde in chaos en werkt secuur en zorgvuldig.

Wat bieden we?
Een veelzijdige baan op een bevlogen redactie met een aanstelling tot 31 december 2022. Een verlenging en eventuele uitbreiding van uren in 2023 behoort tot de mogelijkheden. De functie is ingedeeld in salarisklasse G en het salaris zal, afhankelijk van leeftijd en ervaring tussen € 2.813,28 en € 3.598,25 bruto per maand bedragen op basis van een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% december-uitkering.

Reageren?
VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Wil je een belangrijke bijdrage leveren aan de boekenclub van Brommer op zee? Reageer dan direct en stuur ons je motivatiebrief met CV uiterlijk 3 juli 2022 via de sollicitatiebutton.

De eerste sollicitatiegesprekken staan gepland in de week van 11 juli 2022.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jikke Wechgelaer, eindredacteur Brommer op zee, via j.wechgelaer@vpro.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.