Sotheby’s Amsterdam: Business getter and business Development, Contemporary Art

Sotheby’s Amsterdam in Amsterdam zoekt een Business getter and business Development, Contemporary Art voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 18-07-2022Sotheby’s is opgericht in 1744 en ’s werelds grootste veilinghuis voor kunst en luxury goods. Sotheby’s staat synoniem voor kennis, innovatie, toegankelijkheid, en conservatie van kunst en bijzondere objecten via veilingen, private sales en retail. Onze specialisten bevinden zich verdeeld over 40 landen in meer dan 50 categorieën, uiteenlopend van hedendaagse kunst, moderne en impressionistische kunst, oude meesters, Chinees kunstnijverheid, decoratieve kunst, juwelen, horloges, wijn en vele anderen categorieën. Sinds Sotheby’s Amsterdam in 1974 de deuren opende, zijn wij als veilinghuis een waardevolle bron voor lokale klanten in Nederland geworden. Sinds 2011 houden we geen veilingen meer in Nederland en richt ons team zich primair op het waarderen en verkopen van uitzonderlijke kunstwerken aan ons wereldwijde publiek, hetzij via een van onze internationale verkooplocaties, online of via Private Sales. Met een klein maar gespecialiseerd team van 7 personen, richt Sotheby’s Amsterdam zich op een verscheidenheid van diensten. Naast verkooptentoonstellingen, taxatiedagen en previews van veilingen organiseren wij regelmatig evenementen. Ons kantoor is gevestigd aan de Emmalaan 23 in Amsterdam-Zuid, vlakbij het museumkwartier en het Concertgebouw.

Sotheby’s Amsterdam zoekt een ervaren specialist op het gebied van Hedendaagse kunst per 1 augustus 2022 (fulltime functie – op tijdelijke basis).

Business getter and business Development, Contemporary Art

40 uur per week

Wil jij werken bij het oudste en grootste veilinghuis ter wereld? Als volwaardig en actief lid van het Amsterdamse team zorg je voor proactieve acquisitie, onderzoek, taxatie en business development in Nederland, terwijl je nauw samenwerkt met ons wereldwijde netwerk van collega’s. Je belangrijkste verantwoordelijkheid is het acquireren en taxeren van hedendaagse kunst o.m. in Nederland samen met onze collega’s in Londen, Amsterdam, Parijs en New York voor onze veilingen en private sales wereldwijd. Kennis van de internationale hedendaagse kunstmarkt is belangrijk. Je focus ligt op het coördineren van taxaties voor diverse doeleinden, acquisitie, adviseren op het gebied van collectieopbouw en -beheer en het onderhouden, uitbreiden van het netwerk en het vergroten van de zichtbaarheid van Sotheby’s in Nederland. Je doet marktonderzoek en bent innovatief in het vertalen van de behoeften van de klant naar strategieën op maat. Een belangrijk onderdeel van je rol is het identificeren en ontwikkelen van nieuwe kopers.

Als specialist hedendaagse kunst ben je een aanspreekpunt voor (internationale) klanten en collega’s, ben je verantwoordelijk voor de beoordeling, inname en ontwikkeling voor de diverse veilingen wereldwijd.

Wat we zoeken

  • Je bent kunsthistoricus en een ervaren specialist op het gebied van Hedendaagse kunst, met 5-10 jaar werkervaring (liefst internationale ervaring), bij voorkeur gecertificeerd registertaxateur hedendaagse kunst;
  • Een communicatief sterke persoonlijkheid, je bent strategisch sterk en hebt een proactieve houding;
  • Je hebt jezelf bewezen als kenner op het gebied van Hedendaagse kunst en bent goed op de hoogte van de trends;
  • Je onderhoudt een (wereldwijd) netwerk en breidt dit verder uit;
  • Je bent een teamspeler en zeer service gericht met een flexibele houding die houdt van aanpakken;
  • Je kan de wensen en behoeftes van (nieuwe) klanten vertalen naar acties en daar snel op inspelen;
  • Je bent zeer creatief, maar kan ook strak binnen processen werken. Projectmanagement is je bekend, je bewaakt deadlines en communiceert helder en duidelijk;
  • Je bent op (zeer) korte termijn beschikbaar;
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, Duits en Frans is een pré;
  • De baan is fulltime en de periode in overleg.

Ben je enthousiast? Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag bij Sotheby’s Amsterdam? Voor meer informatie kun je ons een bericht sturen en bij interesse ontvangen we graag je CV en motivatiebrief voor 18 juli. Je kunt je CV en motivatiebrief mailen naar Sarah de Clercq (managing director), sarah.declercq@sothebys.com. Wij kijken uit naar jouw reactie!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.