Muziekgebouw aan ’t IJ: Producent Productiehuis

Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam zoekt een Producent Productiehuis voor 0,8 tot 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 29-08-2022Muziekgebouw aan ’t IJ is een toonaangevend, open en gastvrij podium in Amsterdam voor hedendaagse muziek, waaronder klassiek, elektronisch, pop, jazz en world. Muziek verbindt. Avontuurlijk programmerend willen we dat zoveel mogelijk mensen, met welke achtergrond dan ook, zich thuis voelen in het Muziekgebouw en zich herkennen in de programmering, de bezoekers en de mensen die hier werken.

Een belangrijke ambitie voor de komende jaren is de opzet van een Productiehuis. Hiermee biedt het Muziekgebouw een nieuwe generatie makers een platform voor innovatie en experiment. Niet alleen op het vlak van muziek, maar ook in relatie tot andere kunstdisciplines als beeldende kunst, spoken word, theater of film. Zo dragen we bij aan vernieuwing van de hedendaagse muziekcultuur, kunnen talenten zich ontwikkelen, en bereiken we een nieuw, jong en divers publiek.

Om deze ambitie waar te maken zoeken we vanaf september een

Producent Productiehuis (m/v/x)

0,8 – 1 fte

Als producent Productiehuis geef je samen met de programmamanager, technicus én de makers vorm en inhoud aan het Productiehuis. Je hebt een ‘hands-on’ mentaliteit en leidt het creatief proces praktisch in goede banen. Je bouwt mee aan het idee, de opzet, planning, uitvoering en afronding van producties. Je weet de ideeën van de makers productioneel te vertalen en creëert zo de optimale omstandigheden voor de totstandkoming van producties. Je geeft sturing aan mensen en middelen en je bent het productioneel aanspreekpunt voor alle betrokkenen, intern en extern. Je voelt je nauw verbonden aan de missie en visie van het Productiehuis.

Positie in de organisatie:
Je maakt onderdeel uit van de afdeling productie waar je, naast je werkzaamheden voor het Productiehuis, als producent ook concerten uit het reguliere programma voorbereidt en uitvoert. Het hoofd productie is je leidinggevende.

Voor de aan het Productiehuis verbonden werkzaamheden leg je verantwoording af aan de programmamanager Productiehuis. Deze heeft de dagelijkse leiding over alle aan het Productiehuis verbonden producties, mensen en middelen en zorgt voor de noodzakelijke afstemming met de desbetreffende hoofden, waaronder het hoofd productie.

Het is jouw verantwoordelijkheid om tot de juiste verdeling te komen tussen het Productiehuis en de reguliere concertpraktijk. Het hoofd productie zal je hierin begeleiden.

Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor de praktische realisatie van producties die voortkomen uit het productiehuis. Je vertaalt de concepten praktisch naar uitvoerbare plannen.
 • je bent gewend projecten te onderzoeken op haalbaarheid en daarbij te zoeken naar hoe het wél kan;
 • je maakt draaiboeken, bewaakt begrotingen, stelt contracten op en neemt verantwoordelijkheid voor de financiële afhandeling tijdens het productieproces en na afloop;
 • je bent contactpersoon naar makers, kunstenaars, netwerkgroepen, externe projectleiders en leveranciers;

Wij zoeken in jou iemand die:

 • Ons uitdaagt en inspireert, buiten de hokjes denkt en zichzelf wil blijven ontwikkelen;
 • beschikt over een gezonde dosis lef en doorzettingsvermogen en tegelijkertijd in staat is zich dienstbaar op te stellen waar dat nodig is;
 • al ruime werkervaring heeft als (creatief) producent in de podiumkunsten. Die denkt in mogelijkheden en weet om te gaan met creatieve professionals;
 • initiatief neemt, creatief meedenkt, oplossingsgericht is en beschikt over organisatietalent en financieel inzicht om projecten te managen en budgetten op te stellen;
 • oog heeft voor kwaliteit en detail. Onze lat ligt hoog en dat betekent dat je nauwkeurig kunt regelen en organiseren en altijd een stap vooruit denkt;
 • goed kan bewegen binnen een organisatiestructuur waar je zowel meedraait binnen de reguliere concertpraktijk als in de dynamische, soms wat chaotische, productiehuisomgeving;

We bieden je:

 • Een creatieve werkplek in ons open en gastvrije Muziekgebouw;
 • de uitdaging om met een nieuw Productiehuis-team de motor van de vernieuwing in de muziek op gang te houden en zo mee te bouwen aan het Muziekgebouw als plek voor een nieuwe generatie makers en het jonge, diverse publiek dat daarmee wordt aangesproken;
 • flexibele werkuren. Je werkt wisselend overdag, ’s avonds en in de weekenden. Om die reden is het handig om in of vlak bij Amsterdam te wonen.
 • De mogelijkheid tot het bezoeken van onze concerten;
 • de gelegenheid opleidingen te volgen en te groeien in je rol;
 • een jaarcontract met uitzicht op verlenging. Met pensioenopbouw, vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en een salaris conform de CAO Nederlandse Podia – schaal 6.

Solliciteren:
Je kunt tot 29 augustus 2022 solliciteren. De selectiegesprekken zullen medio september plaatsvinden. Mocht je begin juli al solliciteren en wij zien een match dan kan het zijn dat we je in de week van 11-15 juli al uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Meer informatie is (de hele maand juli) te verkrijgen via Carla Groen, personeelsadviseur: carlagroen@muziekgebouw.nl, 020 – 5191810. Je CV met motivatiebrief of -video stuur je o.v.v. producent productiehuis naar sollicitatie@muziekgebouw.nl.

Het Muziekgebouw hecht waarde aan inclusie en een divers samengesteld personeelsbestand. Door ruimte te bieden aan verschillende talenten en perspectieven bouwen we aan een plezierige plek voor iedereen die bij en met ons werkt. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, afkomst, beperking, leeftijd of geaardheid. We zijn benieuwd naar jou, je persoonlijke motivatie en je aanvulling op ons team.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.