Museum Tot Zover: Vrijwilliger Marketing en Communicatie

Museum Tot Zover in Amsterdam zoekt een Vrijwilliger Marketing en Communicatie voor 4 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenMuseum Tot Zover is uniek in haar soort en belicht de dood in al haar facetten. De Laatste Aai, Sarah Grothus’ Schemering, herman de vries *vergaan en Dutch Death Design is een aantal voorbeelden van onze expositietoppers. Tentoonstellingen op het gebied van kunst, fotografie en geschiedenis vormen een verdieping van het bezoek. Museum Tot Zover is gevestigd op begraafplaats De Nieuwe Ooster, één van de mooiste gedenkparken van Nederland.

Museum Tot Zover wordt draaiende gehouden dankzij onze fantastische vrijwilligers. Goede rondleiders, gezellige gastheren en gastvrouwen, museumcafé-tijgers en administratiewonders: iedereen draagt een (graf)steentje bij! Ook hebben we een gepassioneerd team dat de collectie bijhoudt of eigen onderzoek doet.

Wij zoeken voor onze afdeling Marketing & Communicatie een levendige vrijwilliger.

Vrijwilliger Marketing & Communicatie

4 uur per week

Hoe breng je de dood aan de man? Een hele uitdaging! Museum Tot Zover timmert de laatste jaren flink aan de weg met tentoonstellingen op het gebied van kunst en fotografie rondom sterfelijkheid. Er zijn grote ambities met de doorontwikkeling van het kenniscentrum, het educatief programma en de aankomende exposities. Bij deze ambities past een creatieve vrijwilliger Marketing & Communicatie die goed op de hoogte is van social media. Onder begeleiding van de medewerker Communicatie & Events ben je verantwoordelijk voor content creatie en het daarmee vergroten van de online aanwezigheid van Tot Zover. Verder ondersteun je Tot Zover’s communicatiestrategie en de uitvoering hiervan.

Wij zoeken iemand die:

 • goed op de hoogte is van ontwikkelingen in het socialemedia-landschap
 • taalvaardig is in Nederlands en Engels en wervend kan schrijven
 • designvaardigheden heeft en bijbehorende programma’s als Canva & Adobe kent
 • de museumtentoonstellingen en activiteiten op een creatieve en enthousiasmerende manier kan promoten
 • affiniteit heeft met het museum
 • minimaal 4 tot 8 uur per week beschikbaar is. Werktijden; in overleg

Geïnteresseerd?
Wil jij ook werken bij Museum Tot Zover, de culturele parel in Amsterdam Oost? Wanneer je bij ons werkt, heb je in ieder geval een goed verhaal op feestjes en partijen. En ja, wij spreken uit ervaring.

Wij bieden:

 • een mogelijkheid om te groeien in de museale wereld
 • een reiskostenvergoeding
 • korting op artikelen uit de museumwinkel
 • regelmatige vrijwilligersborrels
 • maar bovenal een fijne werkomgeving met veel leuke collega’s!

Stuur je motivatiebrief en cv naar ons Hoofd Interne Zaken, Hanita Koopmans: h.koopmans@totzover.nl. Vermeld daarbij dat het om de vacature vrijwilliger marketing & communicatie gaat. Tot Zo(ver)!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.