Stedelijk Museum Amsterdam: Stagiair(e) Development en Memberships

Het Stedelijk Museum Amsterdam in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Development en Memberships voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenHet Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland, met bekende namen in de collectie en een levendig en spraakmakend tentoonstellingsprogramma, variërend van grote publiekstrekkers tot signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. Bijna 125 jaar jong heeft het Stedelijk Museum een grote reputatie opgebouwd als platform voor kunstenaars van wereldklasse, die vaak in een vroeg stadium van hun carrière werden getoond. Het Stedelijk Museum heeft Amsterdamse wortels, richt zich op een (inter)nationaal publiek en staat met 650.000 bezoekers per jaar op de vierde plek van best bezochte musea in Nederland.

De afdeling Development richt zich op het ontwikkelen en koesteren van relaties (particulieren, bedrijven en fondsen) die het museum willen ondersteunen in het realiseren van bijzondere tentoonstellingen, educatieve projecten, publieksprogramma’s, onderzoek en nieuwe aankopen.

Stagiair(e) Development en Memberships

32 uur per week

Voor minimaal 6 maanden, 32 uur per week, startdatum bij voorkeur 11 juli 2022.

Werkzaamheden
Tijdens deze veelzijdige en dynamische stage draai je volledig mee op de afdeling Development, krijg je een eigen takenpakket en leer je het Stedelijk als organisatie kennen. Je doet ervaring op en ontwikkelt je op het gebied van relatiebeheer, evenementen en fondsen- en sponsorwerving.

Je zal je voornamelijk bezighouden met de ondersteuning van memberships (Vrienden, Familievrienden, Donateurs, Young Stedelijk, Stedelijk Circle) met als voorbeeld onderstaande taken:

 • Bijhouden van aanmelden, verlengen en opzeggen van members;
 • Contact met members onderhouden via email en telefoon;
 • Ondersteuning bij wervingscampagnes voor particulieren;
 • Meehelpen op evenementen voor relaties, waaronder Young Stedelijk (ca. 300 jonge professionals van 20-40 jaar met een passie voor kunst), alsook previews en openingen van tentoonstellingen;
 • Research naar bestaande en potentiële relaties van het museum;
 • Ruimte voor het opzetten van een eigen project of onderzoek binnen de afdeling;
 • Ondersteuning bij algemene afdelingszaken;
 • Verwerken van gegevens in CRM en 360 database;
 • Mailings en brieven opstellen en versturen naar relaties.

Profiel:

 • HBO- of WO-student (tijdens de stageperiode verbonden aan een opleiding, stagecontract vanuit de opleiding vereist);
 • Affiniteit met moderne en hedendaagse kunst en vormgeving;
 • Flexibele instelling en bereid om incidenteel bij events of openingen ’s avonds of in het weekend mee te helpen;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden in Nederlands en Engels;
 • Zelfstandig kunnen werken, maar ook een teamspeler zijn;
 • ‘Hands on’ mentaliteit.

Het stimuleren van diversiteit in brede zin, bijvoorbeeld in perspectieven, achtergronden en inzichten, is een belangrijk aandachtspunt van het Stedelijk Museum Amsterdam. Het maakt niet uit waar je in gelooft, hoe oud je bent, waar je vandaan komt en op wie je valt. We zijn vooral geïnteresseerd in jouw bijdrage aan het Stedelijk.

Wij bieden
Een uitdagende en gevarieerde stageplaats in een spannende omgeving en in een inspirerend team, en de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen op het gebied van fondsenwerving en relatiebeheer. Als stagiair(e) Development kom je in aanraking met verschillende afdelingen binnen het museum en leer je zodoende over uiteenlopende aspecten van de museale wereld.

De stagevergoeding bedraagt ongeveer € 275,- bruto bij een vierdaagse werkweek.

Heb je interesse?
Als je interesse hebt in deze stage, kun je je sollicitatie (motivatiebrief en CV) tot en met 26 juni 2022 hier indienen. Vermeld duidelijk voor hoeveel dagen en welke periode je beschikbaar bent.

Let op: we kunnen alleen stagiairs aannemen die een stagecontract vanuit een onderwijsinstelling kunnen leveren.

Sollicitaties die per mail binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.