Kunstlinie: Museumdocent

Kunstlinie in Almere zoekt een Museumdocent voor 2 tot 20 uur per week, flexibel inzetbaar | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 30-06-2022Kunstlinie is een stadscultuurhuis en ontmoetingsplaats waar mensen samen genieten van theater, beeldende kunst, architectuur, workshops, eten en drinken. Allemaal onder één dak, in een iconisch pand pal aan het Weerwater, in het centrum van Almere Stad.

Kunstlinie kent drie domeinen:

 • Podium
  Toneel, cabaret, muziek, dans voorstellingen en co-creatie projecten; met workshops, masterclasses en discussiepanels op het gebied van theater, muziek, dans en toneel.
 • Kunsthal
  Tentoonstellingen, inspirerende presentaties en co-creatie projecten; met gevarieerde publieksprogrammering op het gebied van beeldende kunst, sociaal-maatschappelijke issues, architectuur, stedenbouw en landschap.
 • Stadsforum
  Interactief programma, gericht op ontmoeting, verbinding en discours en ruime aandacht voor niet-gecanoniseerde kunst; met culturele evenementen, festivals, horeca-faciliteiten en excursies over onder meer beeldende kunst, architectuur, stedenbouw en landschap.

Onze organisatie bouwt mee aan een creatieve samenleving in Almere door de inwoners op gastvrije, prikkelende en verbindende wijze het brede spectrum van kunst en cultuur te laten beleven. Binnen Kunstlinie verbinden we de diverse onderdelen met elkaar en zoeken voortdurend naar de onderlinge synergie. Hierdoor zijn we in staat nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Kunstlinie moedigt kinderen én volwassen aan hun drijfveren te ontdekken en op eigen veerkracht te durven vertrouwen. Onze missie is inclusief: we gunnen ieder mens, jong of oud, de ervaring dat je ertoe doet en dat je gezien en gehoord wordt zoals je bent.

Daarnaast doet ons inspirerende gebouw dienst als unieke evenementen locatie voor zowel culturele als commerciële partijen die bij ons voorstellingen, presentaties, bijeenkomsten en zelfs festivals organiseren.

Bij Kunstlinie zijn wij op zoek naar een

Museumdocent

2-20 uur per week, flexibel inzetbaar

Wie zoeken wij?
We zoeken enthousiaste, creatieve en betrokken museumdocenten met een frisse blik op kunst en cultuur. Je bent flexibel en op meerdere dagen per week inzetbaar, zowel door de week als in de weekenden.

Je werkzaamheden zijn heel afwisselend. Door de week ligt de focus vooral op onderwijsgroepen en specifieke doelgroepen. In het weekend geef je workshops voor gezinnen of verwelkom je bezoekers tijdens een opening of evenement.

Wat vragen wij van jou?

 • Je weet hoe je verschillende doelgroepen moet aanspreken en hen een onvergetelijke ervaring mee te geven.
 • Je bent communicatief vaardig, zowel verbaal als non-verbaal.
 • Je maakt jezelf makkelijk zichtbaar en je hebt de creativiteit, sensitiviteit en inhoudelijke bagage die ervoor nodig is om een inclusief onderwijs- en activiteitenprogramma aan te bieden.
 • Je hebt bij voorkeur zelf voor de klas gestaan. Je weet hoe je verschillende leerlingen (PO-VO) en studenten (MBO-HBO) moet aanspreken.
 • Je weet waar je het over hebt als het gaat om kunst-, cultuur- en erfgoededucatie. Je kijkt over de grenzen van de traditionele (kunst)geschiedenis heen en bent je bewust van je eigen perspectief.
 • Je bent maatschappelijk betrokken en gaat moeilijkere thema’s niet uit de weg.
 • Je gaat participatief om met je publiek en maakt van Kunstlinie een levendige ontmoetingsplek.
 • Je bent vriendelijk, gastvrij en je werkt resultaatgericht.
 • Je hebt een relevante HBO of WO opleiding gedaan: bijvoorbeeld Kunstacademie, Kunsteducatie, Pabo, Theateropleiding of een andere docentenopleiding, sociologie of (kunst)geschiedenis.
 • Je vindt het geen probleem om in het weekend of in de avonduren te werken.
 • Je bent ingeschreven als zzp’er; we werken uitsluitend met geregistreerde zzp’ers.
 • Je woont in de omgeving van Almere.

Wat bieden wij?

 • Je werkt aan opdrachten in een inspirerende en dynamische werkomgeving met enthousiaste medewerkers, vrijwilligers en andere zzp’ers.
 • Een bruisende werkplek midden in de stad
 • Het tarief dat je voor je werkzaamheden in rekening kunt brengen is € 37,50 per uur exclusief BTW en inclusief reiskosten woon-werk.

Het je interesse?
Ben jij onze nieuwe museumdocent? Stuur dan uiterlijk 30 juni 2022 ter attentie van Solliciteren@kunstlinie.nl je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae.
Onder vermelding van ‘vacature zzp museumdocent’.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lotje Pasteuning (programmamanager Educatie& Participatie), email lotjepasteuning@kunstlinie.nl of tel. 06-28762704.

Diversiteit
Kunstlinie wil een diverse en inclusieve organisatie zijn: een organisatie die ruimte biedt aan iedereen, en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen. Als organisatie streven wij naar een grotere culturele diversiteit van ons publiek, programmering en personeel. Belangstellenden die bijdragen aan die diversiteit en een divers relatienetwerk met zich meebrengen, nodigen wij van harte uit te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.