Het Nieuwe Instituut: Medewerker Projectondersteuning

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Medewerker Projectondersteuning voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 26-06-2022Het Nieuwe Instituut brengt architectuur, design en digitale-cultuur samen. Het Nieuwe Instituut beheert en ontsluit cultureel erfgoed, waaronder de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland

Het Nieuwe Instituut zoekt ter ondersteuning van het programma Architectuur Dichterbij een

Medewerker Projectondersteuning

24 uur per week

Wat houdt de functie in?
De Medewerker Projectondersteuning biedt organisatorische en administratieve ondersteuning aan het programma Architectuur Dichterbij.

Het programma “Architectuur Dichterbij” kent een veelvoud aan projecten welke zijn gericht op het conserveren, restaureren, digitaliseren en voor het publiek toegankelijk maken van de omvangrijke collectie van ruim 1 miljoen tekeningen en foto’s architectuur en stedenbouw.

De verschillende deelprojecten binnen het Project “Architectuur Dichterbij” vragen om een gestroomlijnde administratieve organisatie. Als projectmedewerker bied je pro-actief administratieve, organisatorische en coördinerende ondersteuning aan de programmamanager.

De werkzaamheden in 2022 zullen voor een groot deel in het teken staan van mede organisatie van een conferentie over de toekomst van erfgoed.

Wie zoeken wij?
Iemand met een hands-on mentaliteit die in staat is snel te schakelen en die zelfstandig en pro-actief werkt. Je maakt je de inhoud van projecten snel eigen en bent in staat mee te denken over prioritering en activiteiten ten behoeve van de projecten.

Je bent in staat inhoudelijk goede verslagen te schrijven waarvoor Nederlandse taal nodig is. Ook kun je goed samenwerken met je collega’s en ben je niet bang mensen aan te spreken waar nodig.

Kortom: Accuraat; Communicatief sterk, een goede gesprekspartner; Hoofd- van bijzaken kunnen onderscheiden; Sociaal en collegiaal.

Wat zijn je verantwoordelijkheden:

 • Documentenbeheer administratie (sharepoint en gebruik andere systemen bij HNI);
 • Agendabeheer Programmamanager;
 • Het maken van verslagen;
 • Plannen en organiseren van diverse overlegvormen;
 • Eventueel afwikkelen van financieel zaken algemeen: bijhouden begrotingen, afwikkelen facturen, afstemmen afdeling financiën;
 • Het coördineren en administreren o.a. sturen van contracten, afhandeling ingediende facturen;
 • Overige projectmatige ondersteunende activiteiten.

Wij vragen

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van en ervaring in project ondersteuning;
 • Je bent goed in plannen en organiseren;
 • Communicatief vaardig, representatief, proactief en betrouwbaar;
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engels in woord en geschrift;
 • Een team-player maar ook gewend om zelfstandig te werken;
 • Iemand die zorgvuldig en accuraat is en weet hoe belangrijk zorgvuldige communicatie is in een internationaal (diplomatiek) werkveld (pre).
 • Klantgericht en flexibel;
 • Affiniteit met het culturele Erfgoed werkveld in brede zin;

Wij bieden
Een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging met opnieuw 1 jaar. Een passend en marktconform pakket arbeidsvoorwaarden binnen de Museum CAO. De functie kent een salaris bandbreedte 2500 – 3400 EUR. Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent met vaste collega’s en een flexibele schil van freelance opdrachtnemers.

Meer weten
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Gijs Broos, Programmamanager AD, 010-440 1360. Voor vragen over de procedure neem je contact op met Roos Hamers, HR adviseur, 010-440 1326.

Reageren
Sollicitaties, in de vorm van een motivatiebrief en CV, kunnen tot en met 26 juni 2022 gestuurd worden. De eerste gespreksronde vindt plaats in week 26.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof etc.) is een belangrijk aandachtspunt van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. In de selectieprocedure wordt hiermee rekening gehouden.

Bij onderlinge afweging van kandidaten geldt bij gelijke geschiktheid een voorkeur voor interne kandidaten.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.