Scheldemond College: Docent Dans

Het Scheldemond College in Vlissingen zoekt een Docent Dans voor 0,5 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 03-07-2022De school wil een ‘lerende organisatie’ zijn. Het ‘leren’ staat centraal, niet alleen door leerlingen, maar ook door medewerkers. Het gaat om ‘leren van elkaar’. Daarbij zijn er vijf punten om op te letten. Leerlingen moeten zo veel mogelijk:

 1. Actief zijn (iets doen om hun leerstof te verwerken), zowel binnen als buiten de school;
 2. Constructief zijn (zelf nieuwe ervaringen en kennis combineren met oude);
 3. Doelgericht met de kennis omgaan (leren geeft succeservaring, wanneer je vooraf een haalbaar doel stelt);
 4. Samen (coöperatief) bezig zijn (Leren is een sociaal proces);
 5. Hun leerproces naar vermogen zelf kunnen reguleren (zelfsturing werkt motiverend) ‘naar vermogen’ duidt op een groeiproces.

Het Scheldemond College vindt het belangrijk dat leerlingen, vanuit hun eigen leerstijl, met verschillende onderwijsstijlen in aanraking komen. Zowel het klassikale leren als het zogenaamde ‘nieuwe leren’ zijn onmisbare schakels in het onderwijsproces. Het gaat om balans.

De Mondia Scholengroep is voor de locatie Scheldemond College op zoek naar een creatieve en ondernemende

Docent Dans

0,5 fte

Omschrijving

 • Het gaat om een tijdelijke benoeming met uitzicht op vast;
 • Betrekkingsomvang: ca. 0,5 fte;
 • Ingangsdatum: augustus/september 2022;
 • Doelgroep: VMBO / HAVO / VWO.

Wat wij zoeken
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, bevlogen dansdocent die een passend dansaanbod voor onze leerlingen van de dansklas(sen) kan het creëren en verzorgen. Iemand met affiniteit voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs, die weet hoe leerlingen te motiveren en enthousiasmeren. Je bent een creatief denker, communicatief en organisatorisch vaardig en je zorgt deels zelfstandig en deels in teamverband voor de coördinatie van een passend en uitdagend aanbod om dans als vak een vaste plek te geven op het Scheldemond College.

Wat wij vragen

 • Je hebt een dansvakopleiding succesvol afgerond (conservatorium / dansacademie) en je beschikt hierdoor idealiter over een bevoegdheid om danslessen in het Voortgezet Onderwijs te kunnen verzorgen
  (leraren in opleiding worden ook uitgenodigd om te solliciteren);
 • Pré: je beschikt over een 2e bevoegdheid (bij voorbeeld CKV);
 • Je enthousiasmeert en motiveert leerlingen en kunt een veilig leerklimaat bieden.

Wat wij bieden
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Voortgezet Onderwijs.
Aanvullend heeft de Mondia Scholengroep een breed scala aan aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Voor meer informatie herover verwijzen wij graag naar onze website.

Contact
Wij vragen jou om een Curriculum Vitae op te stellen en deze samen met jouw sollicitatiebrief te richten aan de directeur-bestuurder, dhr. A.A.A. Hagt. Je kunt jouw brief en CV mailen naar: sollicitatie@mondia.nl.

Wij ontvangen jouw brief graag uiterlijk zondag 3 juli 2022.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met de locatiedirecteur van het Scheldemond College, dhr. L.J.M. Heesters via l.heesters@mondia.nl.

Voor meer informatie over arbeidsvoorwaarden en de Mondia Scholengroep kun je contact opnemen met de personeelsfunctionaris, dhr. M.T. de Veen via m.deveen@mondia.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.