Openbare Bibliotheek Amsterdam: Marketing & Communicatieadviseur Ontwerplab

Openbare Bibliotheek Amsterdam in Amsterdam zoekt een Marketing & Communicatieadviseur Ontwerplab voor 16 tot 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: geenHeb je meer dan drie jaar marketing & communicatie-ervaring? Weet je de juiste doelgroepen te overtuigen met pakkende uitingen? Ben je creatief, heb je affiniteit met digitale innovatie en schakel je snel tussen strategie, creatie en uitvoering? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wie zijn wij?
De Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA) is een culturele instelling met circa 300 medewerkers en heeft als missie om alle Amsterdammers te inspireren om te blijven leren en om kennis, cultuur en informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk te maken. De OBA biedt alle Amsterdammers vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur door middel van haar bibliotheekdiensten en de culturele en educatieve programmering. Met 28 vestigingen en circa 3,5 miljoen bezoekers per jaar is de OBA de meest bezochte culturele instelling in Amsterdam.

Voor het OBA Ontwerplab zoeken we een

Marketing & Communicatieadviseur Ontwerplab (m/v/x)

16 tot 20 uur per week

Onze missie is dat alle Amsterdammers deelnemen aan de samenleving, verbonden zijn met hun eigen buurt, stad en het internet en de mogelijkheid hebben om hun kennis en digitale vaardigheden te vergroten en aan te scherpen. Het OBA Ontwerplab is een structurele samenwerking tussen gemeente Amsterdam, OBA, ontwerpcollectief idiotēs, platformpartners en intermediairs in de stad.

Wat ga je doen?
Je zet je expertise in voor het OBA Ontwerplab. Het OBA Ontwerplab werkt aan conceptontwikkeling voor het verbeteren van de digitale vaardigheden en geletterdheid van alle Amsterdammers.

Het is aan jou om hierover te vertellen aan de stad, aan meerdere doelgroepen en stakeholders van OBA. Dit doe je o.a. via de site wijzer.amsterdam, maar zeker ook via andere domeinen en kanalen. Denk o.a. aan corporate communicatie & PR, interne communicatie en content creatie voor social. Je werkt intensief samen met de ontwerpteams en met het marketing- en communicatieteam (12 FTE) van OBA.
Jij schat in welke content en formats goed presteren via welke kanalen; je stimuleert de betrokkenheid van de verschillende doelgroepen; je bent verantwoordelijk voor de informatiebehoefte rondom ontwerpsessies; daarnaast zijn er ook de operationele werkzaamheden, zoals webredactie, beheer en contentcreatie voor bijvoorbeeld wijzer.amsterdam

Wie ben jij?

 • Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie
 • Je begrijpt welke Amsterdammer je op welk moment en met welke propositie benadert, van externe stakeholders tot aan de OBA-bezoeker.
 • Je draait er je hand niet voor om soms technische verhalen te vertalen naar begrijpelijke content voor verschillende doelgroepen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken in Adobe (Photoshop, Illustrator, Indesign)
 • Je organiseert graag en houdt ervan meerdere projecten tegelijk te doen.

Deze punten beschrijven jou als collega het beste:

 • Je bent een echte allrounder die het marketing- en communicatie vak verstaat en weet waarover je praat.
 • Je bent een teamplayer, je kunt assertief en flexibel zijn.
 • Je neemt verantwoordelijkheid en toont eigenaarschap. Je vindt dat het altijd beter kan en daagt jezelf en anderen daarin uit.
 • Je kunt snel schakelen: je kunt versnellen en inspringen op de actualiteit.
 • Je bent fan van de OBA, je hart ligt bij Amsterdam en de Amsterdammers.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en veelzijdige rol als marketing & communicatie-adviseur in een unieke Amsterdamse organisatie in transitie, actief op het gebied van cultuur, ontwikkeling, informatie en maatschappij
 • Een tijdelijk contract of op ZZP basis tot en met 31 december 2022
 • Een gratis lidmaatschap van de OBA

Informatie
Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Cas Boland via c.boland@oba.nl, of bel met onze P&O recruitment adviseur Debby Reemers op telefoonnummer 06-216 216 93.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
De cao openbare bibliotheken/kunsteducatie is van toepassing.

Reageren
Word je enthousiast bij het lezen van deze vacaturetekst? Voel je vrij om op deze vacature te reageren. Mail jouw contactgegevens naar sollicitaties@oba.nl o.v.v. “marcom OBA Ontwerplab” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Iedereen is welkom bij de OBA en krijgt een gelijke kans. In een stad met meer dan 860.000 unieke Amsterdammers, zien we deze kleurrijke variatie graag terug onder onze medewerkers, freelancers, vrijwilligers en stagiaires.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.