RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis: Event Manager

RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in Den Haag zoekt een Event Manager voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenHet RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis is hét onderzoeks- en kennisinstituut op het gebied van de beeldende kunst van de Nederlanden. Als Huis voor de Kunstgeschiedenis beheert het RKD een schat aan onderzoeksmateriaal: miljoenen afbeeldingen van kunstwerken, honderden archieven van kunstenaars en kunsthandelaren, honderdduizenden kunstboeken en veilingcatalogi. Zowel fysiek als digitaal maakt het RKD de Nederlandse kunstgeschiedenis in internationale context toegankelijk voor musea, wetenschap en publiek. Het RKD is gevestigd in Den Haag en er werken ongeveer 70 medewerkers. De afdeling Service & Publiek is verantwoordelijk voor de in- en externe communicatie, de organisatie van publieksactiviteiten, dienstverlening, relatiemanagement en fondsenwerving.

Per 1 september 2022 zoekt de afdeling Service & Publiek een energieke en resultaatgerichte

Event Manager

32 uur per week

In deze afwisselende baan ben je medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van 50 tot 100 events op jaarbasis. Je organiseert en programmeert in samenspraak met je collega’s en diverse partners onder meer symposia, masterclasses, lunchlezingen, diverse talks, openingen van onze tentoonstellingen, deelname het Weekend van de Wetenschap en de Museumnacht. De events vinden plaats bij het RKD, maar ook op uiteenlopende locaties van derden, zoals PAN Amsterdam en de TEFAF. Jij bent verantwoordelijk voor de organisatie én uitvoering van deze fysieke, hybride of online events. Als spin in het web ben jij het eerste aanspreekpunt voor collega’s van alle afdelingen van het RKD en (nieuwe) partners. Besprekingen met opdrachtgevers, het opstellen van draaiboeken, (personeels)planning en het zorgdragen voor een goed verloop van het evenement zijn bij jou in goede handen. Je bent flexibel en verheugt je op een afwisselend en omvangrijk takenpakket.

Over jou:

  • Je hebt twee tot vier jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Je bent een goede planner en organisator;
  • Je vindt het leuk meerdere ballen tegelijkertijd in de lucht te houden en bent in goed in staat zelfstandig te prioriteren;
  • Je bent ondernemend, resultaatgericht en verbindend;
  • Je bent stressbestendig en flexibel;
  • Je legt makkelijk contacten, bent klantgericht en weet anderen te enthousiasmeren;
  • Je hebt grote affiniteit met beeldende kunst en kunstgeschiedenis.

Wat bieden we je?
Een functie met grote mate van zelfstandigheid binnen een dynamische, ambitieuze afdeling van een zich ontwikkelende organisatie op loopafstand van Den Haag CS. De functie wordt beloond volgens de Museum cao, schaal 8 of 9 (tussen de € 2.660,- en € 3.755,- bruto per maand, afhankelijk van ervaring). Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Reageren
Als je interesse hebt in deze functie dan vragen we je per e-mail een motivatiebrief en cv te sturen naar Touria el Farissi, medewerker Bedrijfsvoering: pz@rkd.nl. Het overleggen van twee recente referenties en het uitwerken van een casus zijn onderdelen van de verdere procedure. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lisanne Jacobs, Hoofd Service & Publiek, bereikbaar via 06-28333591 of jacobs@rkd.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.