Stichting Grote of St. Laurenskerk: Programmamaker

Stichting Grote of St. Laurenskerk in Rotterdam zoekt een Programmamaker voor 16-20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-07-2022De Stichting Laurenskerk Rotterdam zorgt voor het beheer, het onderhoud en de exploitatie van de Laurenskerk als maatschappelijk en cultureel centrum ten dienste van de gehele Rotterdamse bevolking. De Laurenskerk is als oudste gebouw van de stad, een uniek monument in hartje centrum Rotterdam. Het grootste deel van de week is de Laurenskerk beschikbaar voor bezoek door toeristen, verhuur en culturele activiteiten. De Laurenskerk is onderdeel van het cultuurplan van de gemeente Rotterdam als cultureel podium voor muziek. Vanaf 1 september zijn wij op zoek naar een programmamaker die het culturele programma van de Laurenskerk kan versterken en vernieuwen. De Stichting Laurenskerk is als exploitatiestichting niet verbonden aan een specifieke religie.

Wij zoeken voor de Stichting Laurenskerk Rotterdam een verbindende

Programmamaker

16-20 uur per week

Hoe ziet je functie eruit?
Als programmamaker ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het culturele podium van de Laurenskerk. Op dit moment is onze focus vooral klassieke, oude en orgelmuziek. De Laurenskerk moet als uniek monument van veerkracht een plek zijn voor alle Rotterdammers. We zoeken dan ook een gedreven programmamaker met visie die ons helpt om die rol beter te vervullen.

Wij willen ons podium en aanbod graag versterken, vernieuwen en aantrekkelijk maken voor nieuwe doelgroepen. Je bent goed op de hoogte van wat er speelt in de maatschappij, stad en het (Rotterdamse) muziek- en culturele landschap en weet dit te vertalen naar concrete aansprekende programma’s en projecten voor verschillende doelgroepen. Dit doe je in samenwerking met diverse partners in Rotterdam. Op dit moment zijn er samenwerkingen met De Doelen, North Sea Round Town, Laurens Vocaal, Circusstad en Rotterdam Orgelstad maar wij gaan graag de verbinding aan met een bredere selectie partners. In deze functie weet je je goed te verplaatsen in de leefwerelden van deze diverse groepen. Je bent ondernemend, proactief en legt makkelijk contact met het onderwijs, culturele en maatschappelijke instellingen en potentiele nieuwe partners.

Waar ga je je mee bezig houden?
Samen met de huidige organisatie en partners, ontwikkel je een nieuwe visie op het culturele podium van de Laurenskerk waarbij muziek een belangrijke rol speelt maar ook ruimte is voor andere activiteiten en projecten. Hierbij staan kwaliteit, talentontwikkeling en laagdrempeligheid van het gebouw centraal en je maakt daarbij optimaal gebruik van de unieke eigenschappen van de Laurenskerk: historisch monument, de geschiedenis in relatie tot het heden en de toekomst, de sfeer, de akoestiek en de instrumenten die het gebouw rijk is (orgels en carillon).

Verbindingen aangaan en onderhouden met (culturele) partners in de stad.

De vernieuwde visie concreet maken in programma’s en programmering en uitvoeren samen met de coördinator cultuur.

Wat is jouw profiel?

  • Ervaring op het gebied van programma maken, programmeren (muziek) en talentontwikkeling
  • Ervaring met co-creatie: niet vóór maar mét Rotterdammers en partners programmeren
  • Brede belangstelling voor en kennis van muziek (in alle soorten), cultuur en maatschappij
  • Ondernemend, vernieuwend en proactief
  • Een netwerk op het gebied van muziek, onderwijs & cultuur in Rotterdam.
  • Woonachtig in regio Rotterdam

Wat kun je verwachten?
Een veelzijdige en zelfstandige functie op een unieke locatie waarbij je je creativiteit kwijt kan en ruimte is voor experiment. Je krijgt de mogelijkheid zelf te bouwen aan onze nieuwe visie. Het gaat een 16-20 uur dienstverband op zzp-basis of jaarcontract – met optie tot verlenging. Een salaris in of vergelijkbaar met schaal 9 cao PKN: minimaal 2638,09 euro tot maximaal 3834,67 euro op basis van een fulltime en ervaring. Startdatum: in overleg, het liefst 1 september 2022.

Wij hanteren in de selectieprocedure de Code Culturele Diversiteit.

Interesse?
Stuur voor 1 juli 2022 je motivatie en cv naar info@laurenskerkrotterdam.nl.

Voor meer informatie over de vacature neem contact op met Elles van Vegchel, directeur via directie@laurenskerkrotterdam.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.