Slagwerk Den Haag: Marketing- en Communicatie Medewerker

Slagwerk Den Haag in Amsterdam / Den Haag zoekt een Marketing- en Communicatiemedewerker voor 16 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 03-07-2022Slagwerk Den Haag (SDH) is een toonaangevend muziekgezelschap dat (slagwerk)muziek in de meest uiteenlopende vormen uitvoert en (co)creërt. We zijn gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. Daarom spelen we op traditionele instrumenten maar ook op porselein, paardenkaken, glas of 3D-geprinte objecten.

We spelen jaarlijks circa 150 keer in binnen- en buitenland, en bereiken daarmee rond de 50.000 bezoekers per jaar. Onze presentaties variëren van een concert in Muziekgebouw aan het IJ tot interdisciplinaire theaterproducties (samen met o.a. Club Guy& Roni en NITE), maar het zijn ook projecten op Rewire of Dekmantel, en kinderconcerten. Met geluidservaringen als Hacking with Rhythm, de videoserie Loading Dock Sessions en het meerjarig traject Inviting The Producer is SDH tevens op allerlei digitale platforms actief.

Om ons verhaal aan ons publiek te vertellen zoeken we een

Marketing- en Communicatiemedewerker (v/m/x)

16 tot 24 uur per week

Werkzaamheden zijn onder meer:

 • het ontwikkelen en uitvoeren van marketing- en communicatiebeleid voor onze projecten
 • content-creatie voor social media en website
 • samenwerking en afstemming met marketeers van coproductiepartners (zoals NNT, Silbersee of Oorkaan)
 • ondersteuning bij (publieksbereik van) online presentaties zoals Loading Dock Sessions
 • het onderhouden van perscontacten, schrijven van teksten voor persberichten etc.
 • monitoren publieksbereik (offline en online), uitbouwen fanbase, organiseren publieksonderzoek
 • doorontwikkeling website

Het is relevant dat je affiniteit hebt met kunst en cultuur. Daarnaast is het handig als je een beetje begrijpt wat voor soort werk Slagwerk Den Haag maakt, zodat je ons verhaal kunt overbrengen. Als je daar nu nog niet helemaal in thuis bent maar wel interesse hebt om je erin te verdiepen is er genoeg kennis in de organisatie aanwezig om je daarbij te ondersteunen.

Een deel van het werk gaat over strategie-ontwikkeling op het gebied van publiekscommunicatie; er zijn daarnaast ook meer uitvoerende werkzaamheden rondom social media updates of het bijhouden van website en de speel-agenda. We kunnen daarom iemand gebruiken die het volledige spectrum van marketing-werkzaamheden op zich neemt: een ervaren marketeer met oog voor strategie én een hands-on mentaliteit.

Maar mocht je je in een deel van de werkzaamheden minder herkennen, of heb je wellicht nog niet alle ervaring voor het volledige takenpakket, ben je evengoed zeer welkom om te reageren; mogelijk kunnen we de taken zo verdelen dat je een welkome aanvulling op het team vormt.

Wij bieden

 • een dynamische werkomgeving in het hart van de Nederlandse podiumkunst
 • een ambitieuze, gevarieerde concert-performance-agenda
 • samenwerking met een gedreven, flexibel werkend team waarbinnen je zelfstandig werkt
 • zowel dienstverband als freelance-verbinding is mogelijk, in overleg. Aantal uren per week is afhankelijk van hoe breed je de functie kan/wil invullen, in overleg. Met 150 concerten per jaar is er genoeg te doen in ieder geval…
 • qua honorering vormen de geldende CAO’s voor theater, dans en muziekensembles onze richtlijn

Diversiteit
Slagwerk Den Haag onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. We zien er naar uit iemand aan het team toe te voegen die onze diversiteit versterkt.

Inlichtingen/solliciteren
Je kunt je motivatie en cv graag uiterlijk 3 juli sturen aan info@slagwerkdenhaag.nl o.v.v. vacature marketeer.

Voor meer informatie contacteer Lodewijk Reijs (interim-zakelijk directeur) via lodewijk@slagwerkdenhaag.nl of 06 5050 2464.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.