Koninklijk Concertgebouworkest: Coördinator Kamermuziek

Het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam zoekt een Coördinator Kamermuziek voor 0,8-1,0 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 30-06-2022Het Koninklijk Concertgebouworkest wordt wereldwijd gezien als een van de meest toonaangevende symfonieorkesten. Wij geven jaarlijks 125 concerten onder leiding van wereldberoemde dirigenten voor een enthousiast publiek op de belangrijkste podia in Nederland en ver daarbuiten. In ons werk gaan we voor topkwaliteit. Dit is te zien in al onze artistieke en zakelijke activiteiten, procedures en uitingen. Hierdoor kan het orkest zich op wereldniveau als leidend orkest blijven presenteren. We zorgen ervoor dat onze medewerkers – 125 musici en 50 medewerker op kantoor – hun werk met plezier uitvoeren.

Onze kernwaarden zijn luisteren, durven, delen en verbinden. Dit merk je in de praktijk doordat er en open sfeer heerst op de werkvloer. Collegialiteit staat centraal en we zijn altijd bereid om elkaar te helpen. Daarnaast is er vanuit de medewerkers veel mogelijkheid tot inspraak bij belangrijke beslissingen. Of je nu een week of een aantal jaar bij ons werkt, jouw input wordt gewaardeerd! Ook worden mooie momenten samen gevierd.

Wegens het vertrek van onze huidige collega zijn wij voor onze afdeling Planning & Productie op zoek naar een

Coördinator Kamermuziek

0,8-1,0 fte

Ben jij op zoek naar een productionele & artistieke functie in de culturele wereld? Wil je samen met musici en stafcollega’s kamermuziekconcerten organiseren en produceren? Past het bij je persoonlijkheid om zowel zelfstandig/solistisch als in intensieve samenwerking met verschillende interne, maar ook externe relaties te werken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Hoe ziet jouw functie eruit?
Je moet zorgen voor de planning en productie van kamermuziekuitvoeringen die passen binnen de kaders van het Concertgebouworkest. Dit betekent onder andere het coördineren, respectievelijk vaststellen van het repertoire en daarnaast uitvoeren van alle productionele taken rondom de kamermuziekconcerten. Ook maak je financiële afspraken met opdrachtgevers en orkestleden en zorg je voor een adequate verwerking van de (financieel) administratieve gegevens. Ten behoeve van publiciteit en communicatie verstrek je informatie aan stafcollega’s en beheer je de kamermuziekbibliotheek. Voor deze functie is het nodig dat kandidaten bereid zijn in avonden, weekenden en bij uitzondering in het buitenland te werken.

Wie ben jij?
Heb jij zin om aan de slag te gaan met bovenstaande werkzaamheden? En herken jij jezelf in de onderstaande eisen? Dan zijn we op zoek naar jou!

 • Je beschikt over een passende afgeronde hbo-opleiding en hebt ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je hebt kennis van de klassieke muziekwereld en van klassieke muziek;
 • Je hebt repertoirekennis van kamermuziek;
 • Je hebt ervaring met het organiseren van kamermuziekconcerten en productionele werkzaamheden;
 • Je bent vaardig met de computer;
 • Je bent in staat om je eigen werk goed te plannen en organiseren en weet de juiste prioriteiten te stellen. En je bent flexibel en volhardend;
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
 • Je werkt zelfstandig, maar bent in contact met veel collega’s. Je bent dan ook communicatief en kunt goed samenwerken met mensen in verschillende functies, maar ook met de externe relaties waarmee je contact hebt.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende productionele en artistieke functie bij de afdeling Planning & Productie;
 • Als de samenwerking wederzijds goed bevalt, is er op termijn de mogelijkheid tot een vast dienstverband;
 • Een salaris van minimaal € 3.100,– en maximaal € 4.100,– bruto per maand op basis van 36 uur per week afhankelijk van jouw ervaring. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld;
 • Een plek in een organisatie waar veel ruimte is voor opleiding en coaching;
 • Een keer per week kun je samen met je collega’s yogalessen volgen en je kunt terecht bij onze fysiotherapeut;
 • Je hebt de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij concerten.

Hoe kun je reageren?
Ben je enthousiast om aan de slag te gaan? Dan ontvangen we graag uiterlijk 30 juni 2022 jouw cv en motivatiebrief. Deze kun je mailen naar Marja Verhoogt (Manager Personeel & Organisatie) via peno@concertgebouworkest.nl.

Heb je nog vragen? Dan kun je mailen naar Lisette Castel, manager Planning & Productie (l.castel@concertgebouworkest.nl).

De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op dinsdag 5 juli en de tweede gespreksronde op donderdag 7 juli 2022.

Het Koninklijk Concertgebouworkest geeft als symfonieorkest wereldwijd concerten. Wij willen midden in de maatschappij staan en een groot publiek bereiken. Dit wordt weerspiegeld in onze medewerkers. Daarom zien we jouw sollicitatie graag tegemoet, ongeacht je leeftijd, gender, functiebeperking, seksuele geaardheid, culturele, etnische of religieuze achtergrond.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.