Hôtes Culture: Publieksbegeleider / Café-medewerker Anne Frank Huis

Hôtes Culture | Guides at work zoekt voor het Anne Frank Huis in Amsterdam Publieksbegeleiders / Café-medewerkers voor 12-28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-07-2022Heb jij een sterke affiniteit met de museale sector? Lijkt het jou fantastisch om dagelijks mensen vanuit de hele wereld te verwelkomen? Hou je van aanpakken en weet jij als geen ander contact met mensen te leggen? Wellicht zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?
Wij zijn Hôtes Culture, een jong en dynamisch bedrijf met een liefde voor de culturele sector. We zetten medewerkers in bij diverse opdrachtgevers binnen de culturele sector voor de verzorging van publieksactiviteiten.

Het Anne Frank Huis Amsterdam
De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. De stichting brengt haar levensverhaal wereldwijd onder de aandacht ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie.

Jaarlijks verwelkomt het Anne Frank Huis meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Het museum is gedurende het hele jaar geopend, zowel overdag als in de avonduren. Er werkt dagelijks een groot team op verschillende afdelingen, zoals het museum, het museumcafé, de bezoekersservice en groepsontvangsten, om dit samen te faciliteren.

Wij zoeken

Publieksbegeleiders / Café-medewerkers Anne Frank Huis

12-28 uur per week

Wat ga je doen?
Als publieksbegeleider in het museum zorg je voor de gastvrije ontvangst van de bezoekers, maar let je ook op de doorstroom en de veiligheid. Je voert tijdens jouw werkdag verschillende werkzaamheden uit. Zo hou je toezicht in de verschillende ruimtes, het uitdelen van de audiotour of ben je buiten verantwoordelijk voor de controle van tickets.

Het museumcafé biedt bezoekers een plek om na het museumbezoek tot rust te komen en stimuleert zo dialoog over de missie en het verhaal van de stichting aan. Als cafémedewerker zorg je dat mensen op een fijne manier ontvangen worden.
De functies van Publieksmedewerker en Cafémedewerker zullen gecombineerd worden.

Wat vragen we van jou?

 • Je bent klantgericht en representatief;
 • Je werkt graag in een team maar kan ook zelfstandig werken;
 • Je bent stressbestendig en kunt effectief blijven presteren onder tijdsdruk en binnen de hectiek van het museum;
 • Je bent sociaal en hebt sterke communicatieve vaardigheden;
 • Je bent flexibel inzetbaar op verschillende dagen en tijden, ook in de weekenden en vakanties;
 • Voor het café is horeca-ervaring een pre.

Wat bieden we jou?

 • Een marktconform salaris van € 13,31 bruto per uur;
 • Een eindejaarsuitkering van 6,3%;
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer binnen een straal van 20 kilometer;
 • Een uitdagende functie vol afwisseling in een bijzonder, indrukwekkend en dynamisch museum in hartje Amsterdam;
 • Mogelijkheden om door te groeien;
 • Je komt te werken bij Hôtes Culture, hét uitzendbureau in de culturele sector en daardoor kun je in verschillende musea aan de slag als je dat wilt.

Enthousiast geworden?
Gebruik dan de sollicitatiebutton, vul je gegevens in en solliciteer! Solliciteren kan tot en met 1 juli 2022. Wil je eerst meer weten over de functie? Neem dan zeker contact met ons op via 020-214 23 33. We spreken je graag!

Hôtes Culture streeft naar een grote diversiteit in haar personeelsbestand. Mensen van verschillende genders en met verschillende achtergronden in studie, afkomst, cultuur en leeftijd worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.