Huis73: Community Librarian Berlicum en Sint-Michielsgestel

Huis73 in ‘s-Hertogenbosch zoekt een Community Librarian Berlicum en Sint-Michielsgestel voor 19 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-07-2022Bij Huis73 ben je thuis voor bibliotheek en cultuur. Hier ontwikkel je jezelf een leven lang in onze panden aan de Hinthamerstraat, in de wijk, de regio en online. Huis73 brengt mensen bij elkaar en ondersteunt het onderwijs en de cultuurpartners in de stad. We stimuleren en faciliteren lezen, leren, creativiteit en burgerschap en bieden een cultuur-educatief platform voor kennis en talentontwikkeling. Dat doen we niet alleen binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch, met de bibliotheek zijn we ook te vinden in de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught.

Voel jij je thuis in een bibliotheek en zou je er graag ook willen werken? Dit is je kans!

We zoeken per 1 augustus een

Community Librarian Berlicum en Sint-Michielsgestel

19 uur per week

Als Community Librarian ben je hét gezicht van de bibliotheek. Je straalt passie en gedrevenheid uit en je weet mensen te binden en te boeien door je gastvrije houding. Jij weet als geen ander hoe je het gesprek met klanten aan moet gaan om erachter te komen welke informatiebehoefte er is. Daarnaast ben je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van digitale informatievoorziening en (jeugd)literatuur. Je hebt een ondernemende houding en stelt je in (klant)gesprekken flexibel, ruimdenkend en innovatief op. Bovendien houd je van mensen én om ze te helpen in hun ontwikkeling. Je vindt werken zowel op doordeweekse dagen als in het weekend fijn.

Daarnaast organiseer je programma’s en activiteiten voor kinderen en jeugd. Je weet op innovatieve wijze behoeften van de doelgroep te vertalen naar passende producten en diensten zoals voorleesactiviteiten, groepsbezoeken en de Kinderboekenweek.

Wat verwachten we van jou

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare ervaring met de doelgroep kinderen en het werken met groepen kinderen;
 • Je hebt een brede algemene ontwikkeling en voelsprieten voor nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen;
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken, je bent goed in plannen en organiseren;
 • Je bent een creatieve denker, neemt graag het initiatief en kunt zelfstandig en nauwkeurig werken;
 • Je bent digitaal vaardig;
 • Bij voorkeur heb je kennis van het bibliotheekassortiment inclusief digitale media en informatiebronnen;
 • Je hebt een klantgerichte, ondernemende, flexibele en proactieve instelling;
 • Je bent woonachtig in of nabij Den Bosch, Berlicum, Sint-Michielsgestel (max 30 km).

Wat kun je van ons verwachten

 • Leerzame werkplek
 • Elk seizoen veel voordeel bij het volgen van een cursus of workshop, namelijk: 100% korting op één Huis73 cursus of workshop of; 50% korting op privéles of; 50% korting op het aanbod van onze huisgenoten;
 • Gratis toegang tot lezingen en workshops bij de bibliotheken van Huis73;
 • Gratis bibliotheekabonnement;
 • 30% korting op alles van de Huis73 Eten en Drinken menukaart;
 • Verschillende trainingen en cursussen voor groei en ontwikkeling;
 • Werken in kleine, hechte teams waarin plezier en enthousiasme voorop staan!

Contractvoorwaarden
We bieden een veelzijdige functie in een dynamische werkomgeving tegen een salaris in schaal 8 conform de CAO openbare bibliotheken. Je startsalaris is € 2.860,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daar bovenop ontvang je ook nog eens 8% vakantietoeslag en 3,25% eindejaarsuitkering. Je neemt deel aan het Pensioenfonds Openbare Bibliotheken. Het betreft in aanvang een functie voor een jaar met als doel arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Huis73 staat voor verbinding. Daarbij zijn cultuur, kunst en literatuur de motor. We verbinden ons met de lokale gemeenschap en brengen mensen bij elkaar. Onze expertise verbinden we aan het onderwijs en individuen. We zijn daarbij continu op zoek naar vernieuwing van onze diensten en producten. Onze Huis73 collega’s zijn nieuwsgierig en werken met plezier, waarbij ons vakmanschap ook zit in die verbinding: zowel intern als extern. Huis73 staat achter de code diversiteit en inclusie, en wij zoeken naar kandidaten die ons zowel in kennis en ervaring alsook in achtergrond aanvullen.

Ben jij die enthousiaste collega die we zoeken en herken je jezelf in de omschrijving? Dan zoeken we jou!

We zijn benieuwd naar jou en lezen graag je motivatie en cv.

Meer informatie via Elly van Hoof, manager Bibliotheken regio ’s-Hertogenbosch. M: 06-51741222.

Je sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk dinsdag 5 juli 2022 en kun je mailen naar P&O@huis73.nl De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 11 juli 2022.

Solliciteer!

 

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.