Provincie Utrecht: Coördinator Cluster Cultureel Erfgoed

Provincie Utrecht in Utrecht zoekt een Coördinator Cluster Cultureel Erfgoed voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 25-07-2022Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Vanuit het domein Stedelijke Leefomgeving (SLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk en vitaal stedelijk gebied. Daar hoort ook het uitloopgebied bij. Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een fijne en gezonde leefomgeving, met levendige steden en dorpen en een sterke economie, waarin we sneller naar duurzame energie willen voor iedereen. We verbinden opgaven op het vlak van wonen, werken, natuur en recreatie met elkaar om tot kwalitatieve oplossingen te komen. Dit beleid voeren we zelf uit in programma’s zoals de Omgevingswet/visie, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Binnenstedelijke Ontwikkeling, Gezonde Leefomgeving en Energietransitie.

De Provincie Utrecht zoekt voor het cluster Cultureel Erfgoed een

Coördinator Cluster Cultureel Erfgoed

32 tot 40 uur per week

Voor het cluster Erfgoed zijn wij op zoek naar een coördinator. Als coördinator draag je zorg voor de operationele aansturing van het cluster (13 personen) en bewaak je de uitvoering van het cultuur- en erfgoedprogramma, onderdeel erfgoed, zowel inhoudelijk als budgettair. In het cluster is veel kennis aanwezig, maar de werkdruk is hoog, door vragen van buiten en kansen die zich voordoen. Je vindt het leuk daar samen met de teamleider richting aan te geven, collega’s te coachen in hun werk, met ze te sparren en ze te stimuleren. Als senior heb je een overzicht van wat er speelt op het thema erfgoed, en weet je dat door een brede blik te verbinden met andere taken van de provincie. Je vervult daarin een strategische rol, analyseert, initieert en adviseert. Je bent algemeen aanspreekpunt, neemt de lead in belangrijke beleidstrajecten en je vertegenwoordigt het cluster in het PO en richting de Staten. Je voert op strategisch niveau overleggen met partnerinstellingen, in interprovinciaal verband en met het rijk. Maar ook intern ben je ambassadeur voor erfgoed.

Wie zoeken wij?

 • Academisch werk- en denkniveau, door opleiding of ervaring
 • Kennis van en tenminste 5 jaar aantoonbare ervaring met het beleidsterrein Erfgoed
 • Kennis van en tenminste 5 jaar aantoonbare ervaring met beleidsprocessen bij de overheid (denk aan: zelf schrijven beleidsadviezen, evaluaties

Persoonlijke eigenschappen

 • Politiek en bestuurlijk sensitief, gevoel voor politieke verhoudingen
 • Kennis van beleidstheorie, en vaardigheid die over te brengen op collega’s
 • Verbinder, gericht op samenwerken; je kunt je verplaatsen in de belangen van je gesprekspartners
 • Besluitvaardig, kan zelfstandig beslissingen nemen
 • Teamspeler, kan mensen bij elkaar brengen en houden
 • Initiatiefrijk, met lef en overtuigingskracht wanneer nodig
 • Optimistisch, enthousiasmerend, met oog voor je collega’s
  Vaardigheden
 • Communicatief; je bent in staat provinciale standpunten uit te dragen zowel intern als extern.
 • Coachend vermogen; je kunt talenten bij medewerkers herkennen en inspireert en stimuleert medewerkers deze talenten in te zetten.

Wat bieden wij?
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken.

Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. Met oog op de geldende coronamaatregelen werken we afwisselend thuis of op één van onze locaties. Als de regels het toelaten en als de noodzaak hoog is, ontmoeten we elkaar op kantoor. Als het voor jouw functie niet noodzakelijk is om fysiek aanwezig te zijn, is dat ook niet verplicht.

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 32 tot 40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van maximaal € 5.827,98 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 12);
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenopbouw;
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; NB POB geldt alleen voor contracten van langer dan zes maanden.
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

Ben je geïnteresseerd?
Reageer dan uiterlijk 25 juli 2022.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.