Nationaal Monument Kamp Vught: Medewerker Educatie

Nationaal Monument Kamp Vught in Vught zoekt een Medewerker Educatie voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-07-2022Sinds april 1990 beheert de stichting Nationaal Monument Kamp Vught een deel van het terrein van voormalig Konzentrationslager Herzogenbusch: het enige SS-concentratiekamp buiten nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien hebben honderdduizenden mensen deze historisch beladen plek van herdenking, bezinning en confrontatie bezocht.
Nationaal Monument Kamp Vught ontvangt naast individuele bezoekers, ruim 30.000 scholieren in groepsverband, voornamelijk leerlingen van groep 7 en 8 en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.
Het vaste team bestaat uit 8 medewerkers en daarnaast zijn ruim 130 vrijwilligers actief.

We zoeken uitbreiding om de kwaliteit van de schoolbezoeken te waarborgen. Je werkt hierbij samen met onze vaste educator en de operationeel manager. Daarnaast wil NM Kamp Vught tijdens de nieuwe beleidsperiode de mogelijkheden onderzoeken hoe jongeren van 16 en ouder buiten schoolverband actiever te betrekken bij het herinneringscentrum.

Medewerker Educatie

20 uur per week

Wat ga je doen?

 • Met je kennis van didactiek instrueer en begeleid je onze vrijwillige rondleiders bij de uitvoering van educatieve programma’s;
 • Onderzoek je de mogelijkheden voor een jongerenteam.

Als medewerker educatie:

 • beschik je over HBO werk- en denkniveau;
 • beschik je over goede pedagogische en didactische vaardigheden en weet je hoe je jongeren kunt bewegen;
 • beschik je over relevante werkervaring met jongeren en vrijwilligers in het onderwijs en/of in een (museaal)-educatieve setting;
 • ben je je bewust van relevante maatschappelijke ontwikkelingen en de publieke en educatieve functie die het herinneringscentrum heeft;
 • heb je een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands;
 • ben je flexibel en praktisch ingesteld en weet je ook te relativeren.

Wij bieden:

 • Een boeiende, afwisselende werkomgeving op een maatschappelijk en historisch relevant werkterrein in een enthousiast team;
 • Een arbeidsovereenkomst voor 20 uur per week voor een jaar;
 • Je salaris is afhankelijk van werkervaring en opleiding en is gebaseerd op gemeentelijke salarisschaal 7 of 8. Voor de medewerkers van NM Kamp Vught gelden de arbeidsvoorwaarden van de Gemeente Vught.

Informatie en sollicitatie
Herken je jezelf en past ons aanbod bij jou? Dan ontvangen wij graag vóór vrijdag 8 juli 2022 je motivatiebrief en c.v. Je kunt deze mailen naar sollicitatie@nmkampvught.nl. t.a.v. Liesbeth Prijt. Vragen? Meld je dan op ditzelfde e-mailadres.

Gesprekken worden gepland op woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 juli.
Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

NM Kamp Vught streeft er naar een inclusieve organisatie te zijn. Een herinneringscentrum dat ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om goede resultaten te halen. Talent als basis, diversiteit als kracht.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.