Joods Cultureel Kwartier: Curator Publieksprogrammering

Het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam zoekt een Curator Publieksprogrammering voor 28,8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-06-2022Het Joods Cultureel Kwartier ligt in het hart van Amsterdam, vlakbij het Waterlooplein. Daar vind je onze vier museumlocaties op nog geen vierkante kilometer; het Joods Museum met het Joods Museum junior, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaustmuseum. Alle vier zijn ze gevestigd in historische gebouwen. Met onze programmering willen wij een zo divers mogelijk nationaal en internationaal publiek bereiken en dat actief betrekken bij al onze activiteiten om zo mens en maatschappij dichter bij elkaar te brengen.

Heb jij affiniteit met de Joodse cultuur of loop je al langer rond met het idee je erin te willen verdiepen? En zie je jezelf op een gastvrije manier evenementen organiseren op één van onze locaties binnen het Joods Cultureel Kwartier om onze tentoonstellingen en presentaties te verrijken? Vanwege het vertrek van één van onze collega’s zijn wij voor de afdeling Sales & Evenementen per 1 september a.s. op zoek naar een

Curator Publieksprogrammering (m/v/x)

voor 4 dagen per week (28,8 uur per week = 80%) voor onbepaalde tijd

Wat ga je doen?
Met je meewerkend leidinggevende en nog een andere collega-curator Publieksprogrammering ben je verantwoordelijk voor de hoogwaardige kwaliteit van de organisatie en after service van al onze evenementen. We verdelen de verantwoordelijkheid voor kleinere evenementen onderling en bij grote evenementen werken we als team Sales en Evenementen samen.

In grote lijnen ben je bezig met

 • Het aandragen van ideeën voor te programmeren evenementen, om uiteindelijk met de diverse projectleiders, conservatoren en andere betrokken afdelingen tot een programma te komen;
 • het organiseren van de evenementen waar jij de verantwoordelijkheid voor krijgt, inclusief de coördinatie van catering, faciliteiten en techniek. Jouw duidelijke draaiboeken zijn de basis waarop alle betrokkenen kunnen terugvallen;
 • het contact zoeken en onderhouden met derden (zoals sprekers), die een bijdrage leveren aan de evenementen;
 • (deel)aanvragen opstellen ter dekking van de kosten van onze publieksprogrammering en dit doe je in samenwerking met het team fondsenwerving;
 • het monitoren van de interne en externe financiële afrekening en de tijdige administratieve afhandeling van offertes, opdrachten en facturen;
 • Bij belangrijke evenementen ondersteun je op een open en gastvrije manier de directie bij de ontvangst en begeleiding van deelnemers. Bij kleinere evenementen ben jij het gezicht en de vertegenwoordiger van het museum.
 • Ook derde partijen maken gebruik van onze prachtige locaties. Als curator Publieksprogrammering ben je medeverantwoordelijk voor de verhuur van onze ruimtes. Je organiseert en coördineert ook deze evenementen en geeft leiding aan de uitvoering.

Wie zoeken wij?
Voor ons is het allerbelangrijkste dat je een open persoonlijkheid hebt, die energie krijgt van het organiseren van evenementen die als een trein lopen. Werken op avonden of in het weekend vind je geen probleem, uiteraard in overleg. En je begrijpt dat een radar hebben voor maatschappelijke ontwikkelingen belangrijk is als je gaat werken bij het Joods Cultureel Kwartier. Je hoeft overigens niet zelf van Joodse afkomst te zijn. Het Joods Cultureel Kwartier streeft juist naar diversiteit en inclusie binnen de teams; werken in een divers samengesteld team maakt het werk rijker en leuker. Daarbij vinden we het belangrijk dat jij jezelf kunt zijn.

Wat we ook belangrijk vinden:

 • je maakt graag en makkelijk contact;
 • je bent een organisatorisch wonder, je communiceert duidelijk, weet mensen betrokken te houden om gezamenlijk een prachtig evenement neer te zetten;
 • je beheerst de Nederlands en Engels taal in woord en geschrift;
 • je financieel inzicht en daadkracht zijn zodanig dat jij het iedere keer weer voor elkaar weet te krijgen dat een evenement voldoet aan de wensen en eisen en dat tegelijkertijd de kosten binnen de begroting blijven;
 • je bent vertrouwd met het inzetten van digitale en sociale media
 • je hebt kennis van en/of affiniteit met de Joodse cultuur of wilt je er in ieder geval graag in verdiepen. We zorgen voor een gedegen inwerkprogramma, zodat je alle ins en outs te weten komt over wat we over willen brengen in het Joods Cultureel Kwartier;
 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt een verzorgd en representatief uiterlijk.

Jouw kers op onze taart zou zijn als jij met verfrissende en verrassende ideeën kunt komen voor evenementen die nog meer en zelfs nieuw publiek weet te trekken. We zijn benieuwd naar je talenten en je persoonlijke bijdrage aan het team Sales en Evenementen!

Wat bieden wij?
Je kunt voor onbepaalde tijd aan de slag in ons middelgrote museum met een dynamische en inspirerende werkomgeving in het hart van Amsterdam. Je krijgt toegang tot onze oude monumentale gebouwen. Omdat je ook in de weekenden en avonden moet kunnen werken, krijg je de mogelijkheid je werktijden zelf in te delen, uiteraard in overleg met de collega’s binnen het team en ook afgestemd op de werkzaamheden.

Het salaris bepalen we op basis van de museum CAO en jouw kennis en ervaring (schaal 8, minimaal € 2.727 en maximaal € 3.489 bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week). Deze bedragen zijn inclusief de 2,5% loonsverhoging die per 1 juli a.s. volgt. Naast 8% vakantiegeld in mei krijg je ook een eindejaarsuitkering in december van 3,4%. Verlofrecht op jaarbasis bij een fulltime dienstverband is 194,4 uren. Verder bieden we een goede pensioenvoorziening en reiskostenvergoeding. En de mogelijkheid om online cursussen en trainingen te volgen.

Vragen? Interesse?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Steffan Haans, Curator Publiekprogrammering via 06 16588738 of steffan.haans@jck.nl.

Heb je interesse in deze vacature, stuur dan uiterlijk maandag 30 juni a.s. voor 9 uur je cv + motivatie naar personeelszaken@jck.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 5 en donderdag 7 juli. Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure. We kijken ernaar uit je te ontmoeten.

Solliciteer!

Van het delen van deze vacature in je netwerk worden we heel blij. Van acquisitie naar aanleiding van deze vacature echter niet.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.