Nationale Opera & Ballet: Eerste Coupeur Damesatelier

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt voor de afdeling Kostuum, Kap & Grime een Eerste Coupeur Damesatelier voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 14-08-2022Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in hartje Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het podium. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie. Wil jij hieraan bijdragen?

Wij zoeken voor de afdeling Kostuum, Kap & Grime een

Eerste Coupeur

38 uur per week

Over de functie
Op het damesatelier werken drie mensen. Het atelier maakt onderdeel uit van de afdeling Kostuum, Kap & Grime (KKG). KKG beschikt over een eigen ververij. Voor steeds wisselende kostuumontwerpers maakt of vermaakt het damesatelier kostuums voor dansers, kinderen en figuranten van HNB en de Junior Company. De ontwerpen variëren van hedendaags tot klassiek en fantasie.

Als eerste coupeur ben je, in overleg met het hoofd van de afdeling, verantwoordelijk voor de vaktechnische uitvoering van kostuumontwerpen. Naast het zelf vervaardigen van kostuums, bereid je het werk op de afdeling voor, maak je een werkverdeling en geef je werkinstructies.

De belangrijkste werkzaamheden zijn

 • ontwikkeling nieuwe kostuumproducties; tekenen van patronen; stoffen prepareren, kostuums snijden en in elkaar zetten voor kostuumpassen, in overleg met het hoofd van de afdeling;
 • vervaardigen van proefmodellen/kostuums;
 • begeleiden van de passen;
 • begeleiden/verder opleiden van coupeurs;
 • aanwezig zijn bij kostuumrepetities.

Wie wij zoeken
Wij zoeken een prettige en vakkundige collega ter versterking van ons team. Je bent een kei in je vak, je houdt ervan om vaktechnisch steeds weer uitgedaagd te worden en je kennis te delen. Je beschikt over ruime ervaring met het maken van theaterkostuums en over kennis van kostuumgeschiedenis. Organiseren van eigen en andermans werk gaat je goed af. Collega’s werken graag met je samen en artiesten/klanten voelen zich tijdens passen op hun gemak. Omdat artiesten vaak niet Nederlandstalig zijn, is het nodig dat je goed Engels spreekt. Je aanpassen aan wat nodig is en klaar staan voor je collega’s is niet meer dan logisch voor je.

Wat wij bieden

 • een functie waarin je wordt uitgedaagd als vakman (/-vrouw);
 • een salaris dat, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 2.314 tot maximaal € 3.267 per maand bedraagt exclusief 8% vakantiegeld;
 • een jaarcontract met de intentie tot verlenging;
 • 30 vakantiedagen en 5 atv-dagen;
 • de mogelijkheid om opera- en balletvoorstellingen te bezoeken;
 • opleidings- en trainingsmogelijkheden;
 • een bijdrage voor een sportschoolabonnement;
 • een bijdrage in reiskostenvergoeding;
 • een aanvullend verzekeringspakket.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Oliver Haller, hoofd kostuumafdeling ballet, via: o.haller@operaballet.nl.

Enthousiast geworden?
Herken jij je in het functieprofiel? Reageer dan vooral. Je kunt tot 15 augustus 2022 solliciteren. Nationale Opera & Ballet omarmt diversiteit en inclusie. Vacatures staan open voor iedereen. Een proefweek maakt onderdeel uit van de selectie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.