Rijksmuseum Slot Loevestein: Teamleider Gidsen

Rijksmuseum Slot Loevestein in Poederoijen, zoekt een Teamleider Gidsen voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 03-07-2022Loevestein bevindt zich in het hart van natuurgebied het Munnikenland, is een stoere watervesting en een fraai middeleeuws kasteel. Als onderdeel van de Hollandse Waterlinie is het Unesco werelderfgoed. Loevestein is het rijksmuseum waarin het verhaal van zeven eeuwen strijd om religie, politiek en recht wordt verteld. Jaarlijks bezoeken zo’n 75.000 bezoekers het slot en de vesting. Velen doen dat onder begeleiding van een van onze ervaren museumgidsen.

Om de verschillende werkzaamheden van dit gidsenteam in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar een:

Teamleider Gidsen

32 uur per week

Wat ga je doen?
Je bent als teamleider het eerste aanspreekpunt voor de gidsen. Die hebben een divers takenpakket: ze verzorgen rondleidingen aan allerlei doelgroepen, geven museumlessen aan primair en voortgezet onderwijs, vertellen verhalen tijdens schoolvakanties en staan op doordeweekse dagen bezoekers te woord. Je zorgt ervoor dat het gidsenteam en collega’s op kantoor (met name van reserveringen, receptie en educatie) goed op elkaar zijn aangesloten. De teamleider informeert de gidsen over onder andere weekplanningen, de evenementenplanning en over nieuwe programma’s. Je ontwikkelt met collega’s familieprogrammering en programma’s voor primair en voortgezet onderwijs. Je geeft zo nu en dan zelf een rondleiding of museumles. Je zorgt voor de roosters en houdt toezicht op de gemaakte uren. Daarbij onderhoud je contact met het aanspreekpunt van het team ‘poortwachters’ (gastheren en -vrouwen). De Teamleider gidsen wordt aangestuurd door het hoofd museale zaken.

Wat breng je mee?

 • Bij voorkeur hbo werk- en denkniveau;
 • Ervaring met (museum)educatie;
 • Ervaring in teamleiding, bij voorkeur aan gidsen, museumdocenten en/of rondleiders;
 • Een positieve instelling;
 • Je bent communicatief vaardig en gastvrij;
 • Je bent proactief, initiatiefrijk en oplossingsgericht;
 • Je bent in staat om in een dynamische werkomgeving te functioneren;
 • Belangstelling voor geschiedenis;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent handig met computers.

Wat bieden we?

 • Een afwisselende baan, met een gezellig team in een leuke organisatie;
 • Een schitterende werkplek op een werelderfgoedlocatie;
 • Arbeidsvoorwaarden conform de Museum cao;
 • Een contract van 32 uur per week voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Inschaling in schaal 7 (salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.547,00 en maximaal € 3.189,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.
 • Reiskostenvergoeding.

Indiensttreding bij voorkeur zo snel mogelijk.

Interesse?
Slot Loevestein onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en streeft naar een kleurrijk personeelsbestand. Voldoe je niet aan alle eisen, maar ben je ervan overtuigd dat je de juiste persoon bent voor deze functie, schrijf ons dan en laat vooral weten waarom. We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Annabel Dijkema, hoofd museale zaken. Mail je motivatiebrief met cv voor 3 juli 2022 naar annabeldijkema@slotloevestein.nl onder vermelding van sollicitatie Teamleider gidsenteam.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.