Museum Beelden aan Zee: Conservator Educatie

Museum Beelden aan Zee in Den Haag zoekt een Conservator Educatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 03-07-2022Museum Beelden aan Zee is het enige museum in Nederland dat zich exclusief richt op de moderne en hedendaagse, nationale en internationale beeldhouwkunst. Het is een particulier instituut dat zijn passie voor deze kunstdiscipline wil delen met een zo breed en divers mogelijk publiek. In de verschillende zalen en terrassen van het door de architect Wim Quist ontworpen museum, wonderschoon gelegen aan de Noordzee, worden zo’n twaalf tentoonstellingen per jaar georganiseerd met moderne beeldhouwkunst in de meest uiteenlopende materialen en stijlen. In 2021 werd museum Beelden aan Zee verrijkt met Studio aan Zee, een museale educatieruimte waar jong en oud kan zien en ervaren hoe beelden worden gemaakt. In het museum werkt een omvangrijke groep van goed opgeleide vrijwilligers die onder leiding staat van een kleine professionele staf.

Vanaf 12 september 2022 zoeken wij ter vervanging van een zwangerschapsverlof een:

Conservator Educatie

32 uur per week

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt educatieprogramma’s en producten of past bestaande programma’s aan voor alle doelgroepen van het museum: onze ‘gewone’ bezoekers, die individueel of in groepen het museum bezoeken, scholieren van het (speciaal) basis- en middelbaar onderwijs, maar ook bijzondere groepen, zoals blinden en slechtzienden en mensen met de ziekte van Alzheimer.
 • Je denkt mee over de verdere ontwikkeling van ons educatiebeleid, in het bijzonder Studio aan Zee, en brengt verbindingen tot stand die bijdragen aan het bereiken van nieuwe publieksgroepen door een diverse en inclusieve aanpak.
 • Je brengt de plannen voor de tentoonstellingsprogrammering ten uitvoer, waaronder het organiseren van lezingen, dans- en muziekvoorstellingen, speurtochten en workshops voor jong en oud.
 • Je bent verantwoordelijk voor organisatorische en administratieve taken: de museumlessen en rondleidingen van de verschillende groepen moeten worden ingepland, geregeld en gecoördineerd met hulp van vrijwilligers: de museumdocenten en rondleiders die hiervoor beschikbaar zijn, zijn zowel professionals als zeer gemotiveerde vrijwilligers. Je bewaakt de gehele procesgang van groepsbezoeken: van advies tot en met de financiële afhandeling.

Wie ben jij?

 • Je bent enthousiast, geïnteresseerd in moderne beeldhouwkunst, creatief, diplomatiek, flexibel, klantvriendelijk, stressbestendig en kunt je ideeën verwoorden in heldere (geschreven en gesproken) taal.
 • Je kan zelfstandig werken, maar je functioneert ook goed binnen een team.
 • Je kunt plannen en organiseren en de administratie netjes afhandelen.
 • Je hebt hart voor inclusie, diversiteit en toegankelijkheid.
 • Je hebt een kunstvakopleiding op HBO of WO-niveau afgerond (kunsteducatie of kunstgeschiedenis) en hebt ervaring opgedaan in een vergelijkbare functie.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende, afwisselende functie voor 32 uur per week tot en met minimaal 20 januari 2023 waarbij je onderdeel bent van het artistieke team.
 • Het salaris bedraagt max. € 3.000,– bruto per maand op basis van 32 uur per week.
 • Het is niet mogelijk om deze functie in te vullen door middel van een ZZP-constructie.

Lijkt deze functie iets voor jou?
Stuur dan vóór 4 juli 2022 een sollicitatiebrief met CV naar Emma van Proosdij (vanproosdij@beeldenaanzee.nl). De gesprekken vinden plaats op 18 en 19 juli 2022.
Als je vragen over deze vacature hebt, kan je Emma van Proosdij bellen (tel. 06 1447 6327).

We hechten waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. De deuren en vacatures van museum Beelden aan Zee staan dan ook nadrukkelijk open voor iedereen, want een veelheid aan perspectieven draagt bij aan maatschappelijk bewustzijn, meerstemmigheid en creativiteit. We nodigen alle geïnteresseerden van harte uit om te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.