NPO: Financial controller

NPO in Hilversum zoekt een Financial controller voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 03-07-2022Werken bij NPO betekent samen bouwen aan een sterke publieke omroep in Nederland. Een publieke omroep die voortdurend in ontwikkeling is en meebeweegt met de behoeften van ons publiek. Met bijna 450 medewerkers zetten we ons daar dagelijks voor in. In welke functie je ook actief bent, jouw werk heeft altijd betekenis voor de maatschappij. Wij zijn er voor álle Nederlanders. En dat geldt ook voor nieuwe collega’s. Iedereen is welkom om bij NPO te komen werken.

CoBO
De Stichting Co-productiefonds Binnenlandse Omroep, kortweg CoBO, werd in 1986 opgericht met als doel film en televisie dichter bij elkaar te brengen, net als podiumkunsten en televisie. Coproducties van publieke omroepen met onafhankelijke filmproducenten of instellingen op het gebied van de podiumkunsten worden gestimuleerd door te participeren in de vorm van een financiële bijdrage. De inkomsten van CoBO zijn afkomstig uit vergoedingen die in het buitenland betaald worden voor doorgifte van NPO 1, 2 en 3 en andere bronnen.

Financial controller

36 uur per week

Kom jij de administratie van de stichting CoBO onder je hoede nemen, waarbij je verantwoordelijk bent voor zowel de gehele boekhouding, met jaarrekening, als de projectadministraties van film- en televisieproducties? Gedij jij goed in een kleine organisatie? Dan ben jij onze nieuwe financial controller.

Dit ga je bij ons doen
Als financial controller voer je de volledige financiële administratie van CoBO. Je rapporteert hierover, brengt advies uit en beheert de liquiditeiten. Je weet de informatiebehoefte en de wet- en regelgeving te vertalen naar de juiste inrichting van het financiële systeem.

In het kort:

 • Je bent verantwoordelijk voor een tijdige, juiste en volledige registratie van de financiële administratie;
 • Je adviseert en ondersteunt de directeur en het bestuur van het CoBO op het gebied van beleidsmatige/strategische financiële aangelegenheden;
 • Je stelt de halfjaar- en jaarbegrotingen en de jaarrekening op, maakt managementrapportages en onderhoudt contacten met de accountant;
 • Je houdt de cashflow in de gaten;
 • Je houdt toezicht op de financiële nakoming van contracten en de inning van opbrengsten uit de exploitatie;
 • Je stelt zelfstandig projectcontracten op;
 • Je beheert het financieel geautomatiseerde systeem en bent functioneel applicatiebeheerder van de financiële applicatie (Exact);
 • Je onderhoudt contacten met omroepen en producenten.

Hier herken je jezelf in

 • Je hebt een afgeronde hbo opleiding op financieel gebied;
 • Op jouw cv staat een aantal jaar werkervaring op het gebied van accounting en control;
 • Je hebt ervaring met het opstellen van verschillende financiële scenario’s;
 • Je hebt uitstekende kennis van Exact en Excel;
 • Je vindt het leuk om af en toe mee te gaan naar premières.

Als financial controller werk je enerzijds zeer zelfstandig binnen CoBO en anderzijds heb je veel contact met je collega’s binnen de directie Financiën van de NPO. Je haalt energie uit het analyseren van cijfers en weet deze in een breder perspectief te plaatsen. Je bent leergierig en durft keuzes te maken vanuit administratieve overwegingen. Mensen die zelfstandig en proactief zijn, passen goed in ons team.

De competenties flexibiliteit, initiatief, kwaliteitsgericht en zelfstandigheid zijn goed ontwikkeld.

Arbeidsvoorwaarden

 • Bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden en we werken hybride;
 • Je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • Je krijgt 200 vakantie-uren;
 • Wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen.

De functie van financial controller wordt voor 36 uur per week ingevuld en heeft een salaris tussen € 3.293,- en € 5.180,- bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract. Je komt te werken in het pand van NPO in Hilversum.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van financial controller neem dan contact op met Jeanine Hage, directeur CoBO, via 06 53 46 18 15. Je kunt ook bellen of appen met Jolanda Janssen, recruiter, via 06 23 63 71 31. Heb je geen vragen en ben je enthousiast stuur ons dan jouw cv en motivatiebrief (t.a.v. Jeanine Hage).

Wanneer ontvang je een reactie?
Je kunt tot en met zondag 03 juli 2022 solliciteren.

04 juli 2022: terugkoppeling sollicitatie
06 juli 2022: 1e sollicitatie gesprekken (ochtend)
07 juli 2022: terugkoppeling 1e sollicitatiegesprekken
13 juli 2022: 2e sollicitatie gesprekken (ochtend)
14 juli 2022: terugkoppeling 2e sollicitatiegesprekken
18 juli 2022: aanbod arbeidsvoorwaarden (per telefoon en mail)

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. En dat is precies waar wij als NPO naar op zoek zijn. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Onze vacatures staan daarom open voor iedereen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.