Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten: Onderwijs Instructeur Keramiek Werkplaats

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag zoekt een Onderwijs Instructeur Keramiek Werkplaats voor 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 04-07-2022Het Koninklijk Conservatorium (KC) en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) vormen samen de Hogeschool der Kunsten Den Haag. De hogeschool biedt een breed scala aan kunstopleidingen aan circa 1800 studenten. Daarnaast verzorgen we vooropleidingen aan jonge leerlingen in combinatie met primair en voortgezet onderwijs. In samenwerking met de Universiteit Leiden is de Academie der Kunsten opgericht, waar minorprogramma’s, masteropleidingen en doctoraatstrajecten worden gegeven. De hogeschool is gevestigd op twee locaties in het centrum van Den Haag.

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten is volop in beweging. Voor onze beeldhouw-/keramiekwerkplaats zoeken wij een

Onderwijs Instructeur Keramiek Werkplaats

0,4 fte

De keramiekwerkplaats is open voor studenten van alle afdelingen en kennisniveaus. De werkplaats is in eerste instantie gericht op het werken met keramiek, maar biedt ook mogelijkheden om met andere (beeldhouw)materialen, zoals gips, steen en beton te werken. Onderzoek naar nieuwe (digitale) toepassingen, materialen of samenwerkingen met andere vakgebieden wordt gestimuleerd. Naast ovens beschikt de werkplaats over een breed scala aan stationaire machines, hand- en elektrisch gereedschap.

Wat ga je doen?

 • Zelfstandig ondersteunen van het onderwijs;
 • Begeleiden studenten bij soms complexe keramische processen;
 • Het verzorgen van instructies;
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van onderwijsmateriaal, bijvoorbeeld tutorials;
 • Ondersteunen van studenten en docenten bij onderzoek;
 • Beheren, onderhouden en administreren van de werkplaats.

Jouw profiel

 • Je hebt ervaring en beschikt over een breed arsenaal aan vaardigheden in het werken met keramiek en aanverwante materialen;
 • Je bent goed in het overdragen van kennis en vaardigheden;
 • Je kent de veiligheidsrisico’s van de verschillende processen en weet hoe je daarmee om moet gaan;
 • Je bent initiatiefrijk en zoekt de grenzen van je vakgebied op;
 • Je kunt verantwoordelijkheid nemen en in drukke periodes houd je overzicht;
 • Affiniteit met artistic en material research is een pre;
 • Flexibiliteit in werkdagen is een pre.

Wat bieden we jou?
Een dynamische functie met veel ruimte voor eigen inbreng en volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Het salaris bedraagt maximaal € 3.264,65 bruto per maand volgens schaal 7 van de cao-hbo (op fulltime basis). Het betreft een structurele functie, waarbij gestart wordt met een jaarcontract. De cao-hbo kent een ruime verlofregeling, 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Ook kun je tegen gunstige voorwaarden deelnemen aan een ziektekostenverzekering en/of een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Interesse?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bart Vissers, Hoofd Werkplaatsen: b.vissers@kabk.nl of g.vanderlinden@kabk.nl, instructeur keramiek.

Je sollicitatie, vergezeld van een curriculum vitae en motivatiebrief kun je tot en met 4 juli 2022 als PDF sturen aan: werving@hdkdenhaag.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 8 juli in de ochtend.

Binnen de Hogeschool der Kunsten werken we aan een gemeenschap waarbij diversiteit en inclusie als uitgangspunt gelden. We willen dat binnen onze Hogeschool het unieke van elk individu wordt (h)erkend en verwelkomd. We nodigen je daarom van harte uit om te solliciteren en zijn benieuwd naar wie jij bent!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Het delen van deze vacature binnen jouw netwerk natuurlijk wel.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.