Streekarchief Langstraat Heusden Altena: Medewerker Studiezaal

Streekarchief Langstraat Heusden Altena in Heusden zoekt een Medewerker Studiezaal voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-07-2022Streekarchief Langstraat Heusden Altena is een samenwerkingsverband van drie gemeenten: Altena, Heusden en Waalwijk. Onze organisatie is verantwoordelijk voor de zorg voor en het beheer van een groot aantal overheids- en particuliere archieven. Bovendien vervult het Streekarchief een actieve rol in de regionale erfgoedsector, bijvoorbeeld door de organisatie van verschillende cultuurhistorische activiteiten. De huisvesting in het voormalige stadhuis in de vestingstad Heusden beschikt over uitstekende faciliteiten, zoals een ruime studiezaal en een depot dat voldoet aan alle wettelijke eisen.

Momenteel zoeken we een

Medewerker Studiezaal

24 uur per week

De functie
Als medewerker studiezaal ben je de schakel tussen het Streekarchief en een groot deel van zijn klanten, en ben je medeverantwoordelijk voor onze (digitale) dienstverlening. De studiezaalmedewerker informeert en begeleidt in de eerste plaats bezoekers in onze studiezaal, en beantwoordt informatieverzoeken die we telefonisch, via de website en per e-mail ontvangen. Ook het lichten en terugplaatsen van archiefstukken in het depot en het digitaliseren van archivalia maken deel uit van je werkzaamheden. Je maakt voor de uitoefening van je werk gebruik van specifieke archiefbeheersystemen en ook de website van het Streekarchief is een belangrijke schakel in de dienstverlening.

De functie-eisen
Minimaal een mbo-werk- en denkniveau, zo mogelijk met ervaring in het archiefwezen en/of de erfgoedsector. De studiezaalmedewerker is representatief, flexibel en communicatief sterk en kan zijn/haar weg vinden in de digitale wereld. Een dienstverlenende instelling is vanzelfsprekend.

Arbeidsvoorwaarden
De functie heeft een omvang van 24 uur per week. De salarisindicatie is schaal 7 CAO Gemeenten (maximaal € 3.176, bruto per maand bij een volledig dienstverband). Naast je salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget van 17,05% dat je voor diverse doelen kunt inzetten (inkomen, verlof, opleiding e.d.). Het betreft een aanstelling van een jaar, met zicht op een vaste baan bij goed functioneren.

Belangstelling?
Nadere inlichtingen over deze functie kunnen worden ingewonnen bij de coördinator studiezaal Anthony Maas (amaas@salha.nl of 0416-661901). Gemotiveerde sollicitaties voorzien van een curriculum vitae kunnen tot en met vrijdag 8 juli worden gericht aan het bestuur van Streekarchief Langstraat Heusden Altena, t.a.v. mw. M. Heijmans, Pelsestraat 17, 5256 AT Heusden (of via amaas@salha.nl). Sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 14 juli.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.