Kunstmuseum Den Haag: Restaurator schilderijen

Kunstmuseum Den Haag in Den Haag zoekt een Restaurator schilderijen voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 03-07-2022Kunstmuseum Den Haag beheert een van de mooiste en meest omvangrijke internationale kunstcollecties van Nederland. Deze verzameling, bestaande uit 160.000 objecten met disciplines als beeldende kunst, fotografie, toegepaste kunst en mode, is in de afgelopen 150 jaar met veel passie en toewijding bijeengebracht. Belangrijke deelcollecties van de moderne kunst zijn de wereldberoemde verzameling schilderijen van Piet Mondriaan en kernen als de Haagse School, het impressionisme, expressionisme en naoorlogse schilderkunst. Het museum beheert de collectie met zorg, zodat ook toekomstige generaties blijvend van de verzameling kunnen genieten. Topstukken worden wereldwijd uitgeleend aan toonaangevende musea. Jaarlijks organiseert het museum ongeveer 30 tentoonstellingen voor een breed en divers publiek en ondersteunen wij een groot aantal projecten in binnen- en buitenland.

Kunstmuseum Den Haag zoekt voor de afdeling collecties een:

Restaurator schilderijen

32 uur per week

Als restaurator maak je onderdeel uit van de afdeling Collecties. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de vorming, het beheer en behoud, de registratie en documentatie van de collectie en het (wetenschappelijk) ontsluiten ervan door middel van presentaties, tentoonstellingen en publicaties. Jij bent de specialist op het gebied van de restauratie van schilderijen. Als restaurator werk je zelfstandig en tegelijkertijd in teamverband. Je maakt deel uit van het team van restauratoren met verschillende specialismen. Naast deze positie is er nog een tweede schilderijenrestaurator, een restaurator voor werk op papier, een restaurator mode en een flexibele schil van freelance restauratoren voor de deelcollecties toegepaste kunst, sculptuur en lijsten. We zijn op zoek naar iemand die in staat is om in temverband het schilderijenrestauratie-atelier te runnen. Enerzijds ben je nauw betrokken bij het bruikleenverkeer met advies, het reisklaar maken van schilderijen en het opstellen van conditierapporten, anderzijds initieer je restauratieprojecten en onderzoeksprojecten waar je zelf en of in teamverband aan werkt. Je begeleidt (mede) freelancers en stagiaires. Je onderhoudt een netwerk van (inter)nationale contacten en combineert een brede kennis van het vakgebied met praktische (museale) ervaring.

Wat vragen we van een restaurator

  • Je hebt academisch werk- en denkniveau en een relevante restauratieopleiding afgerond;
  • Je bent kwaliteitsgericht, proactief en communicatief vaardig;
  • Je hebt meerdere jaren ervaring als restaurator van schilderijen en werkt goed zelfstandig en ook als teamspeler;
  • Je bent stressbestendig, flexibel en in staat om prioriteiten te stellen;
  • Ervaring met materiaaltechnisch onderzoek is een pre.

Wij bieden

  • Een baan in een van Nederlands meest toonaangevende musea;
  • Een kans om je specialisme op internationaal niveau te verdiepen, met als een belangrijke kern de verzameling schilderijen van Piet Mondriaan;
  • Een werkplek in een prachtig gebouw en een prachtige werkomgeving;
  • Een dynamische werkomgeving, waar je ook veel leert van andere disciplines;
  • Een contract voor 32 uur per week voor de periode van in eerste instantie een jaar en een salaris volgens de museum cao (schaal 10), afhankelijk van kennis, ervaring en opleiding.

Informatie over deze functie bij Doede Hardeman, hoofd van de sector collecties: dhardeman@kunstmuseum.nl.

Het Kunstmuseum biedt graag ruimte aan zo veel en divers mogelijk talent. Gezien de huidige samenstelling van de afdeling nodigen wij alle geïnteresseerden, en in het bijzonder kandidaten met een cultuurdivers profiel, van harte uit om te reageren.

Interesse
Is je interesse gewekt en beschik je over de juiste ervaring en competenties dan nodigen wij je graag uit om te reageren! Dit kan tot en met 3 juli a.s. via onderstaande solliciteer-button.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.