Internationaal Theater Amsterdam: Stagiair(e) Communicatie

Internationaal Theater Amsterdam in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Communicatie voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 18-07-2022Internationaal Theater Amsterdam behoort tot de boegbeelden van de Nederlandse podiumkunst met als kern een breed acteursensemble van wereldfaam en een team van toonaangevende regisseurs dat, naast het Amsterdamse huis, wereldwijd nog een 100-tal podia bespeelt. Ons theater behelst daarnaast een grootschalig Talent Centre waar talentontwikkeling, educatie en samenwerking centraal staan. We zijn het huis van grote festivals als Brandhaarden, Julidans, Holland Festival en het Nederlands Theater Festival. Een moderne ontmoetingsplek met een eigen café | brasserie waar voor- en achterkant van theater één worden, zonder grens tussen makers en publiek. ITA heeft als ensemble en theater één relatie met de stad, het rijk, met fondsen, sponsors en natuurlijk het publiek. Kortom, een huis met een duidelijke stem naar de stad en haar bewoners.

Wij zoeken voor het seizoen 22-23 een

Stagiair(e) Communicatie

32 tot 40 uur per week

Word je warm van theater, kunst en cultuur? Ben je creatief en houd je van het verzinnen, plannen en uitvoeren van ideeën en campagnes? Weet je de weg op de verschillende social media, ben je op je plek achter de schermen van websites en digitale media? Wil je veel leren over marketing in de culturele sector, het bereiken, prikkelen en binden van verschillende doelgroepen? Over effectief en raak communiceren? En ben je niet bang in een redelijk hectische omgeving de handen uit de mouwen te steken?

Dan zoeken we jou!

Wie ben jij?
Als stagiair(e) lever je een belangrijke bijdrage aan de positionering van de organisatie als toonaangevende theaterorganisatie van Nederland. Je ondersteunt het team van vier marketeers, een content marketeer en een online marketeer. De afdeling wordt geleid door het hoofd communicatie. In samenspraak met het hoofd van de afdeling formuleren we je overkoepelende opdracht.

Wat verwachten we van jou?

  • Je volgt minimaal een hbo- of wo-opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed en je vindt het leuk om te schrijven (of je wilt je daarin ontwikkelen).
  • Je hebt affiniteit met het theater en weet wat Amsterdam op dit gebied te bieden heeft.
  • Je hebt basiskennis van marketing en wilt alles te weten komen over theatermarketing.
  • Je bent leergierig en ambitieus en gewend je handen uit de mouwen te steken.
  • Je functioneert goed in een hectische omgeving en vind het leuk om dingen actief op te pakken.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een vlotte pen (of beter: een vlot toetsenbord).

Dit is een dikke pre
Kennis van (en/of grote interesse in) online marketing. Dat betekent dat je goed je weg vindt op de sociale media, handig bent met maken van digitale nieuwsbrieven (of dit snel kunt leren), ervaring hebt met één of meerdere CMS’en, en enige kennis hebt van foto- en filmbewerking.

Wat bieden wij?
Een uitdagende en plezierige werkkring met informele sfeer. Je werkt volop mee in het team. Je kunt bij ons veel leren:​ ​over strategische communicatiekeuzes en de vertaling daarvan in concrete middelen en distributiekanalen. Het zoeken en vinden van publieksgroepen. Het bedenken en produceren van engaging (social media) content. Monitoring en analyse van bezoekersresultaten, kaartverkoop, websitebezoek. Het doen van publieksonderzoek. En natuurlijk wat je kunt doen met al die gegevens. Je bent in hoge mate betrokken bij de uitvoer van onze plannen.

Stagevergoeding & Stageperiode
De stagevergoeding bedraagt € 350 bruto per maand, bij 40 uur per week. Daarnaast kun je tijdens de stage gebruik maken van de vrijkaartenregeling van ITA.

Stageperiode:
Een stage bij ITA duurt minimaal vier maanden (langer is ook mogelijk). We zoeken iemand die ​minimaal 4 dagen per week ​beschikbaar is. De begindatum is flexibel en bespreekbaar.

Geïnteresseerd
Heb je interesse in deze stageplek? Stuur dan uiterlijk 18 juli 2022 een e-mail met je cv en motivatie naar keighley.luck@ita.nl en marlies.brugman@ita.nl.

Meer informatie over de Internationaal Theater Amsterdam vind je op ​www.ita.nl.

N.B. het betreft bij voorkeur een praktijkstage, een bijbehorende kleine onderzoeksopdracht is bespreekbaar.

[E-mailadres sollicitaties]

Solliciteer!

Solliciteer!

 

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.