Stichting de Vrolijkheid: Programmacoördinator azc Ter Apel

Stichting de Vrolijkheid in Ter Apel zoekt een Programmacoördinator azc Ter Apel voor 16 tot 22 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 13-07-2022Stichting de Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders. Samen realiseren zij wekelijks meer dan 100 workshops en kunstprojecten op asielzoekerscentra door heel Nederland. Met dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst investeert de Vrolijkheid in de ontwikkeling en empowerment van jonge azc-bewoners. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.

De Vrolijkheid werkt momenteel in 25 azc’s. Ons netwerk omvat tientallen coördinatoren op deze locaties en honderden vrijwilligers en professionele kunstenaars. Op het landelijk bureau in de Houthaven in Amsterdam werken achttien medewerkers.

Programmacoördinator azc Ter Apel

Freelance, flexibel in te delen
16 tot 22 uur per week

Als coördinator zet je een kunstzinnig programma neer voor kinderen en jongeren in een azc. Je bent een aanpakker, iemand die oplossingsgericht werkt en inspeelt op de behoeften van kinderen, jongeren en hun ouders op het asielzoekerscentrum. Je hebt een hart voor kunst en cultuur, kunt mensen motiveren en faciliteren, en werkt graag samen met azc-bewoners, vrijwilligers en stagiairs.

Jij:

 • bent beschikbaar per 1 september
 • hebt affiniteit met kunst, kinderen en jongeren
 • bent een planner en organisator
 • wil het asielzoekerscentrum leren kennen of hebt er zelf gewoond
 • je woont en hebt een netwerk van kunstenaars en creatievelingen in de omgeving van het azc of wilt deze opbouwen
 • kunt vrijwilligers en stagiaires motiveren en begeleiden
 • hebt een open blik

Als coördinator van de Vrolijkheid werk je met zijn tweeën. Onderstaande taken worden verdeeld in overleg:

 • opzetten van een kunstzinnig programma en het coördineren van creatieve activiteiten
 • matchen van vraag (van kinderen en jongeren) met aanbod (kunstenaars)
 • programma’s en projecten bedenken en opzetten, naar methodiek van de Vrolijkheid
 • lokale fondsenwerving
 • vrijwilligers werven, begeleiden en lokaal netwerk uitbouwen
 • bewoners betrekken bij de activiteiten
 • jaarplanning en verslaglegging per kwartaal
 • budgetbeheer

Wij bieden:

 • betaling op freelance basis, 28 euro bruto per uur
 • reiskostenvergoeding
 • een unieke werkomgeving vol inspiratie, talent en momenten van verrassing
 • toegang tot een bont netwerk van kunstenaars en creatievelingen door heel Nederland
 • diverse trainingen rondom thema’s als diversiteit, bewonersparticipatie en de 5 V’s
 • deelname aan landelijke inspiratie- en netwerkdagen

Stichting de Vrolijkheid is een diverse en inclusieve organisatie. We streven naar een team dat een afspiegeling is van de Nederlandse beroepsbevolking en de Nederlandse asielzoekerscentra. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, en andere zichtbare en onzichtbare kenmerken.

Voor meer informatie, bel met de Vrolijkheid op 020-6273287. Stuur uiterlijk woensdag 13 juli een mail met je motivatiebrief en CV naar vacature@vrolijkheid.nl onder vermelding van “Vacature programmacoördinator azc Ter Apel”. De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 19, 20 en/of 21 juli.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.