Openbare Bibliotheek Amsterdam: Marketingadviseur Digitale Basisvaardigheden

Openbare Bibliotheek Amsterdam in Amsterdam zoekt een Marketingadviseur Digitale Basisvaardigheden voor 24 tot 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: geenHeb je stevige online én offline marketing & PR ervaring in B2C omgevingen? Ben je creatief en weet je laaggeletterde en digitaal laagvaardige doelgroepen optimaal te bereiken? En wil je een maatschappelijke bijdrage leveren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Over ons
De OBA (Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam) is een maatschappelijk-culturele instelling met circa 300 medewerkers en heeft als missie alle Amsterdammers te inspireren om te blijven leren. De OBA trekt jaarlijks 3,5 miljoen bezoekers en is daarmee de grootste culturele instelling van de stad. We maken kennis, cultuur en informatie toegankelijk voor iedereen en doen dit met onze grote collectie (e-)boeken, films, voorstellingen, workshops, debatten en andere activiteiten. Inmiddels bestaat de OBA meer dan 100 jaar en met 28 vestigingen zijn we te vinden in elke wijk in Amsterdam.

OBA zoekt per direct een Marketingadviseur Digitale Basisvaardigheden

Marketingadviseur Digitale Basisvaardigheden

24 tot 28 uur per week

Als marketingadviseur ben je verantwoordelijk voor het op een actieve en aantrekkelijke wijze vermarkten van twee belangrijke programma’s van OBA, te weten ‘Digitale Basisvaardigheden’ en ‘Leef en Leer!’

Je weet ingewikkelde teksten en beeld eenvoudig, begrijpelijk en aansprekend te maken. Je weet hoe je op slimme manieren lastig te bereiken doelgroepen toch betrokken krijgt. Je brengt deze in kaart, enthousiasmeert ze en bindt ze aan de programma’s van de OBA. Daarnaast ken jij de stad en weet je de relevante partners aan te haken op gebied van marketing en communicatie.

Over Digitale Basisvaardigheden
De OBA ondersteunt Amsterdammers op vele gebieden, waaronder digitale vaardigheden. Hiermee bieden wij hen een veilige omgeving om aan hun digitale basisvaardigheden te werken. Amsterdammers met een directe hulpvraag over de digitale overheid, internet of digitale apparaten kunnen op een groeiend aantal OBA-vestigingen terecht. Getrainde medewerkers helpen bij het vinden van de juiste informatie. Daarnaast zijn er op diverse vestigingen oefenuren en is een divers aanbod van cursussen en workshops.

Over Leef en Leer!
Leef en Leer! stimuleert vrijwilligersorganisaties die Amsterdammers beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of de computer gebruiken om meer bekendheid te geven aan hun aanbod, dit aanbod beter te ontsluiten voor de Amsterdammers en te zorgen voor een goede ondersteuning van vrijwilligers.

Hoe ziet de afdeling eruit?
De afdeling marketing & communicatie bestaat uit een totaal van 12 FTE aan gedreven specialisten op de gebieden brand, pr, corporate communicatie, activatie, content en online.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring in marketing en PR.
 • Je hebt affiniteit en ervaring met de laaggeletterde en laagdigitaalvaardige doelgroepen.
 • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau.

Deze punten beschrijven jou als collega het beste:

 • Je bent gedreven, creatief, resultaatgericht, maar ook in voor gezelligheid.
 • Je bent een echte allrounder die het vak verstaat en weet waarover je praat.
 • Je neemt verantwoordelijkheid en toont eigenaarschap. Je vindt dat het altijd beter kan en daagt jezelf en anderen daarin uit.
  Wij bieden
 • Een uitdagende en veelzijdige rol in een unieke Amsterdamse organisatie in transitie; actief op het gebied van cultuur, ontwikkeling, informatie en maatschappij.
 • Een parttime opdracht voor (24-28 uur per week).
 • Een marktconform tarief (schaal 8/9 cao openbare bibliotheken/kunsteducatie).

Informatie
Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Cas Boland via c.boland@oba.nl, of met Debby Reemers, P&O Adviseur Recruitment op telefoonnummer 06-216 216 93.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De cao openbare bibliotheken/kunsteducatie is van toepassing.

Reageren
Direct reageren? Mail je contactgegevens naar sollicitaties@oba.nl, ter attentie van Debby Reemers en we nemen direct contact met je op.

Iedereen is welkom bij de OBA en krijgt een gelijke kans. In een stad met meer dan 860.000 unieke Amsterdammers, zien we deze kleurrijke variatie graag terug onder onze medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. Voel je vrij om op deze vacature te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.