Meneer de Wit: Penningmeester

Meneer de Wit in Amsterdam zoekt een Penningmeester | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 02-08-2022Meneer de Wit is een cultureel bedrijfsverzamelcomplex in De Baarsjes, Amsterdam en heeft zijn wortels liggen in de voormalige broedplaats ‘het Voorbeeld’, een spontaan ontstane veelkleurige smeltkroes van diverse creatieve activiteit in het huidige Sieraad aan de Postjesweg. Vanaf 2005 is Meneer de Wit met behulp van Stadsdeel West en Ymere de weg naar zelfstandigheid en creatief ondernemerschap ingeslagen. Meneer de Wit bevond zich tien jaar lang in het oog van de storm die over de Baarsjes trok: een stadsdeel dat zich ontpopte van no-go-area tot hippe hotspot. Waar ondernemers nu vechten om een mooie bedrijfsruimte, ontving Meneer de Wit in 2005 nog steun uit Brussel om de achterbuurt te helpen omvormen tot een moderne woon- en werkwijk.

Meneer de Wit beheert 2.000 m², verdeeld over 10 adressen en 20 ateliers en studio’s op de hoek van de Baarsjesweg, Postjesweg en Witte de Withstraat. De ruimtes worden verhuurd aan kunstenaars, ambachtsondernemers, dansscholen, een espressobar en het alom geprezen restaurant ´Meneer de Wit heeft Honger´.

De programmering in de zang- en dansstudio’s loopt uiteen van tangosalons, klassieke concerten tot buurtdiners en creatieve acties in de buurt.

Het dansaanbod in studio’s 1 en 2 omvat Argentijnse Tango, Flamenco, Bachata, moderne dans en seniorendans en het Koor van Meneer de Wit repeteert elke maandag.

Een keur aan kunstenaars en creatief ondernemers hebben onderdak gevonden bij Meneer de Wit.

Wij zoeken een

Penningmeester

 

Meneer de Wit (Stichting de Cultuur Podia) heeft een driekoppig bestuur, dat de directie van de stichting aanstuurt en controleert. Er vinden ongeveer vier bestuursvergaderingen per jaar plaats.

We zoeken een bevlogen bestuurder, liefst met een interessant netwerk in Amsterdam West, die een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van het culturele elan in en rond Meneer de Wit.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.