MuZIEum: Projectleider Tentoonstellingen

MuZIEum in Nijmegen zoekt via Museumspecialisten een Projectleider Tentoonstellingen voor circa 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP,  Tijdelijk | Sluitingsdatum: geenMuseumspecialisten, een onderdeel van Art & facts, detacheert professionals bij Nederlands musea. In feite fungeren wij als de flexibele schil voor de musea. Onze klanten variëren van het Stedelijk Museum, zowel Breda als Amsterdam tot Museum Kranenburgh.

MuZIEum zoekt via Museumspecialisten een

Projectleider Tentoonstellingen

Circa 32 uur per week

Museumspecialisten zoekt zo snel mogelijk een projectleider die vanaf de
start tot en met de opening de inhoudelijke vernieuwing van de tentoonstelling en de totale bezoekersreis en de verbouwing die daarmee gepaard gaat.

Het MuZIEum is voor de dagelijkse operatie afhankelijk van een klein team van specialisten en werkt daarbij nauw samen met een grote pool aan ervaringsdeskundigen. Arbeidsparticipatie, inclusiviteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn belangrijke speerpunten voor het museum. Het betreft een ervaringsmuseum waar bezoekers ervaren hoe het is om een beperking te hebben.

Het team is te klein om binnen de huidige bezetting een grote opdracht als die van de vernieuwing van de tentoonstelling te kunnen managen. Daarom heeft het de wens om hiervoor een tijdelijke collega aan te trekken.

De projectleider valt direct onder – en adviseert en rapporteert aan – de directeur en werkt nauw samen met alle partijen die betrokken zijn bij de implementatie van de nieuwe experience van het museum, maar ook partijen als gemeente, brandweer, pandeigenaar etc.

De projectleider is verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van de planning, de afstemming tussen de creatief verantwoordelijke partij (IN10) en de implementatie-partijen. De projectleider bewaakt het budget en ontzorgt de directeur door heldere adviezen en rapportages te bieden.
Kortom:

  • Ruime ervaring heeft in het organiseren en produceren van tentoonstellingen;
  • Aantoonbare ervaring heeft met budgetplanning en -bewaking;
  • Met professionele partners tot het gewenste resultaat kan komen;
  • Beschikt over overtuigingskracht en doorzettingsvermogen;
  • Affiniteit heeft met inclusiviteit en visitor experience / journey

Wat ga je doen?

  • Je stelt plannen en begrotingen op en toetst voorstellen en offertes van derden.
  • Je leidt projecten naar het gewenste resultaat.
  • Je brengt een effectieve samenwerking tot stand, zowel intern als met externen.
  • Je bent budget verantwoordelijk en rapporteert aan de directie.

Per wanneer?
De verwachte start van het project is na de zomer. In de eerste maanden zal er een kleine inzet worden gevraagd. We verwachten nu dat de start van de ontwikkeling per januari 2023 zal zijn met als geschatte oplevering net voor, of net na de zomervakantie.

Het team hecht er waarde aan als de projectleider regelmatig op kantoor kan werken, om voeling met met onderwerp en het team te creëren en houden.

Ben jij de nieuwe projectleider?
Je kunt reageren via onderstaande sollicitatiebutton: stuur jouw cv + korte motivatie zo spoedig mogelijk naar Nora Haitsma.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.