Stichting Omroep Muziek: 2e Aanvoerder 2e Violen

De Stichting Omroep Muziek in Hilversum zoekt voor het Radio Filharmonisch Orkest een 2e Aanvoerder 2e Violen voor 75% | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 12-08-2022De Stichting Omroep Muziek (SOM) is met ca. 230 medewerkers het productiehuis voor levende muziek bij de publieke omroepen. De SOM heeft in het kader van de taakstelling Levende Muziek en op basis van afspraken met de NPO, NTR en AVROTROS, de opdracht voor de productie van drie grote symfonische series voor NPO Radio 4: de NTR ZaterdagMatinee, het AVROTROS Vrijdagconcert en Het Zondagochtend Concert. Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor, onderdeel van de SOM, verzorgen de hoofdmoot van de concerten in de series.

Met deze drie series en twee ensembles toont de SOM zich hoeder van vijf merkiconen van traditie én vernieuwing, mede dankzij een constructieve en intensieve samenwerking met NTR, AVROTROS en NPO Radio 4.

We produceren vanuit ons eigen gebouw, het rijksmonument Muziekcentrum van de Omroep dat vaste en incidentele huurders kent en een aantal goed lopende concertseries programmeert. De SOM produceert voor de omroepseries jaarlijks tenminste 75 concerten. Daarnaast kunnen de ensembles hun producties ook elders uitspelen en als de planning voor de series dat toelaat, producties buiten verband van de omroepen realiseren.

Het Radio Filharmonisch Orkest behoort tot de top van de Nederlandse orkesten. Samen met het Groot Omroepkoor kreeg het orkest in september 2017 de Concertgebouwprijs toegekend waarmee de kwaliteit van beide ensembles nog eens benadrukt werd. In het Nederlandse muziekleven onderscheidt het Radio Filharmonisch Orkest zich door bijzonder geprogrammeerde symfonische concerten en heeft het zich bovendien opmerkelijk geprofileerd met concertante opera-uitvoeringen en Nederlandse muziek. Eerste uitvoeringen in Nederland en wereldpremières vormen een belangrijk deel van het repertoire. Chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest is Karina Canellakis.

Wij zoeken voor het Radio Filharmonisch Orkest een

2e Aanvoerder 2e Violen

(75% dienstverband)

Beoogde begindatum nader te bepalen.

Data proefspel:

  • Het selectieproefspel vindt plaats op maandag 12 september 2022 vanaf 09.30 uur in MCO Studio 5.
  • Het eindproefspel vindt plaats op woensdag 14 september 2022 vanaf 14.15 uur in MCO Studio 5.
  • Het selectieproefspel zal achter een scherm plaatsvinden.

Verplicht te spelen werken zijn:

  • Eerste deel inclusief cadens uit een vioolconcert van Mozart, te kiezen uit:
    nr. 3 in G, KV 216 of nr. 4 in D, KV 218 of nr. 5 in A, KV 219;
  • Eerste deel zonder cadens uit het vioolconcert van Brahms, Tchaikovsky of Sibelius;
  • Orkestpartijen.

Sluitingsdatum: 12 augustus 2022.

Solliciteren gaat via onderstaande sollicitatie-button.

Nadere inlichtingen over het proefspel worden graag verstrekt door frederique.blessing@omroepmuziek.nl.

Wij behouden ons het recht voor een eerste selectie op basis van de brieven te maken. Stichting Omroep Muziek houdt zich bij de werving- en selectieprocedure aan de Wet arbeid en vreemdelingen (Wav) en aanverwante wet- en regelgeving. In eerste instantie werven wij onder het zogeheten prioriteit genietend aanbod, namelijk:

Sollicitanten afkomstig uit de EU/EER/Zwitserland of sollicitanten met een vreemdelingenstatus die in het bezit zijn van een verblijfsvergunning die is voorzien van de aantekening dat er geen beperkingen zijn verbonden aan het verrichten van arbeid in Nederland.

Voor het proefspel geldt dat uitsluitend zullen worden uitgenodigd: Nederlandse musici, buitenlandse musici die afkomstig zijn van binnen de EU en musici van buiten de EU die tenminste drie jaar in Nederland woonachtig zijn en in het bezit zijn van een verklaring op hun verblijfsvergunning dat een tewerkstellingsvergunning niet vereist is. Dit is niet van toepassing op de volgende Europese landen: IJsland, Zwitserland, Noorwegen en Liechtenstein.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.