Poppodium Gebouw-T: Trainee poppodium & theater

Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom zoekt Trainees poppodium & theater voor minimaal 3 dagen per week | Vacature voor een Leertraject, Traineeship | Sluitingsdatum: 01-07-2022Heb jij je studie (bijna) afgerond en wil jij je verder ontwikkelen binnen een van de vakgebieden podium- en evenemententechniek, eventmanagement, marketing & communicatie of hospitality? Theater De Maagd, poppodium Gebouw-T vormen samen de nieuwe podiumkunstenorganisatie van Bergen op Zoom en worden ondersteund door partners CURIO, TAIT en Siemens. Ga jij geen uitdaging uit de weg en vind jij het leuk om te werken de dynamische werkomgeving van een theater en poppodium? Dan is dit traineeship wellicht iets voor jou!

Trainees poppodium & theater

minimaal 3 dagen per week

Profiel:

  • Je bent een creatieveling en durft buiten je kaders te denken en acteren;
  • Je bent innovatief en communicatief;
  • Je bent flexibel;
  • Je bent maatschappelijk betrokken;
  • Je houdt van podiumkunsten;
  • Je hebt (bijna) een afgeronde relevante MBO- of HBO-opleiding.

Hoe jij bijdraagt in jouw rol als trainee
We bieden een traineeship aan op vijf thema’s. Geef in je cv of motivatiebrief aan welk thema het beste bij jouw interesses en achtergrond past. In een jaar tijd zal jij je ontwikkelen tot een professional binnen je vakgebied en een aantrekkelijk portfolio opbouwen om je droombaan in de creatieve industrie te vinden. Naast je dagelijkse werkzaamheden volg je een programma van cursussen, masterclasses en ontvang je een ‘talentenpaspoort’. Het programma volg je samen met jouw mede-trainees (+/- 8 trainees).

Thema: traineeship ’technicus van de toekomst’
Technicus in een theater, poppodium of festival draait al lang niet meer puur om het laten knipperen van wat lampen en het mixen van een bandje met zang, drums, bas en gitaar. De techniek heeft een vlucht naar voren genomen. De mogelijkheden zijn grenzeloos. We maken gebruik van de allernieuwste innovaties op het gebied van theatertechniek (engineering), geluid, licht, projecties, visualisatie, ICT, logistiek en 3D-modelling. Welke techniek hebben wij morgen nodig? Technici verbreden en verder ontwikkelen binnen de creatieve industrie zodat ze meer inhoudelijk ontwikkeld zijn binnen het culturele veld: Technicus van de Toekomst. Het traineeshipprogramma leert jou van en over de culturele sector. Intensiever met makers (inhoudelijk) samenwerken binnen andere vakgebieden van de creatieve sector.

Thema: traineeship ‘customer journey’
Twee jaar COVID-19 heeft de evenementensector op zijn kop gezet. Naast duizenden banen die voor het oprapen liggen in de sector, mag het publiek ook niet vergeten worden. Zij hebben meer dan twee jaar niet kunnen genieten van live muziek, theater, cabaret en dans. Zijn behoeftes veranderd? Waarom zou je eigenlijk nog naar voorstelling gaan terwijl je die ook thuis kunt beleven, op je eigen tijd met perfect zicht. Wanneer wordt het ‘wow-gevoel’ geprikkeld? Wat is de échte reden van bezoek? Hoe kunnen wij dat versterken en oproepen, zowel voorafgaand in marketingcampagnes en promoties, vlak voor of tijdens de voorstelling én na het bezoek.

Thema: traineeship ‘gastvrijheid & customer service’
Wat zijn anno 2022 de echte behoeftes van de bezoekers? Hoe verschilt dit van een theater tot een poppodium? Hoe tillen we de gastvrijheid naar een hoger niveau en hoe nemen we hier horecamedewerkers in mee? Hier zijn ook thema’s als duurzaamheid van belang om te verkennen.

Thema: traineeship ‘zakelijke leiding & organisatie’
Hoe is het om te werken in een triple helix organisatie? Welke tools gebruiken en integreren we om (nog) beter en efficiënter samen te werken (Stager, Teams, Sharepoint, Basecone, Showfigures, …). Hoe neem je het personeel hierin mee en begeleid je ze? Het gebruik van KPI’s: meten is weten. De data die komt kijken bij een voorstelling of concert is rijk. De uitdaging is om dit goed inzichtelijk te maken. Je draait mee binnen HRM, P&O en administratie om kennis op alle afdelingen te vergaren.

Thema: traineeship ‘event management’
Het (mede)organiseren, begeleiden, uitvoeren van (externe) events binnen het theater en het poppodium. Het opstellen van planningen, draaiboeken en offertes. Het contact met de klant en de evaluatie achteraf. Inzet van planningstool Stager voor event management.

Je solliciteert door een e-mail te sturen naar Caroline Bertolin, HR manager Gebouw-T en De Maagd via caroline@3ho.info.

Daarbij stuur je je motivatie (brief, video, …) mee waarom jij dé geschikte kandidaat bent. Vermeld wat je wilt leren binnen dit traineeshipprogramma en de keuze voor het thema. Stuur ook je up-to-date CV mee.

We hechten veel waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Onze vacatures en deuren staan open voor iedereen.

Bij vragen neem je contact op met Caroline Bertolin via caroline@3ho.info.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.